Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Dappere Dochters, maar ook Dappere Ouders

Het zal medio december 2013 zijn geweest toen het bij Ronnie Medema steeds nadrukkelijker begon te kriebelen. Hij moest iets doen. Met ontzetting had hij de verhalen en de belevenissen van zijn Facebook- en voetbalvriend Aalderd Duinkerken gelezen die binnen een jaar zijn beide dochters verloor. Even verderop hoorde hij dochter Alissa kibbelen met zoon Damon. Het klonk hem als muziek in de oren. De kleine Medema’s ontwikkelen zich langzaam maar zeker tot jonge pubers. Een groot goed en daarom grepen Aalderd zijn ervaringen hem des te meer aan. Het levens is soms verrekte oneerlijk en keihard!

Hij herkende wel enige trekjes van hemzelf in de voetballer Duinkerken. Onverzettelijk, vol overgave en als aanvoerder van Corenos 1 vaak voorop gaand in de strijd. Aalderd heeft alles in zich om zich tot een soort van Mister Corenos te ontpoppen, net zoals hijzelf vaak gezien wordt als Mr. Middelstum. Ergens op een voetbalveld moet er toch de gelegenheid zijn om dit triest gebeuren een bijzonder plekje te geven?! Om dit immens verdriet op één of andere manier om te buigen tot iets bijzonders, iets blijvends.

Hij zocht contact met vrienden uit de voetbalwereld: Johan Staal, Kees Mulder, Geert-Jan Zijlstra, Bart Rogaar en Willem Duinkerken. Langzaam maar zeker kreeg het idee om een voetbaltoernooi te organiseren voeten in de aarde. Broer Willem polste Aalderd naar zijn mening hierover. Aanvankelijk had hij hier weinig oren na, het was nog te vroeg, het verwerkingsproces nog in volle gang. In de weken er na veranderde dit langzaam maar heel zeker. In de donkere rouwverwerkingtunnel gloorde een klein lichtstraaltje. Wat zou het eigenlijk mooi en bijzonder zijn wanneer zijn dappere dochters en hun geleverde strijd symbool zouden komen te staan voor een groter geheel. Iets blijvends, waar ze tot steun konden zijn voor lotgenoten: Jonge ouders met zieke kinderen.

En zo werd de Stichting Dappere Dochters geboren waarin naast Aalderd zelf ook zijn vrouw Marielle en schoonzuster Anita Haan zitting namen. Zo ontstond het 1e Maran en Karlijn voetbaltoernooi die op zaterdag 7 juni op de velden van De Heracliden in Uithuizermeeden zal worden gehouden. Een toernooi waaraan 10 gerenommeerde clubs uit de omgeving deel zullen nemen. En waarvan de opbrengst zal worden geschonken aan het Mart & Tini fonds. Met dit fonds ondersteunt het Martine Ziekenhuis zieke kinderen en hun ouders. Aalderd en Marielle doen dit omdat ze op deze manier iets voor deze ouders en kinderen kunnen betekenen. ‘Het is iets dat de ingrijpende ervaring van een ziekenhuisopname een beetje kleur en warmte geeft!’

Het toernooi verovert langzaam maar heel zeker de (voetbal)harten van de inwoners van Het Hoogeland. Steeds meer bedrijven en mensen ondersteunen deze happening. Op de dag zelf valt er enorm veel te beleven voor jong en oud. Diverse zangers en bands treden geheel belangeloos op, Radio Noord begint de dag met een live uitzending en om het veld staan diverse kraampjes. Alle ingrediënten voor een gezellige (voetbal)dag zijn voorhanden.

Iets zegt mij dat 7 juni een bijzondere en drukke zaterdag gaat worden. Een dag die organisatorisch niet perfect hoeft te zijn. Waarbij de einduitslag van het voetbaltoernooi ook niet het allerbelangrijkste is. Simpel weg omdat iedereen weet dat deze dag een hoger doel dient. Aalderd hoopt stiekem op een opbrengst van €10.000,-, de immer enthousiaste Kees Mulder heeft zelfs het bedrag van €25.000 genoemd. Dit laatste getal zou natuurlijk een fantastische opbrengst zijn. En een prachtige opsteker. Want naast de Dappere Dochters Maran en Karlijn is er ook sprake van Dappere Ouders: Aalderd en Marielle!

Wilt u een donatie geven: NL06RABO0163397902

Check voor meer details de website  www.stichtingdapperedochters.nl.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69