Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Fred Bos, een krabbel uit Zoutkamp.

Bert Koster vroeg mij om enige regels aan het papier toe te vertrouwen. Dus probeer ik dit niet al te chaotisch te doen. Ik heb door de jaren heen zoveel meegemaakt, er hebben zich zoveel herinneringen gevormd. Deze kun je niet in één keer verwoorden. Ik ben in 1947 geboren op de Wietwerderhalte. Bij de ouderen onder u nog wel bekend denk ik. Mijn ouders woonden toen bij mijn grootouders in. Later gingen we wonen op Pomptil, tussen Westerwijtwerd en Middelstum. De familie v.d. Molen waren onze buren. Weer later verhuisden we naar De Halte, want mijn grootouders gingen in Westerwijtwerd wonen.

Ik heb in mijn jeugd de Christelijk lagere school doorlopen en ging hierna naar de U.L.O.. Eerst nog op de oude school waar nu het oude gemeentehuis staat, later naar de Zuiderstraat. Waar ik nog wel eens denk aan meester v.d. Zaag, Juf Westra, Meester Hoekstra, meester Bakker, enz.. Meester van der Zaag kwam op de motor bij ons thuis op De Halte om mij les te geven, ik had toentertijd geelzucht.

Met veel oud klasgenoten heb ik heel veel plezier beleefd. Van De Halte zijn we verhuisd naar Uithuizen, ik was toen ongeveer 15 jaar oud. Daar mijn ‘nozemtijd’ doorgebracht, en een aantal brommers versleten. Dit waren o.a. een Batavus, Typhoon en een Puch. Na in wat rustiger vaarwater terecht te zijn gekomen , ben ik getrouwd met Lies. Met haar ben ik inmiddels 45 jaar getrouwd.

We hebben vier zonen , Freddy, Tako, Emile en Robert, waarvan Freddy vorig jaar is overleden. Ook hebben we twee schoondochters en twee kleinzonen. Wij kwamen in 1969 in Kantens terecht, daar was een woning. Want veel leegstaande woningen waren er op dat moment niet in Middelstum. In Kantens woonden we boven garage Holst aan de Molenweg. Na een paar jaar kregen we een woning aan de Kooistraat.

Toen ben ik ook weer teruggekeerd bij de Voetbal Vereniging Middelstum, na omzwervingen bij M.V.C., Meister S.V., Noordpool en K.R.C.. Ik kwam weer terecht op het oude nest omdat er voor de jongens Freddy en Tako geen team was in Kantens. Ik heb bij Middelstum een mooie tijd gehad. Veel namen staan nog in mijn geheugen gegrift, zoals Henk Medema, Tiemen van der Laan, Ike van Dellen, Frans de Bont, Willem Koopman, Piet de Winter, Harry Westra, enz.. Kan er nog meer op noemen, maar dan wordt het eentonig. Ook de trainers Adolfs en Tap zijn onvergetelijk. Eén naam mag niet ontbreken vind ik , en dat is Feike van der Veen. Hij was bijna dag en nacht aanwezig. Ik ben zelf nog voorzitter van de jeugd geweest en bestuurslid.

In 1979 hebben we de Noorderkrant bokaal van de grond getild. Dit samen met Jan en Martin Scholma, Stoffer Kersaan (CVVB), Theo van Zanten (vv Bedum) en Henk Boiten (vv Stedum). Een legendarisch toernooi met allerlei teams uit Het Hogeland. Helaas is ook dit ter ziele.

In 1982 zijn we verhuisd naar Zoutkamp, het mooie dorp aan het Lauwersmeer, waar we nog steeds met veel plezier wonen. Ik heb daar de draad weer opgepakt wat betreft het vrijwilligerswerk en ben ook daar actief geworden in het verenigingsleven. Voorzitter bij de jeugd, en tevens bestuurslid bij S.V. Zeester. Ook actief voor vlaggetjesdag wat ieder jaar met pinksteren wordt gehouden.

Na een werkzaam leven ben ik nu met pensioen. De laatste 25 jaar heb ik gewerkt bij de G.A.D.O en Arriva. Ik ben nu weer actief voor de Nieuwe V.V. Zeester die deze maand heropgericht is. Dit is bijna een levensverhaal maar ik zal nog veel vergeten zijn. Misschien is dat iets voor een vervolg.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69