Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Tachtig jaar Voetbal Vereniging Middelstum

Op 7 maart 2014 bestaat de Voetbal Vereniging Middelstum 80 jaar. Hier zal op zaterdag 8 maart de nodige aandacht aan besteed worden. Dit jubileumfeest kwam op de nieuwjaarsreceptie uit monde van voorzitter Tiemen van der Laan een beetje uit de lucht vallen. Het is voor de verschillende elftallen kort dag om wat leuks en ludieks te verzinnen om op die dag ten tonele te brengen. Gelukkig gaat het om een ouderwets foute eighties-party. Er kan dan ook weinig verkeerd gaan zou je zeggen. En helaas is onze grootste theaterdier en grondlegger van menig jubileumspektakel aller tijdens ons enige jaren geleden ontvallen. En dus moeten we roeien met de riemen die we nu in handen hebben. Het zal keihard roeien worden, over de woelige baren…

Als we dit jaar 80 jaar bestaan is het gemakkelijk uit te rekenen dat we 5 jaar geleden 75 jaar bestonden. Dat hebben we toen geweten. Een heel seizoen feest, elke maand nam een team een feestdag voor zijn of haar rekening. Café Van Lacum, daar waar het allemaal begon, herrees opnieuw op zijn oude locatie. De festiviteiten werden gecombineerd met andere verenigingen die ook jubileums te vieren hadden. Wat een unieke ervaringen eigenlijk, als je hieraan terugdenkt. Wat een talent ook bij de diverse elftallen, er viel dat seizoen van alles te beleven.

Als slagroom op het toetje promoveerde het eerste elftal ook nog eens via de nacompetitie naar de 2e klasse (kampioen Omlandia, thans uitkomend in de 1e klasse, was net een maatje te groot). Dat kon er ook nog wel bij in 2009. Met 2 bussen vol supporters naar Norg waar Waterpoort Boys met 4-1 werd opgerold. De vreugdetranen vloeiden na afloop rijkelijk, mooi om te zien. Sportief en randzakelijk gezien een pracht seizoen dus waarbij de voetbalvereniging Middelstum op een fantastische manier op de provinciekaart zette. De victorie begon misschien wel tijdens het trainingskamp in Aurich waar jong en oud een fantastische voetbaldag/weekend beleefden net over de Duitse grens.

Een bezoekje aan Aurich staat ook dit jaar in augustus weer op het programma. Daarmee houden de overeenkomsten met 5 jaar geleden wel op. Onze voetbalclub verkeert in woelig vaarwater. De tweede klasse was sowieso al na 1 jaar voorbij (het werd tijdens de nacompetitie stuivertje wisselen met gemeentegenoot SC Loppersum die het nu fantastisch doen in de 2e klasse). Helaas degradeerden wij vorig seizoen nogmaals naar de 4e klasse en ook dit seizoen zijn de resultaten zorgelijk. De degradatiestreep dient angstvallig in de gaten gehouden te worden. Een afgang en aftocht naar de 5e klasse dreigt….. Niet alleen sportief gezien is het achter de oren krabben. Ook het feit dat we voor het eerst sinds mensenheugenis slechts 3 (!) heren seniorenteams op de been kunnen krijgen is geen verheugende constatering!

In dit licht bezien is 8 maart misschien niet zo’n leuke dag om naar uit te zien. Maar je zou het ook anders kunnen benaderen. Net als in de economie is er ook in het voetbal vaak sprake van een golfbeweging. Enige jaren geleden ploeterde SC Loppersum bijvoorbeeld ook ergens in de krochten van het amateurvoetbal rond. En zoals eerder gememoreerd doen ze het nu uitstekend. Misschien is die gedachte een belangrijke om in het achterhoofd te houden wanneer we op 8 maart de jubileumtaart aansnijden. Ophouden met somberen, keihard knokken om in de 4e klasse te blijven en alles in het werk stellen om volgend seizoen weer 4 seniorenteams op de been te krijgen!! Dat zijn mooie doelstellingen om de laatste voetbalmaanden van dit seizoen in te gaan.

Zodat in Aurich verder gebouwd kan worden aan een nieuw en veerkrachtig VV Middelstum. Aan de nieuwe trainer Jan Jaap Zijlstra, een kind van onze voetbalclub met inmiddels een bruidschat aan ervaring, de eer en het genoegen om aan een prachtig fundament te werken. Vooral bij de C-junioren voetballen enige grote talenten die over enige jaren de VV Middelstum hun hoop en toekomstmuziek terug moeten geven. Gekneed volgens de keiharde kleitechnieken uit het nabije Oosterburen, bereid met een extra attractief en smakelijk Mc Donalds-sausje…… Zodat we weer kunnen werken aan een stabiele voetbalbolwerk waar de clubs met angst en beven naar toe komen. Met als extra cachet de kersverse nieuwe sporthal die binnenkort het levenslicht zal zien…

Daar moeten we het 80 jarig jubileum maar voor gebruiken, denk ik. Werd 5 jaar geleden de vlag op de top van onze voetbalberg gepoot, dit jaar gaan we lekker de bloemetjes buiten zetten in ons voetbaldal waar naar verluid de mooiste bloemen groeien. Zodat we over 5 jaar, tijdens ons 85-jarig bestaan, elkaar goedkeurend op de schouders kunnen slaan. Weet je nog wel waar de victorie begon? Op 8 maart 2014 in de kantine van de voetbalclub! Waar de intentie werd uitgesproken om af te rekenen met alle negatieve voetbalenergie uit de afgelopen jaren. En waar gezaaid werd voor een betere toekomst van onze voetbalclub. Proost alvast op de 8e maart. Want feest vieren, dat kunnen we toch nog wel steeds?!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69