Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Vierde Bedumer Winterloop, opbrengst voor Kanker Researchfonds in Groningen

Zo af en toe word ik benaderd met de vraag of ik aandacht wil geven aan een actie voor het goede doel. Zo was ik laatst bij een kersverse ondernemer in Bedum die mij ook aan het goededoeljasje trok. Hij zit namelijk in de organisatie van de Winterloop in Bedum. Daar had ik laatst via mijn oudgebakken ploeggenoot Jan-georg Ruiter al het een en ander over gehoord. Het feit dat JG het op zijn vrije zaterdagmiddag op het lopen moet zetten van zijn baas, bakker Klaes Hoekstra uit Bedum, is eigenlijk al een eervolle vermelding waard. De populaire bakker, altijd in voor een vers en fris idee, is ook één van de grote initiators van dit evenement samen met Loopgroep Bedum. Sponsorkaarten om geld in te zamelen zijn dan ook bij bakker Hoekstra verkrijgbaar! De loop vindt plaats op zaterdag 1 februari.

Het belooft vanaf 14.30 uur een hele happening te worden in het oude centrum van Bedum. Daar wordt een parcours uitgezet van 350 meter. En hoe meer rondjes de deelnemers lopen, hoe meer geld er ingezameld wordt voor het UMCG Kanker Researchfonds. Niet alleen hardlopers zijn welkom. Ook mensen die hulpmiddelen als rollators, kinderwagens, buggy’s en Nordic walking stokken in willen zetten om meters te maken en dus geld in te zamelen zijn een waardevolle aanvulling. Het gegeven dat degene die het startschot gaat geven nog geheim wordt gehouden, duidt er op dat we met een wel zeer speciale startschutter te maken hebben.

En je krijgt ook nog wat terug voor deelname aan deze prestatieloop (naast uiteraard het voldane hardloopgevoel): een kop snert, drinken, een mandarijn en een waardebon. Deze waardebon kan bij bakker Hoekstra ingeleverd worden voor een gratis meergranenbrood. Wel even het opgehaalde sponsorgeld inleveren natuurlijk! Dat zal vast wel gebeuren want iedereen heeft in zijn of haar omgeving wel te maken met het KWF en alleen al daarom verdient dit evenement onze brede steun…

’s Avonds is er geen tijd om de stramme beentjes rust te geven. Deze stramheid dient er uitgedanst te worden bij Grand Café Koning waar een benefiet swingavond georganiseerd wordt. Entree gratis, maar wel even wat in het collectezakje stoppen natuurlijk. U krijgt er optredens van de bands ‘Mootz’ en ‘Dansen met Jansen’ voor terug en dat nog wel tot in de vroege uurtjes. En daarbij maakt u tijdens de verloting ook nog kans op 1 van de 4 voetbalshirtjes, aangeboden door toekomstig wereldkampioen Arjen Robben.

U leest het, het Bedumer bedrijfsleven en de vele vrijwilligers doen er alles aan om u een mooi feest te bezorgen. En u helpt er vele wetenschappers mee die aangegeven hebben dat in 2020 maar liefst 90% van alle kanker te behandelen of te genezen is. En alleen al om dit gegeven is het natuurlijk fantastisch om daar een steentje (of stapje) aan bij te dragen. Kom in actie en ondersteun dit prachtig evenement. Onze sterspeler van Middelstum 4 en zeer gewaardeerde kracht van bakker Hoekstra, JG Ruiter, geeft namens ons het goede voorbeeld dat hopelijk door velen gevolgd wordt!!! Komt allen naar Bedum op 1 februari 2014. Op die datum ‘The Place to be du (s/m)’!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69