Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Het droevige einde van het waterbed

Volop pret met een waterbed! Dat klopt helemaal. Tot het moment dat je ’s morgens drijfnat wakker wordt in een stinkende watermassa. Dan is de aardigheid er snel af kan ik u wel vertellen. Na een klein gaatje eerst provisorisch gedicht te hebben, breidde dit gaatje zich in rap tempo uit tot een behoorlijk gat. Na een ‘snel’ economisch plaatje afgedraaid te hebben in mijn hoofd (zo snel gaat dat vaak niet, ben meer van de goedkope oplossingen of het negeren van dergelijke problematiek) over reparatiekosten, nieuwe watermatrassen, het huren van een pomp, waskosten enz. enz. was de conclusie redelijk snel getrokken: op naar de IKEA voor een nieuw bed!

En dat is eigenlijk best wel jammer want daarmee vertrekt ook weer een koffer vol met herinneringen uit het huis. Toen ik ruim 13 jaar geleden aan de Berkenlaan ging wonen was ik nog op zoek naar een bed. Ik vond die krengen behoorlijk duur. Het alternatief was om een Leen Bakker bed zelf in elkaar te zetten. Ook iets om badend in het angstzweet van wakker van te worden met mijn twee linkerhanden. Gelukkig wist broer Jur mij te melden dat ik broer Henk zijn 10 jaar oude waterbed wel over kon nemen. En dat vond ik wel een uitdaging.

Zo had ik twee week later in mijn eentje de beschikking over een reuze waterbed van 1.80 bij 2.00 meter. Dit kreng zoop als de tering, wat een vochtvoorraad zeg. Het waterbed deed het altijd goed op verjaardagsfeestjes, die vroeger altijd nadrukkelijk gevierd werden aan de Berkenlaan 5. Er heeft zich menig groepsorgie (wel met de kleren aan) voorgedaan van nieuwsgierigen die wel eens wilden weten hoe een waterbed nu aanvoelt. Menig zieke geest vroeg zich hardop af hoe het nu zou voelen om hierop de daad uit te oefenen. De meest traumatische ervaring met dit bed heb ik opgedaan tijdens een stapavond met collega’s van Vast Bakeries. Toen ik, na mijn lenzen te hebben uitgedaan, boven kwam bleek het bed geënterd te zijn door Blaauw en Everts terwijl opperhoofd Blik mijn logeerbed ingepikt had. Mij restte slechts een slaapzak op zolder. Dit was dan ook de laatste keer dat een VB-stapploeg bij mij is blijven logeren…

Verder hield het bed zich aardig goed ondanks het feit dat het watermatras toch ook met enige lapmiddelen waterdicht werd gehouden. Na een vrijwel rimpelloos bestaan van 10 jaar in mijn huis, volgde er in 2010 een verandering in de situatie. Het waterbed moest nu regelmatig de last van 2 mensen ondergaan, al dan niet slapend of ontwakend. En dat was even weer wennen voor het bed. Begin 2011 werd het waterbed na 21 jaar hondstrouwe dienst bij 2 gebroeders Koster afgedankt. Zwager Klaas had een vrijwel nieuw waterbed in de aanbieding die een verhuizing niet aankon.

En zo hebben we vervolgens 3 jaar kunnen genieten van een relatief nieuw waterbed met twee waterzakken. Op één zak (en soms twee) kwam doorgaans een behoorlijke druk te liggen want ik heb Louis van Gaal zijn idee over het lepeltje-lepeltje slapen overgenomen. Ik bedoel, hij leidt ons straks ook naar de WK-titel dus zal hij ook wel goede kanten hebben. Met als gevolg dat we dus vorige week in een gore, stinkende watermassa wakker werden. Gelukkig bleef ons vissen- en algenellende bespaart maar verder was het geen pretje. Wel zag ik onze goudvis verlekkerd naar het tafereeltje staan (?) kijken. Ik begrijp dat ik een potentiële sitesponsor in waterbedden behoorlijk afschrik met dit verhaal. Maar misschien trek ik hiervoor in de plaats ‘Beter Bed’ wel weer aan……

Voor mij/ons dus geen waterbed weer. En dat is toch ook wel weer jammer, want het heeft ook wel zijn charmes hoor. Lekker ontspannend dobberend heb ik met veel genoegen bijna 40.000 uur van mijn leven op een waterbed doorgebracht. En dat gooi je natuurlijk niet zo maar even weg. Misschien dat straks een blik op mijn energie-eindafrekening mij troost. Naast het nodige vocht had het bed ook de nodige elektriciteit nodig om ons warm te houden. Daar staat tegenover dat hij tijdens een zwoele zomernacht ook heerlijk verkoelend kon zijn. Maar het idee om tijdens een zware aardbeving niet in een zinkend waterbed wakker te worden vergoed ook veel. Eerst maar eens kijken hoe een ‘Ikea-pakket’ slaapt. Zwager Klaas, dank voor je extra twee rechterhandjes!

Ps. Waterbed is nog, inclusief 6 bedlades, te koop voor €100,-. U hoeft verder alleen nog maar een nieuwe waterzak te kopen. Dus houdt u van een avontuurlijk leven?

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69