Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Eling Zuidhof, gezelligheid alom dankzij E-ventive

Eling, je bent wijd en zijd bekend maar wat moeten mensen van E-ventive weten?

E-ventive is gespecialiseerd in het organiseren van evenementen. Denk hierbij aan bedrijfsfeesten, muziekfestivals, dance events en beursdeelnames. Samen met de opdrachtgever werken wij een concept uit, dat vervolgens door ons van begin tot eind georganiseerd wordt. Hierbij gaan we uit van de input die we van de opdrachtgever krijgen. Uiteraard speelt het beschikbare budget hierbij een belangrijke rol. Naast het organiseren van evenementen verzorgen wij ook de boekingen van diverse artiesten en dj’s. Zelf ben ik ook nog altijd regelmatig ergens achter de draaitafels te vinden in kroegen, discotheken en op festivals.

Wanneer en waardoor is dit bedrijf ontstaan?

In oktober 2012 heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Daarvoor heb ik met veel plezier op een kantoor gewerkt van een bekend klimaatbeheerser uit Groningen. Daar kwam ik er achter dat dit toch niet helemaal mijn ding is en we zijn vervolgens in goed overleg uit elkaar gegaan. Ik miste een soort van vrijheid. Het was voor mij nu of nooit om voor mijzelf te beginnen, ook gezien mijn leeftijd (toen 27).

In april 2012 ben ik gestopt met mijn kantoorfunctie en in de zomer van 2012 heb ik een vroegere schoolvriend meegeholpen (die ook voor zichzelf begonnen was) met een groot project dat langere tijd doorliep. Zo kende ik in oktober 2012 een vliegende start van mijn onderneming.

Kun je iets over je opleidingen vertellen?

Na de Wicher Zitsema (lagere) school in rap tempo en zonder vertragingen te hebben afgerond volgde het VWO aan de Wessel Gansfortcollege in Groningen. Daar heb ik door de ziekte van Pfeiffer één jaar langer over gedaan dan gepland. Daarna volgde een studie commerciële economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. De kennis en vaardigheden die ik toen heb opgedaan, bijvoorbeeld op het gebied van marketing, komen mij nu heel goed van pas.

Muziek en het DJ gebeuren is je met de paplepel ingegoten?

Dat klopt helemaal. Ik kom uit een echte fanfarefamilie. Bijna de gehele familie is actief bij Concordia. Eigenlijk ben ik de enige die niet besmet is met het fanfare-virus. Hiervoor ben ik vroeger zelfs op tv geweest in het programma ‘Koppen dicht’ van de TROS. Ik vertelde toen dat ik eigenlijk een beetje het zwarte schaap van de familie was. Deze opmerking heb ik op straat vaak teruggehoord.

Wel was ik reeds op jonge leeftijd te vinden in jeugdsoos ‘The Rising Sun’ waar broer Peter DJ was. Op 14-jarige leeftijd ben ik daar begonnen te draaien tijdens de Tieneruurtjes. Dit heb ik enige jaren mogen doen. Na de ‘The Rising Sun’ tijd volgde discotheek Moonlight bij broer Peter waar ik in de kelder menig plaatje grijsgedraaid heb. Na de Moonlight tijd ben ik even gestopt met het DJ-gebeuren maar toen kwamen de eerste aanvragen voor feestjes, partijtjes en bruiloften en was ik wekelijks weer op pad. Ook heb ik tijdens mijn studie nog 4 jaar met heel veel plezier bij Van Leest Music & Movies gewerkt in Groningen. Dit deed ik voor ongeveer 15 uur in de week. Deze winkel is later opgegaan in de onlangs failliet gegane Free Record Shop.

Wie zijn je opdrachtgevers?

Deze zijn zeer divers. Bedrijven die mij inhuren voor beurzen en bedrijfsfeesten en als organisator van evenementen. Stichtingen die mij inhuren voor dorpsfeesten of feestweken, particulieren voor bruiloften, jubilea en verjaardagsfeestjes en kroegen/discotheken die mij inhuren als DJ.

Verder werk ik sinds 2005 als vrijwilliger voor Sunsation. In 2004 heb ik bij toenmalig voorzitter Henry Koning aangegeven dat ik wel ideeën had om bepaalde veranderingen door te voeren. Ik was toen 19 jaar. Henry heeft mij gevraagd om een en ander uit te werken in een voorstel. Zo is het huidige Dance-event ontstaan met meerdere dancestylen. Dit Dance-event trekt jaarlijks meer dan 2.000 bezoekers naar het Sunsation festival terrein.

En als ik nog een voorbeeldje mag geven van iets waar ik trots op ben, dan is dat de komst van Niels Geusebroek geweest naar Middelstum. Ik kreeg van de organisatie (VVVM/Zalencentrum Vita Nova) begin 2013 het verzoek om mee te denken over een andere invulling voor de Hollandse avond die altijd in oktober gevierd wordt. Het is ons toen gelukt om Niels te contracteren vlak voor zijn grote landelijke doorbrak met het nummer ‘Take your time girl’. De avond werd met ruim 400 bezoekers een groot succes.

Wat is je mooiste vakantietrip ooit geweest?

Pfffff, dat zijn er zoveel geweest. Malta 2008, Tenerife 2012, Hongarije 2010, de Griekse eilanden Kreta en Rhodos, Zuid Spanje, de trainingskampen met de voetbalvereniging op verschillende Nederlandse eilanden, vakanties naar Texel met vriendin Marloes, de jaarlijkse vakantietrips naar Voorthuizen op de Veluwe die ik van jongs af aan met mijn ouders heb mogen doen (dit combineer ik met een avondje draaien) enz, enz.. Tegenwoordig heb ik door een volle agenda niet zo heel veel tijd meer voor vakanties, maar vroeger probeerde ik toch wel 6 keer per jaar een leuk tripje met vrienden in te plannen.

Wat is je meest bijzondere project geweest tot dusver?

Als ik diep in mijn hart kijk dan is dat toch het Sunsation Dance-event. Daar is eigenlijk het grote organiseer- en regelwerk begonnen. Een geweldige impuls voor het creatieve denken.

Nog leuke anekdotes?

Vroeger plande ik regelmatig 2-daagse tripjes in met vrienden. Dan gingen we bijvoorbeeld dinsdag weg en kwamen we woensdag terug. Dat waren dan bliksembezoekjes aan Dublin of Ibiza. Geweldige ervaringen, wel heel vermoeiend natuurlijk.

Zo heb ik ook ooit eens gratis tickets weten te bemachtigen naar Bratislava in Slowakije via Ryanair. Daar ben ik toen met Mark Willem Evenhuis van Zalencentrum Vita Nova heen geweest. We hebben van daaruit op de bonnefooi een taxichauffeur gevraagd ons naar een leuke discotheek te brengen. We kwamen ergens in een studentendisco terecht net buiten de stad. Het was daar gigantisch druk en gezellig. De dag erna er maar weer heen gegaan, maar er was geen hond te bekennen. We zijn samen met wat studenten, die we daar toevallig tegen het lijf liepen, naar de universiteit gegaan waar ook een feest was. Toen we daar een deur opentrokken kwamen we opeens terecht in een feest waar wel 1500 studenten rondliepen. Het was zo gezellig dat we in één keer door zijn gegaan richting vliegveld om ons vliegtuig te halen.

Nog even een kleine anekdote uit mijn Sunsation tijd. Er kwam eens een grote artiest aan op het festivalterrein. Tegelijkertijd arriveerde er ook een DJ die zijn vriendin had meegenomen. De grote artiest was druk bezig om handtekeningen uit te delen. De eerder genoemde vriendin wilde ook graag een handtekening van hem hebben en wel net onder haar BH. De handtekening is wel gezet maar uit respect voor de grote naam zijn vriendin niet op de aangewezen plaats……. (Naam natuurlijk wel bekend maar sommige dingen moeten nu eenmaal binnenskamers blijven).

Vertel nog eens kort iets over de legendarische wedstrijd Lycurgus – Middelstum 3 (6-7)?

In mijn jonge jeugdjaren was ik altijd een vrij fanatiek voetballer. Na een paar jaar gestopt te zijn trachtte ik mijn voetbalcarrière weer nieuw leven in te blazen, maar conditioneel gezien was het natuurlijk een drama. Ik riep dan ook altijd standaard voor de wedstrijd, wanneer aanvoerder Patrick Meijer de opstelling bekend maakte, ‘Laat mij maar weer vlaggen’. Zo geschiedde ook tijdens deze voorlaatste wedstrijd van het seizoen waarin heel veel op het spel stond. Bij verlies zouden we namelijk degraderen.

Ik volgde de wedstrijd tot diep in de 2e helft met de vlag in de hand vanaf de bekende zijlijn. Deze verliep dramatisch voor ons want we stonden inmiddels met 6-3 achter toen toenmalig begeleider Tim Poppema, mij voor de 10e keer vroeg of ik misschien toch nog even wilde voetballen. Dit was in de 78e minuut. In de wetenschap dat er toch vrij weinig meer verkeerd kon gaan liep ik het veld in. Toch had ik het redelijk op mijn heupen en het onmogelijke gebeurde. Na de 6-4 volgde de 6-5 en tot mijn grote blijdschap maakte ik zelf de 6-6. Ver in blessuretijd schoot Johnny Huizinga met een onmogelijk schot vanaf de achterlijn de bal snoeihard in het dak van het doel: 6-7! Dit leidde tot een ongelooflijke vreugde-uitbarsting in het Middelstumer kamp terwijl de tegenstander gedesillusioneerd en gedegradeerd afdroop. Eigenlijk een ongeloofwaardig verhaal wanneer ik het zo terug vertel maar wel echt gebeurd.

Heb je naast je drukke werkzaamheden nog tijd voor hobby’s?

Zoals eerder te lezen viel, reis ik graag en veel. Verder kijk (!) ik tegenwoordig graag voetbal en ben ik groot fan van FC Groningen en Feyenoord. Tevens mag ik graag gezellig aan de bar hangen en ben ik vakmatig regelmatig op zoek naar nieuwe muziek en artiesten. Verder vind ik het geweldig om zo goedkoop mogelijk reisjes te organiseren naar verre oorden.

Waar mogen ze je ’s nachts (of in jou geval misschien overdag) voor wakker maken?

Haha, het overdag slapen heb ik inmiddels achter mij gelaten. Het liefst slaap ik ook ’s nachts rustig door. Maar als je mij wakker zou maken met de mededeling dat ik over enige uren voor een vakantietripje naar Barcelona mag vliegen dan ben ik daar direct voor te porren!

Waar staat Eling Zuidhof over 10 jaar?

Ik hoop dat ik dan enige mooie grote, landelijk bekende, evenementen achter mijn naam heb staan. Als DJ op Dauwpop bijvoorbeeld lijkt mij fantastisch om een keer te mogen doen. Iets van een festivaltournee in de geest van FeestDJRuud. Gewoon lekker 2 uur knallen in het kader van ‘Lang leve de lol’!

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik wens natuurlijk iedereen de allerbeste polonaises voor 2014 toe, aansluiten blijft gratis! ‘Geen crisis in polonaiseland’!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69