Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Het verhaal van 2013, de einduitslag

Een dikke drie week geleden vroeg ik u om uw medewerking om het verhaal van de website www.bert-koster.nl over 2013 te kiezen. Ik had daartoe 9 verhalen geselecteerd die hiervoor in aanmerking zouden kunnen komen. Ik ben niet overspoeld door reacties. Ik hoop dat de reactie van Wilma Buist-Brandsma hiervoor de verklaring geeft, dan ben ik ook dik tevreden: ‘Och laive jong toch, hou mot ik nou kaizn tussn aal dei mooie verhoaln, kin nait kaizn pfffffft gain idee…..’ Het zal zo vlak voor kerst ook niet meevallen om tijd vrij te maken om een verhaal te kiezen. Daarbij heb ik verzuimd om een laatste oproep en herinnering te plaatsen. Niet dat ik nog tientallen reacties had verwacht. Velen hebben wel betere dingen te doen rond de kerstdagen.

Ik ook, maar dat was niet gepland. Mijn leven stond rond kerst danig op zijn kop, de term rollercoaster viel regelmatig. Ik zal u niet met alle ins en outs vermoeien. Privéproblematiek dient eigenlijk tussen de eigen huismuren te blijven. Hoewel het enorm oplucht om alles te laten stromen. Daarbij komt dat ik u toch al wel via Facebook heb laten ‘meegenieten’ van het een en ander. Daar mag ieder over denken wat hij of zij denkt, ik had er zo mijn redenen voor.

Wel heb ik n.a.v. het gebeuren mijn eigen verhaal van 2013 geschreven. Alleen denk ik dat hij achter gesloten beeldschermen blijft. Een heel persoonlijk relaas over een speciaal iemand die niet altijd heel veel geluk in haar leven gehad heeft. En dan druk ik mij voorzichtig uit. Wie weet komt het verhaal ooit nog eens met toestemming van de direct betrokkenen op de site terecht of wordt er middels een speciale Babbelen met Bert uitgave extra aandacht besteed aan de persoon in kwestie. Maar voorlopig is dit maar beter van niet. Levenswijsheid is niet te koop maar krijg je gratis en voor niets mee in je rugzak wanneer je tracht te leven.

Wel heb ik in deze moeilijke dagen veel steun gehad van familie, vrienden en straatgenoten. Noaberschap ten top. Ik heb mij dan ook wel laten ontvallen dat ik mij onlangs alles ‘rijk’ voelde. En daar rijk tussen aanhalingstekens staat, weet u dat het dan niet over materiële zaken gaat. En dat was een groot pluspunt in een wat mindere periode in mijn leven. Door schade en schande word je wijs. Ik kan nog veel meer clichés op papier zetten als het moet. Dat doen we maar niet.

We gaan verder de toekomst in. Daarbij op zoek naar onszelf en een samenlevingsvorm die voor ons beiden EN de kinderen goed voelt. In de hoop en de verwachting dat 2014 een beter jaar wordt voor ons allen. Een tijd die wonden heelt, mensen weer dichter bij elkaar brengt en waarbij het vertrouwen wordt hersteld. Want zonder (zelf)vertrouwen kan niemand functioneren en zonder hulp wordt niemand beter. Ik heb het idee dat ik heel wollig schrijf en daardoor weinig ‘zeg’. Aan de andere kant weten mensen met inside information precies waar het over gaat.

Lezers van de site het gaat u allen goed in 2014. Dit jaar wisten gelukkig heel veel mensen bert-koster.nl te vinden. Het aantal vaste volgers blijft groeien. Ik hoop dat ze blijven komen zodat we binnenkort de 100.000e bezoeker mogen begroeten. En dat is natuurlijk fantastisch. Daarvoor ben ik de initiator van ‘Live your dream’ heel dankbaar! Ik wens u allen een hele prettige jaarwisseling toe, vol met ‘Hail en zegen’!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69