Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Jaaroverzicht….

En weer is er een jaar voorbij gevlogen. Decembermaand is de maand om je te drentelen in nostalgie en melancholie. Het leent zich niet voor een opsomming van allerlei activiteiten. Voor sommigen was het een topjaar waarin onvermoede successen of unieke gebeurtenissen werden gevierd. Een jaar met een gouden randje dus. Voor anderen een jaar ondergedompeld in zwarte inkt, een jaar om heel snel te vergeten. In de wetenschap dat dit niet gaat lukken.

Wat komt er bij mij bovendrijven wanneer ik denk aan Middelstum 2013? Zo, zonder mij ook maar ergens in te verdiepen of allerlei andere combicolumns raad te plegen.. Sowieso twee heel imponerende gebeurtenissen. Eén geweldig positief, de ander met een heel andere insteek. HLDVG, zegt deze term u nog iets? Vast wel, want wat was donderdag 1 augustus toch een prachtige dag! De dag dat Middelstum centraal stond tijdens Het Leukste Dorp van Groningen. De dag waarop RTV Noord neerstreek in ons zonnig dorpje. En de dag dat Middelstum zich van zijn beste kant liet zien. In korte tijd werd er heel veel gerealiseerd door de organisatie. We werden geen kampioen, maar ik vond ons wel de morele winnaar. Helemaal met het statement tegen de aardbevingen ‘Sttt, het moet zo stil zijn dat je een speld kunt horen vallen’.

En dan weet u al wel wat het 2e item is wat de gemoederen hier dit jaar danig bezig hield. De gaswinning, de aardbevingen en alles er om heen. Niet iets om vrolijk van te worden, ook niet iets wat zo maar achter de rug is. Langzaam maar heel zeker werden dit jaar bij steeds meer mensen de mogelijke consequenties zichtbaar van wat er kan gebeuren door de gaswinning. Groningen beefde dit jaar hevig derhalve. En daar willen we dit item maar bij laten.

Heeft het zin om verder terug te kijken? Nog even wat headlines? Tja, maar dan vergeet je zo gemakkelijk wat. Sunsation bestond maar liefst 25 jaar en gaat ook volgend jaar gewoon onverdroten voort. Niet zo vanzelfsprekend, kijk maar naar het sabbatical bij Eemspop. We hadden twee avonturiers die aan de Carbagerun deelnamen, Hazekamp werd 102 jaar, VV Middelstum 1 degradeerde, KlimaatgroepStars degradeerde maar speelde wel Europees. En iets zegt mij dat daar iets heel moois in de steiger staat. Enz. enz.

Dit jaar werd de Feelgoodmanager geboren. En daarom luiden we dit jaar positief uit. In de grond onder Middelstum zit enorm veel energie. Gelukkig bruist ons kleine dorpje aan Het Boterdiep ook van de energie. Wat een saamhorigheid, wat een talent, wat een eenheid. Samen sterk, schouder aan schouder, vechtend tegen de elementen. Ook in 2014! Ik wens de lezers van Middelstum-info een goed uiteinde toe en een geweldig 2014! En 12 combicolumns waarbij de gebeurtenissen in ons dorp weer centraal staan!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69