Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Babbelen met Bert, een compilatie….

De rubriek Babbelen met Bert is ooit ontstaan tijdens mijn redactietijd voor het Middelstumer voetbalclubblad. Ik drukte dan iemand een stencil met vragen in de hand met het vriendelijk verzoek om deze voor een bepaalde datum in te vullen. En om een nieuwe babbelgast aan te wijzen. Toen deze website gelanceerd werd, wilde ik graag weer wat met deze rubriek doen. Aanvankelijk op dezelfde manier. En dus kregen Johan Staal, Koos Linstra en Marike Goossen een lijstje met vragen met het verzoek deze in te vullen.

Dit proces veranderde toen ik Meindert Schollema wilde interviewen. Net na het kerstreces zat hij natuurlijk helemaal niet op schrijfwerk te wachten. En dus volgde een prettig telefoongesprek met de burgemeester van Pekela. Misschien werd Albert Rodenboog hierdoor wel geprikkeld. Hij ruimde ruim een uur van zijn volle agenda voor mijn persoontje in op het gemeentehuis van Loppersum. Het lijstje van prominente Groningse babbelgasten is nog langer. Zo rende ik een middag achter ‘Broezer’ Henk de Haan aan toen hij een wedstrijdje moest fluiten, ruimde schrijfster Anna de Vries-Maarhuis enige tijd voor mij in en ook Streektoalfunctionaris Fré Schreiber was gelukkig niet vies van een babbeltje met mij….. En zou Daniëlla Blanken een bekende Groninger zijn of is ze inmiddels al een bekende Nederlander? En wat te denken van Henk Helmantel, één van Nederlands bekendste kunstschilders?

En wanneer ben je een beroemde en beruchte Groninger? Dat er een boek is geschreven over de avonturen van Henk van der Molen van Pomp wist ik helemaal niet. Het werd op een mooie, zonnige vrijdagmorgen in juli in elk geval een sessie om nooit te vergeten. Hetzelfde geldt voor het ‘interview’ met de niet te sturen Eke Hazekamp. Een bijzonder verhaal, gelardeerd met de prachtige film ‘Stillevens’. En de afsluiter van dit jaar in de vorm van de gebroeders Uffen had ook wel iets excentrieks, het ging in elk geval niet volgens de geijkte paden. Maar het leverde wel een mooie kerstboodschap op…

Ook de verre oorden werden niet geschuwd. Zo kwam Paul van der Laan even overvliegen uit Vietnam voor een diepgaand interview. Of zou hij dit toch gecombineerd hebben met een vakantie en familiebezoek?

Ook mooi om even weer bij te ‘praten’ met Leon Milkovic die vanuit Middelstum de overstap maakte naar Oostenrijk. Helaas kwam ook het ‘echte, harde leven’, aan bod. Jan Jaap Zijlstra die als trainer van FC LEO te maken kreeg met het verlies van één van zijn spelers door een dodelijk ongeval. Richard en Karin van Dijken die ons openhartig vertelden over hun ervaringen met de ziekte kanker. Karin kreeg vlak voor de kerst te horen dat de behandelingen tot dusver goed aangeslagen zijn waardoor de tumoren bijna zijn verdwenen. Geweldig nieuws derhalve.

Gelukkig ook verhalen vol met humor (even weer overschakelen naar wat luchtigers) van bijvoorbeeld Piet de Winter, Piet Huitsing en Gerhard Jansma, verhalen over gepensioneerden zoals de uitgedokterde dokter en postbode. Verhalen over topsporters zoals Anne Vlieg en supervrijwilligers als Klazien Werkman. En nog zo veel meer verhalen over gedreven bestuursleden, herbergiers, klimaatgroepdirecteuren, redacteuren, voetbaltrainers enz. enz..

Hier zou ik het bij kunnen laten. Ware het niet dat ik natuurlijk nog een categorie verhalenvertellers vergeten ben. En dat kan niet want het gaat om die mensen die mij dit jaar ondersteund hebben middels sponsoring van de website. Niet alleen dat, maar ook het feit dat het prachtige verhalen opleverde waar ik erg van genoten en veel energie van gekregen heb. Langs deze gecompliceerde compilatieweg wil ik iedereen dan ook bedanken voor zijn of haar bijdrage! Op naar weer een nieuw jaar met hopelijk vele nieuwe verhalen! En oh ja, tips over interessante babbelgasten zijn natuurlijk van harte welkom!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69