Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De feelgoodmanager

Wat het schrijven betreft zit ik momenteel lekker in mijn vel. Over mogelijke onderwerpen hoef ik niet lang na te denken en één A4-tje is zo vol geschreven. De maand september was wat de kijkcijfers betreft een uitstekende maand met een bezoekersrecord (bijna 6.000) en een record aantal unieke bezoekers (bijna 3.000). Oktober ‘dreigt’ ook deze records weer te gaan verpulveren. Van een collega leerde ik dat het af en toe belangrijk is om ook eens te genieten van een mooi moment, verslag of interview en niet direct over te gaan tot de orde van de dag. Want het kan zo maar voorbij zijn. En dus deel ik u nu in vertrouwen mee dat ik dan ook best genoten heb van het aantal bezoekers die de website in de maand september trok.

Ik vind dat ik dat best mag doen. Want ik heb u ook deelgenoot gemaakt van al mijn twijfels, sombere overpeinzingen en de neiging om de stekker uit de website te halen. Waarschijnlijk tot vervelens toe. Af en toe ben ik nog wel eens bang dat de lezers bert-koster.nl moe worden. Of, als ze het zoveelste facebookberichtje lezen over de website, dat ze mij gaan ontvrienden of, in twitterverband, gaan ontvolgen. Sommigen worden gek van de spelletjesaanvragen, anderen van de reclame uitingen en een derde misschien wel van mijn artikelen. Dat is natuurlijk ieder zijn goed recht.

Eén van mijn grote inspirators wat betreft mijn website is misschien wel Marcel Verkerk geweest, de man waarmee ik jarenlang samen in een elftal heb gevoetbald. Dat gezamenlijk voetballen zit er tegenwoordig niet meer in. Een nieuwe, grote liefde én een nieuwe taak binnen de voetbalclub Middelstum zijn hier ongetwijfeld debet aan. Daar de resultaten van het eerste de laatste tijd niet echt om over naar huis te schrijven zijn, is het natuurlijk extra belangrijk dat de sfeer goed blijft. En dus moet je je af en toe eens in een andere setting ontspannen door bijvoorbeeld eens een keer gezamenlijk op stap te gaan. Daar is de voetbalclub altijd wel heel goed in. En als er één iemand organisatietalent heeft dan is dat wel Marcel.

Zo stond hij onlangs eens al orakelend te kijken bij een training van het eerste. Hij hamerde vol enthousiasme over alle positieve dingen die hij zag. Hij deed mij denken aan Tjakka-goeroe Emile Ratelband. Voor zo iemand hebben ze ook wel een term maar ik kwam even niet op de naam. Ineens kwam mijn hersenpan met de term feelgoodmanager op de proppen. Verkerk als feelgoodmanager, ook wel Dr. Feelgood genoemd. Een prachtige benaming toch? Ik zal er ongetwijfeld ooit eens over gelezen hebben want het is een bestaand woord. In Duitsland bijvoorbeeld willen steeds meer bedrijven een feelgoodmanager (FGM) in dienst hebben. De FGM is bij uitstek de man om medewerkers blij, gemotiveerd en productief te houden. Het zou een ideale baan zijn voor Marcel. Of voor Henk de Haan. ‘Mensen, het is allemaal heel simpel…. Broez’n mott’n je, broez’n, pom, pom, pom…’

En dus speel ik nu ook maar even voor mijn eigen feelgoodmanager. Lekker gescoord Bert, in september! Ga zo door, blijf genieten, relativeren en ga daarna onverdroten, vooral door. Tjakka, broez’n, pom, pom, pom, I feel good! Gelukkig ben je net zo goed als je laatste stuk. En dus moet je scherp blijven, boven op het nieuws zitten, analyseren en vooruit denken naar nieuwe mogelijkheden want met het zelfde gemak als waarmee de lezers je site vinden, zijn ze je ook weer vergeten. En dat is een mooie stok achter de deur… En als je met je hoofd boven het maaiveld uitkomt is de man met de zeis (de broer van de man met de hamer) dichtbij. Misschien heb ik hier uiteindelijk wel mijn kuifje (onlangs weer zorgvuldig bijgewerkt door Kapsalon Tabak) aan te danken cq te wijten…

Maar we zijn er nog lang niet. Want kijkers alleen brengen geen geld in het laatje. En dus gaat het acquireren gewoon door. Ik ben dan ook heel blij dat ik de vorige week weer drie nieuwe sitesponsoren (waarvan één stille) heb mogen begroeten. Ik hoop van harte dat ik een beroep op u als lezer van de site mag blijven doen. Want uiteindelijk doe je het daar allemaal voor hè! Lezers, niet voor het eerst en hopelijk ook niet voor het laatst, bedankt! En dus zeg ik als CEO van bert-koster.nl tegen mijzelf: I feel good, manager!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69