Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Stedum-Middelstum 4-0 21-5-1994

Aan deze wedstrijd denk ik met weinig plezier terug. Niet alleen door de ruime nederlaag tegen buurman Stedum maar ook door het feit dat deze wedstrijd mij mijn basisplaats kostte tijdens de volgende beslissende promotiewedstrijden naar de vierde klas. Ook pakte ik nog eens volkomen onterecht geel en kregen we hierdoor een penalty tegen. Bij een corner liep André Swieringa bij mij weg. Ik trok heel lichtjes aan zijn shirt. Theatraal stortte de boomlange en brede Clown kermend ter aarde. Alsof hij overreden werd door de vrachtwagen van Stedumer spits Wim van Zanten…

Arbiter Berghuis uit Appingedam trapte in dit huzarenstukje van de Sluwe Swieringa. Strafschop en een gele kaart. Verslaggever Cor Datema steunde mij ook niet echt in mijn mening, zou ik mij dan toch vergist hebben? En ik altijd maar denken dat deze wedstrijd door scheidsrechter Schut geleid werd. En als je dan ook nog eens met je kop op de foto in de krant verschijnt zetten ze er ook nog eens de naam van Allard Zoestbergen bij. Niet helemaal onbegrijpelijk want hij droeg in die tijd net zo’n modieuze bril… Ergens las ik ook nog iets over een fysiek sterker Stedum. Onbegrijpelijk toch als je het duo Knoop/Freeze vergelijkt met het tweetal Verkerk/Koster?

Gelukkig is het later allemaal goed gekomen. Een week later volgde de beslissingswedstrijd in de strijd om het periodekampioenschap, wederom tegen Stedum die ons in de eerste helft helemaal wegspeelde. Gelukkig stelden Goossen en Steendam orde op zaken en de 2-2 was voldoende om een promotiewedstrijd tegen Potetos af te dwingen. Deze werd uiteindelijk met 3-1 gewonnen waardoor promotie naar de 4e klasse een feit werd…

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69