Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Middelstum-Corenos 7-4-1997

Ik heb Dennis Pieterman, voormalig speler van Corenos 1, regelmatig beloofd om een foto te plaatsen die op de voorpagina van het sportkatern van het Nieuwsblad van het Noorden stond. Hoe dit precies ontstaan is weet ik al niet eens meer. Volgens mij hadden we een dolletje toen we facebookvrienden werden. Ongeveer driekwart jaar later maak ik eindelijk mijn belofte waar. Ik hoop dat de sterspelers van weleer op deze ingescande foto nog te herkennen zijn. We hebben het dan over het jaar 1997, 16 jaar geleden alweer.

Voor diegenen met wie ik nu wekelijks train en voetbal is het nauwelijks te bevatten maar in die tijd speelde ik in het eerste elftal onder leiding van Gerke Kersaan. Kersaan had in die tijd een grenzeloos vertrouwen in mij als rechterflankbestrij(d/k)er. En ik zal het nog sterker vertellen, in het voetbalseizoen 1996-1997 werden we zelf kampioen en promoveerden we middels een 0-8 overwinning op CVSB Scheemda naar de derde klasse.

De wedstrijd tegen Corenos was een cruciale pot in de slotfase van de competitie zo lezen we in het verslag van de bekende sportverslaggever Paul Zweverink. Spits Bert van der Meer schoot Corenos nog wel naar 0-1 maar Wessel Steendam en Jan Jaap Zijlstra (na een bekeken voorzet van mijn persoontje maar dat staat natuurlijk nergens beschreven) tilden de blauwhemden uiteindelijk naar de overwinning. En daar viel weinig op af te dingen, aldus Zweverink. Wel was het een harde wedstrijd die in de tweede helft bij tijd en wijle dreigde te ontaarden in een wilde schop- en scheldpartij waarbij arbiter Haanstra vooral koos voor het bewaren van de goede vrede. Dat lukte hem wonder boven wonder nog aardig.

Helaas vond ik mijn naam niet terug in het lijstje van bovenmodale vierdeklas spelers. Deze eer kwam Jan Jaap Zijlstra, Wessel Steendam (die regelmatig zijn brilletje regenvrij moest poetsen), Ronnie Medema en Johnny Huizinga toe. Maar de actiefoto waarop Dennis en ik de voorpagina sierden maakte veel goed. Volgens mij heeft mijn tegenstander deze foto toentertijd nog opgevraagd en ingelijst. De foto had als onderschrift: ‘Bert Koster van Middelstum (links) wil de bal voorzetten, maar onder druk van Dennis Pieterman van Corenos zal de bal in het zijnet van de Roodeschoolsters verdwijnen’. Een licht teleurstellende tekst want zo lijkt het net alsof ik een totaal mislukte voorzet aflever terwijl in werkelijkheid Pieterman in een uiterste krachtinspanning de bal tot corner weet te verwerken. Dit alles onder toeziend oog van 150 toeschouwers.

Toch mooi om zo’n wedstrijdverslag jaren later nog eens terug te lezen. Dennis bedankt! Misschien moet ik nog een een verslag opzoeken uit de oude doos.. Die van Middelstum – Stedum bijvoorbeeld waar André ‘Clown’ Swieringa mij één van de weinige gele kaarten uit mijn carrière aansmeerde……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69