Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Vrij man

Stiekem hoop je dat de harten van alle vrijgezelle vrouwen harder gaan kloppen als ze deze titel lezen. Zou Bert Koster weer vrijgezel zijn misschien? Ik hoop niet dat het als een koude douche voelt wanneer ik opmerk dat dit zeker niet het geval is… Hoewel een koude douche met de temperaturen van de afgelopen weken niet onaangenaam hoeft te zijn.

Het vrij man slaat op het feit dat volgende week mijn WW-uitkering stopt. Mark Rutte en de BV Nederland zullen opgelucht zijn, weer een ‘opvreter’ minder. De nakende vrijheid voelt goed, maar is ook wel een beetje beklemmend moet ik eerlijk toegeven. Want vanaf 18 augustus moet ik mijzelf bedruipen.

Gelukkig sta ik er niet alleen voor. De steun van een kleine twintig sponsoren voelt aan als een warme deken tijdens een koude winternacht. Misschien hebben deze sponsoren mij er wel doorheen getrokken de afgelopen maanden. Want eind maart/begin april zag ik het allemaal somber in. Een behoorlijk dalletje dus. Eigenlijk vond ik het maar zo zo dat Trijnie van Bruggen van Cfrs! & zo zich spontaan als site sponsor aanbood. Ik ging dan ook een contract aan van vier maanden in plaats van de gebruikelijke zes.

Want eigenlijk was ik in mijn achterhoofd al een klein beetje bezig met een scenario om er maar mee te stoppen. Gewoon na de starterperiode de stekker er uit halen. Ik was ook behoorlijk onzeker in die tijd. Vinden mensen mijn stukken wel leuk, zitten er geen grove spelfouten in de columns, komt het levensboek ooit wel van de grond? Enz. enz., van doem denken kun je behoorlijk moe worden ben ik achter gekomen.

Mijn vrouwtje kwam ook achter deze donkere gedachten. Ik kreeg op mijn donder, het was nog veel te vroeg om het bijltje er bij neer te gooien. En de mededeling dat ze heel teleurgesteld zou zijn in een eventuele opgave bleef als een mentale mokerslag rondslingeren in en rond mijn hoofd.

Misschien kwam de ommekeer wel tijdens het interview met Jan Olav Boelema en het verhaal wat hieruit voortvloeide. Misschien is het heilig vuurtje hier weer gaan branden. Ik vond het leuk om met enthousiaste ondernemers te praten en hun verhalen uit te werken in een soort van bedrijfsrapportage met pakkende titels. Kunstschilder Bauke Woudstra werd de volgende babbelgast. En niet alleen ondernemers hebben mooie verhalen te vertellen. In Middelstum en nabije omgeving wonen heel veel mensen met een pakkend verhaal. Verhalen met een lach en traan. Eke Hazekamp, Henk van der Molen, Piet de Winter, de burgemeesters Rodenboog en Schollema, Klaziena Werkman, zo maar wat namen van boeiende mensen die ik geïnterviewd heb de afgelopen maanden.

Na de mededeling van het UWV dat ik zelfs na 1,5 jaar weer aanspraak kon maken op mijn WW-uitkering deed mij goed. Ik begon er weer geloof in te krijgen, het (zelf)vertrouwen kwam terug. Links en rechts werd ik af en toe benaderd voor een levensboek en ik ging weer fanatiek op sponsorjacht. Het laatste vind ik best wel moeilijk want je moet jezelf en je site verkopen natuurlijk en de mensen om een gunst vragen. Ageeth Helmantel was gelukkig heel positief en het bezoek aan de winkel van de gezusters Helmantel bracht mij weer in contact met Lammert de Graaff wat ook weer genoeg gespreksstof (of toch verhaalstof) voor een aantal columns bovenbracht. En zo keerde het enthousiasme langzaam maar heel zeker terug. Nog steeds ben ik op zoek naar een deeltijdbaan die even wat meer financiële zekerheid geeft. Want dat is toch wel de grootste struikelblok. Uiteindelijk zal er brood op de plank moeten komen. Het liefst met beleg natuurlijk. En een glaasje melk in plaats van water.

Maar we gaan onverdroten voort. Op jacht naar bijzondere verhalen (het lijstje met namen van potentiële babbelgasten is lang), gastcolumnschrijvers, levensverhalen en columns voor bedrijven. Met Miranda als stok achter de deur en ondersteunend met de website en het levensboek aan mijn zijde. Licht bevreesd maar ook als vrij man. Verantwoordelijk voor eigen succes of falen. Én bezig met mijn grote hobby en dat is natuurlijk ook heel wat waard! Mensen, bedankt voor het bezoeken van de site, en het geven van positieve feedback indien nodig! Dit heeft mij er op bepaalde momenten doorheen gesleept! Blijf lezen, blijf reageren, blijf inter(net) actief!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69