Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Introductietekst nieuwe rubriek

Ik loop al een tijdje rond met het idee van een nieuwe rubriek op de site. In de tijd dat ik nog in de redactie van het Middelstummer voetbalclubblad zat heb ik heel wat schrijftalent langs zien komen. Dit resulteerde op den duur zelfs in de rubriek ‘Het beste uit 10 jaar clubblad’ waarbij ik een selectie gemaakt heb van de mooiste verhalen die in de tijdspanne 1996-2006 in het clubblad verschenen. Dit leverde prachtige verhalen van begenadigde schrijvers op.

Voor deze rubriek had ik direct al een openingscolumnist op het oog. Uit verslagen in oude clubbladen bleek wel dat deze man heel mooi kan schrijven. Eén van de verhalen die hij voor het clubblad schreef is zelfs overgenomen door het Nieuwsblad van het Noorden. Het verhaal gaat over de opvallende parallellen die er in zijn ogen zijn tussen voetbal en het geloof. Een prachtig stuk, door het Nieuwsblad op juiste waarde ingeschat.

Ik wil deze rubriek dan ook maar wat graag met een column van deze man beginnen. Enige maanden geleden heb ik hem benaderd. Hij is inmiddels verhuisd naar een plaats ergens in het midden van het land maar gelukkig kon ik zijn e-mail adres via internet achterhalen. Het antwoord liet enige weken op zich wachten maar uiteindelijk kwam op 22 juni het verlossende antwoord:

Dag Bert,

Over anderhalve week ga ik met vakantie. In de maand augustus en begin september is het werk nog niet op volle toeren. In die periode hoop ik iets te schrijven!

 

Met vr.gr. ……………………

 

Om wie het gaat laat ik nog even in het midden, raden mag natuurlijk altijd. Hoe langer de wacht, hoe groter de smacht is dan natuurlijk een waar spreekwoord. Nog even geduld dus maar ik verwacht binnen enige weken met deze nieuwe rubriek te kunnen starten. En dan maar hopen dat ook andere gastcolumnisten hun medewerking aan de site willen verlenen. Ik heb inmiddels een lijstje klaar met daarop een stuk of tien namen. Tips en suggesties zijn natuurlijk van harte welkom! Ik wens jullie alvast veel leesplezier toe met deze nieuwe rubriek.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69