Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

To(p/b)sportend Middelstum!

Laatst liep ik Jannes weer tegen het vege lijf. Beiden waren we goed geluimd. Jannes had net een mooie sfeerrapportage afgerond met supervrijwilligers Jan ‘ik heb een hekel aan troep’ Dijk namens de voetbalclub en Marten ‘Postdoef’ de Vries voor zijn zwembadinspanningen. En ik stond op het punt om op ‘trainingskamp’ te gaan naar Schiermonnikoog met een zware delegatie van de voetbalclub. Het was prachtig weer, echt waar. Dat komt soms voor in Nederland. Al zul je het niet zeggen gezien het feit dat één van de titels van een stukje op de info site is ‘Het weer werkte weer eens niet mee’. Geen midzomeravond zwemmen derhalve. Na wat wederzijdse dolletjes over kijkcijfers en sponsoren gingen we weer ons eigen weg.

De komkommertijd breekt aan dus het aantal nieuwsitems zal ongetwijfeld afnemen. Dus als u combicolumn 5 en 6 mist (juli en augustus) dan weet u waaraan dit ligt. U merkt het, ik ben mij al aan het indekken. Misschien is dit wel helemaal niet nodig want Middelstum heeft zoveel talent en energie dat er daardoor altijd wel wat te doen is.

Want wat hebben wij genoten van de musical Ester. Een dikke 500 toeschouwers,verdeeld over 3 dagen, genoten mee met een keur aan musicalsterren die onder leiding van Margriet Zuidhof het onderste uit de kan en kleine teen persten. Nadeel is dan wel weer dat Margriet de komende tijd ongetwijfeld hoofdpijn krijgt van de vraag hoe dit spektakelstuk te overtreffen? Het was deze maand toch al druk in de Hoeksteenkerk waar ook een bazaar en een mooie jeugddienst georganiseerd werden. Hulde aan de jeugdraad wat dat betreft. Genoeg talent dus, en als we het niet in eigen huis hebben dan schaffen we het gewoon wel aan. Zoals bij de Klimaatgroep Stars die twee jonge toptafeltennissers contracteerde en weer serieus een poging wil wagen om zich te meten met de landelijke top. Oude tijd gaan weer herleven in de sporthal aan de Coendersweg. Nog een mooi sportmoment bezorgde judoka Anouk Werkman ons door als 5e te eindigen op het NK judo. Knap hoor!

Dan treft de VV Middelstum het minder want zij moesten afscheid nemen van twee ervaren voetbalcracks. Haijo Bouma gaat zijn voetbalgeluk zoeken in zijn nieuwe woonplaats Bedum en Henk Hoeksema gooit noodgedwongen zijn kicksen in de wilgen door allerhande blessureleed. Je kon wel merken dat beiden (met een groot financieel verleden binnen de club) niet in de organisatie zaten van hun eigen afscheidswedstrijd want na afloop restte een gapend financieel gat. Maar als je The Golden Earring ook contracteert…Gelukkig heeft de VV interne geldschieters die dit snel weer weg poetsten… Diederik Samson moet trots geweest zijn op het feit dat naast het bier, het geld rijkelijk (weg)stroomde deze avond.

Nog meer avontuur en sportiviteit want Ernst Hulsebos en Wouter Groenhof gaan meedoen aan de Carbadgerun. Dit is de grootste en gekste straatrally van Europa waarbij in een oude auto in 5 dagen tijd 7 Europese landen worden aangedaan. Onderweg moeten allerlei bijzondere opdrachten worden uitgevoerd. Het eindpunt is Barcelona. Beide jonge avonturiers zijn nog op zoek naar sponsoren en geldschieters en ondersteunen hiermee Kika! Aanmelden kan nog steeds.

Er zijn ook nog mensen die grote afstanden per voet afleggen. Hardlopend dan wel snelwandelend. Zoals tijdens de Hippolytusrun bijvoorbeeld. Good old Henk de Haan schoot de deelnemers hoogstpersoonlijk weg voor de afstanden van 5 of 10 kilometer. Herman Brouwer uit Groningen bleek uiteindelijk de snelste te zijn. Er is een tijd geweest dat ik ook nog wel deelnam aan dit prachtig evenement. Met een persoonlijk record van rond de 46 minuten. Dit lijkt eeuwen geleden. Volgend jaar maar weer voor deze run gaan trainen dacht ik zo! Uiteraard wel met de Olympische gedachte in het achterhoofd.

De fysieke uitdaging is er dus en ook een mentale uitdaging is snel gevonden want de Groninger Bodem Beweging heeft een denktank ingesteld teneinde het proces van vormgeving van compensatiemaatregelen te ondersteunen en te versnellen. Dit om energietransitie te formuleren en uit te werken…

Na deze breinbreker snel door naar de categorie klein leed. Hoewel, als je je poes of hond mist dan kan dat best wel heftig zijn. Hopelijk zijn baasjes en beestjes inmiddels weer herenigd. Dan kun je beter een zonnebril of vest missen, toch?! (Zouden deze ook bij de opgravingen boven zijn gekomen en tot archeologische vondsten behoren of moeten we hier eerst honderden jaren op wachten?) Of genieten van onze Tsjechische Op Roakeldais dansers en danseressen in Warffum die hier in Middelstum bij gastgezinnen logeren.

We sluiten positief af want het is weer feest in Middelstum vandaag en morgen. Na maanden van overlast zijn Dio Marja en Twinset Fashion weer volop bereikbaar en dit moet gevierd worden. Dus in gezwinde vaart sluit ik deze column af om te kijken waar de dames ons op gaan vergasten tijdens de feestelijke heropening van de Grachtstraat!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69