Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

En de winnaar van een gratis levensboek is……

Wat hoor je toch vaak clichéverhalen van mensen die in een jury zitten. Dat het zooooo moeilijk is om een winnaar te kiezen. Totdat je zelf als jurylid moet beslissen wie de winnaar geworden is van een gratis levensboek. Want er komen heel wat reacties los. Van mensen die een boek over hun vader willen, van mensen die een dierbare verloren hebben of dreigen te gaan verliezen. Ook hele grappige, ontroerende en persoonlijke verhalen komen boven drijven. Toch hebben Miranda en ik een winnaar moeten kiezen. Ik zeg met opzet moeten want kiezen voor de één is een ander teleurstellen. Toch waren we er na enige discussie snel over uit. Achter de winnende reactie zit ook nog weer een heel persoonlijk en ontroerend verhaal. Verder kwamen er ook via de inbox reacties binnen, deze blijven natuurlijk privé.

Hieronder volgt een korte opsomming van de mooiste reacties. Langzaam maar heel zeker wordt, middels een top drie, naar de climax toegewerkt………

• Prachtige manier om je herinneringen te vereeuwigen!

• Lijkt me geweldig om mijn spannende, ontroerende, verdrietige, maar bovenal leuke verhalen in boekvorm te hebben over het geweldige beroep van kraamverzorgende. Voor later natuurlijk.

• Bert Koster is in de Verzoamelstee geweest om het levensboek te laten zien en er over te vertellen. Het sprak zeer zeker aan en we vonden het allemaal een mooi initiatief welke we heel graag willen promoten!

• Het levensboek is een zeer bijzonder en persoonlijk boek. Een boek om te laten maken of om cadeau te krijgen. Een boek dat met de jaren steeds dierbaarder zal worden…. Bert is een toegankelijk persoon om jouw of uw verhaal tegen te vertellen. Hij zal het levensverhaal herkenbaar beschrijven….

• Graag zou ik een levensboek willen laten maken voor F. V. te U. Deze vrijgezellige man van 74 jaar heeft zo’n bijzondere levensloop dat het niet na te vertellen is en dus opgetekend moet worden!

• Mijn opa en oma zijn in 1988 onverwachts samen overleden… Ik zou het Levensboek cadeau doen aan mijn ouders.. zodat zij hun herinneringen voor ons en de kleinkinderen op een leuke manier kunnen bewaren……

• Het zou super zijn om het levensverhaal van mijn vader in boekvorm te zien. Een geboren Middelstummer die via een vakantiebaan in het vak terecht kwam en het hem zo beviel dat hij dit is blijven doen. Na 40 jaar dienst heeft hij veel mooie, grappige maar ook indrukwekkende verhalen te vertellen. Bijvoorbeeld over de winter 1979 en veel meer.

• Het lijkt mij super om een levensverhaal van mijn vader te hebben. Die man heeft al zoveel meegemaakt en gedaan. Moet geweldig zijn om dat later in boekvorm in huis te hebben en nog eens aan je kinderen en kleinkinderen te laten lezen.

• Ik zou heel graag een levensverhaalboek willen winnen van Bert Koster. Al langere tijd loop ik in mijn hoofd om een boek van paps te willen maken, maar emotioneel vind ik het nog te moeilijk. Ik ben zo bang om herinneringen aan/van hem kwijt te raken en wil graag nog zoveel van hem weten en horen… Zeker nu het Vaderdag is mis ik hem extra.

De top 3:

Nummer 3:

Tja, sinds er geen ouderlijk huis meer over is, heb ik alleen nog maar herinneringen aan mijn ouders, Middelstum, school, jeugdsoos The Rising Sun, enz.. Ja, ja ik word oud. Toch zou ik het leuk vinden dat mijn 3 kids en ook mijn man mijn historie, mijn verhaal ooit eens kunnen lezen, gewoon om de herinnering levend te houden. Wat deed ik vroeger en het werk van pa en moe Brandsma bij Vita Nova, toen nog een verenigingsgebouw van de gereformeerde kerk !!!! Nou, keep my fingers crossed, wie weet tot gauw in mijn levensboek !!!!”

Nummer 2:

Best Bert, eigenlijk ben ik een beetje boos op je…Nachten lang houd je me uit de slaap met je Levensboek, en dan die andere 2 woorden, winnen… en..gratis. Levensboek, een prachtig initiatief om mensen generaties levend te houden, maar dan ook nog..gratis. Menig inwoner van Nederland waaronder ikzelf is hier natuurlijk bovengemiddeld gevoelig voor.. En ja winnen, dat woord staat mij op het lijf geschreven. In mijn dromen win ik nog steeds schaatswedstrijden, ben ik als eerste binnen met de Noorderrondrit op de fiets, en houd ik nog steeds de bal 82x hoog, maar mijn medisch dossier is zo dik als een Statenbijbel. Dus deze dromen zijn bedrog, zoals Borsato zo mooi zingt. Die Marco, toen nog met snor en flaporen, gaf z’n allermooiste concert in The Rising Sun, .. heeft gewoon gelijk! Beste Bert, jij noopt mij nu dus tot het schrijven van mijn allereerste soort van column. Terwijl ik eigenlijk een hekel heb om mijn zielenroerselen bloot te leggen, en al helemaal op Facebook!! Maar goed, het is voor het goede doel. Ik verzeker je..de drukkerijbusiness zal een opleving krijgen, de persen kunnen weer rollen, Bol.com gaat het smoor druk krijgen. Want het leven van diegene die ik zal voordragen voor het boek, zal lezen als een thriller, met hopelijk een happy end!!!

De absolute nummer 1:

Sommige verhalen zijn soms gewoon heel bijzonder. Sommige verhalen zijn soms niet bijzonder tot ze gelezen worden door bijzondere mensen. En dan is er Bert, die schrijft heel gewoon bijzonder over anderen en maakt het weer bijzonder. Omdat anderen dan kunnen lezen over gewone mensen en dat is bijzonder. Zo ken ik ook iemand, gewoon en toch zo bijzonder. En als je die vermenigvuldigt dan wordt bijzonder ook nog speciaal. Die gewone, bijzondere en speciale persoon wens ik een levensboek toe!

Harriët Wassink-Bulthuis is de winnares geworden van het gratis levensboek. Een felicitatie is dan misschien op zijn plaats maar dat voelt in dit geval heel dubbel…… Tot slot wil ik iedereen die een reactie geschreven heeft of alleen de link gedeeld hartelijk danken voor de aandacht!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69