Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Carbagerun 2013

Zelf ben ik niet zo’n avonturier, dat is algemeen bekend. Maar ik heb wel het nodige respect voor mensen die dit wel zijn en de uitdaging en de strijd aangaan met de natuur, de elementen, het lot, de tegenstander, de geluksfactor, de auto enz. enz.. Onlangs werd ik benaderd door Ernst Hulsebos en Wouter Groenhof, beiden afkomstig uit Middelstum. Ze hebben zich opgegeven voor Carbagerun 2013 en dan wel de zomereditie met als startpunt Hardenberg en als eindpunt Barcelona.

Eerst maar eens uitleggen wat een Carbagerun is. Het is de grootste en gekste straatrally van Europa waarbij je vijf dagen lang door Europa toert (crossen is misschien een beter woord) in een auto die niet meer mag kosten dan €500,- en niet jonger mag zijn dan bouwjaar 1998. Het is een avontuur, een verslavende ervaring die je nooit meer vergeet zo valt te lezen!

In vijf dagen tijd worden de volgende landen ‘afgewerkt’: Nederland, Duitsland, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Andorra en Spanje. Een rit van ruim 3.000 kilometer door 7 verschillende landen. Een gedeelte van de route is vrij en voor sommige trajecten wordt er een route afgegeven waardoor de deelnemers er zeker van zijn dat ze over de meest fantastische wegen gaan rijden. Elke dag krijgen Ernst en Wouter een opdracht waarmee punten verdiend kunnen worden. Deze opdrachten zorgen ervoor dat ze in de gekste situaties terecht komen. Er zijn met deze race wel prijzen te winnen, maar het uiteindelijke doel van de race is lol maken. De reis is de prijs, zoals het zo mooi omschreven wordt! De race wordt van 8 t/m 12 juli gehouden.

De matadoren (misschien is jonge helden een betere omschrijving) Ernst en Wouter hebben nog een drive om het avontuur aan te gaan. Het geld wat ze verdienen met deze rally schenken ze aan Kika. Kika richt zich op onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. Een vreselijke ziekte, al helemaal bij kinderen. ‘We hebben voor Kika gekozen vanwege de heftige ziekte waarmee helaas iedereen in zijn omgeving vroeg of laat te maken krijgt. Gelukkig geneest nu ruim 75% van de kinderen. Wij willen door middel van de CarbageRun een bedrag schenken aan Kika en zetten ons voor 100% in!’

Aan de trip zijn wel de nodige kosten verbonden. Zo moet er een auto aangeschaft en ‘aangekleed’ worden, en zijn ze het nodige geld kwijt aan onderhoud, brandstof en de aanschaf van de startkaart. Naast eigen geld en inzet zijn ze momenteel ook druk bezig om sponsoren te benaderen. Dit om het bedrag wat aan Kika gestort gaat worden zo hoog mogelijk te maken.

De startkaart is inmiddels geregeld, de auto aangeschaft (ik heb er niet zoveel verstand van maar volgens mij gaat het om een oude Volvo) en het goede doel is aangemeld. En beide jongemannen hebben bij de Rabobank Noord-Groningen een aparte rekeningnummer geopend. Zij vragen u en mij om een bedrag hierop te storten, alle bedragen, groot en klein, zijn van harte welkom! Het rekeningnummer is 1263.76.662 t.n.v. Wouter Groenhof inzake CarbageRun. Als bedankje mag er een sticker op de auto geplakt worden of mag je er een persoonlijke tekst op zetten. De bedoeling is dat er geen stukje oorspronkelijke lak meer zichtbaar is.

Team Middelstum is ook te volgen op Twitter, Facebook en via www.teammiddelstum.tk! Ze vinden het leuk om berichten te ontvangen met een groet, een lach of door een bericht te krijgen die een hart onder de (gordel)riem steekt!

Help mee en steun de trip! Namens Wouter Groenhof en Ernst Hulsebos alvast hartelijk dank

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69