Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Seks sells

Tja, nu heb ik u als geachte lezer toch mooi even tuk denk ik. Helemaal door een stuk over seks in de rubriek ‘Uit het leven gegrepen’ te plaatsen. Een rubriek met doorgaans autobiografische verhalen. Denkt u nu echt te kunnen gaan lezen hoe vaak ik seks gehad heb in mijn leven, met wie, waarom, de hoogte- en dieptepunten, rare standjes, rare plaatsen enz. enz.? Of misschien denkt u zelfs wel dat u iets van mij kunt leren…. Dat u de sleur in uw relatie door mijn tips kunt verjagen. Dan moet ik u toch teleurstellen, denk ik. Los van het feit dat u dit waarschijnlijk allemaal geen mallemoer kan schelen.

De reden dat ik dit schrijf is dat seks doorgaans goed verkoopt. Dus ben ik zeer benieuwd wat een dergelijk stuk met een toch enigszins opwindende titel op de kijkcijfers doet. Neemt het aantal hits zienderogen toe of wordt het stuk voor zoete koek geslikt en ongelezen ter zijde geschoven…. Ik ben benieuwd. Op mijn vraag in mijn vorige column of mensen nog tips of suggesties hadden om mijzelf beter in de markt te zetten kwam dit gegeven toch wel naar voren. Een aangrijpende, pakkende titel die direct in het begin van het stuk ook weer terug komt doet het goed in de verschillende zoekmachines.

Maar ja waar moet je het dan over hebben, denkend aan het woord seks, als je niet over je eigen ervaringen kunt of wilt schrijven? Lukt dit überhaupt wel? Ik ben waarschijnlijk net zo nieuwsgierig als u hoe deze column zich verder ontwikkelt. En wat voor plaatjes moet ik hier wel niet bij ‘plakken’? Googelen op seks en dan op afbeeldingen klikken levert de meest pikante plaatjes op. Maar ook afbeeldingen van de paus en Catherine Keyl. Dat is dan weer een afknapper dus. Gelukkig niet naakt maar toch…..

Eén quote, uitgesproken door mijn buurman enige jaren geleden mag in elk geval niet ontbreken. ‘Ach Bert’, zo sprak hij wel eens teder tegen mij, ‘seks is overgewaardeerd!’ Ik ben benieuwd of hij nu nog steeds vierkant achter deze uitspraak staat of dat hij er toch enige nuanceringen in aan gaat brengen. Ik zal het hem binnenkort nog eens vragen.

En wat wordt nu precies onder seks verstaan? Valt de beruchte term ‘de hand aan jezelf slaan’ hier ook onder? En dan heb ik het uiteraard niet over het gegeven dat je jezelf van het leven berooft. Dat je het aardse bestaan zelfstandig en bewust omruilt voor het hiernamaals.  Tja, dit kon nog wel eens een moeilijk te schrijven stuk worden. Ik denk dat je het wel overleeft wanneer je seksloos door het leven gaat. De EO spendeerde er zelfs een programma aan getiteld ’40 dagen zonder seks’. In dit programma gingen zeven jongeren de uitdaging aan om zich veertig dagen van alle vormen van seks te onthouden. Door veertig dagen te ‘vasten’ zoals de EO dit zo mooi omschreef, creëren ze voor zichzelf de mogelijkheid om van een afstandje te kijken naar de plek die seks in hun leven inneemt….

Misschien ook iets voor u en mij om te proberen. Het zou voor mij wel heel nuttig zijn want dan heb ik ongetwijfeld wel weer inspiratie voor een nieuwe column in deze rubriek. En ik ben benieuwd hoe mijn partner erover denkt. Ik durf het haar eigenlijk niet te vragen want stel je voor dat ze als antwoord geeft dat ze dit prima vindt dan ben ik toch mooi in de aap gelogeerd. Ben ik de bok en sla ik een modderfiguur…

Wel moet ik direct toegeven dat seks toch één van de meest ontspannen vormen van samenzijn en samen komen is die er bestaat. Een aangenaam vertoeven en verpozen in bed. ’s Avonds of ’s nachts of gewoon als dagelijks (?) tussendoortje tussen het schrijven en het huishouden door.

En het levert natuurlijk altijd sterke (dienst)verhalen op. Over mooie ervaringen op spannende plaatsen. Een mooi onderwerp voor later op de avond als je eens met wat vrienden of vriendinnen een weekendje weggaat. Want wat is nu precies uw meest bijzondere plaats waar u de liefde bedreven hebt. Bent u gewoon een bedtijger of gaat een vrijpartij in de vrije natuur er ook wel lekker in? Bussen, bushokjes, treinen, vliegtuigen en de lift schijnen ook uitermate populaire plaatsen te zijn.

En het levert prachtige kleedkamerverhalen op uiteraard. Want waar moet je het anders over hebben na een verloren wedstrijd? De vraag naar hoe sporters denken over seks voor de wedstrijd is een vaak gestelde vraag in allerlei rubrieken. Misschien moet ik hem ook maar op gaan nemen in de rubriek Babbelen met Bert. Ik ben benieuwd hoeveel mensen hier serieus op ingaan. En zal het rode oortjes en koontjes opleveren of praten we hierna gewoon ongedwongen verder over koetjes en kalfjes? Misschien is het wel taboedoorbrekend en leef ik hiermee een belangrijke bijdrage om dit onderwerp gemakkelijker bespreekbaar te maken. Ook naar de ouders of leraren toe die hun kroost hun eigen ontstaansgeschiedenis uit moeten leggen. Of juist wel niet en word ik acuut uit de kerkenraad verwijderd…. Het blijft schipperen dus.

En dan hebben we het nog niet eens over seks als ideaal slaapmiddel gehad. Of als ontspannend, zuiverend en helend middel na een fikse ruzie. Een tedere samensmelting na een heftige strijd der seksen. Goedendag, wat kun je toch enorm veel open deuren intrappen zonder dat het puntje rechtstreeks bij het paaltje komt. Dat zou ik dus vaker moeten doen, zo’n rubriekje. Ik ben benieuwd naar het effect en de reacties die het oplevert. Wordt misschien wel vervolgd dus!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69