Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

En toen werd het (iets te) stil….

Op 15 mei hebben we een afspraak bij het UWV, Miranda en ik. Dan zit de helft van de startersperiode er op. Een soort van tussentijdse evaluatie dus. Maar ook een zoektocht naar de mogelijkheden na de startersperiode. En wat is er veel gebeurd in de afgelopen maanden. Misschien mag ik u nog even meenemen naar waar het begon.

December was een prachtige, creatieve maand waarin besloten werd om een aanzet te maken voor Bert Koster – tekstschrijver-. Teksten werden gemaakt en uitgezocht, er volgde topoverleg met buuffie over de website www.bert-koster.nl die net voor de kerst zijn levenslicht zag. Met allerlei mooie reacties die de burger de nodige moed gaven.

In januari startte de onderzoeksperiode. Sponsoren werden geworven, try-outs succesvol uitgevoerd, het eerste levensboek van mijn vader verscheen. In februari kreeg ik groen licht van het UWV om het starterstraject van een half jaar in te gaan. De site werd vliegensvlug commercieel ingericht en met de nodige teksten verder opgevuld.

Maart werd een drukke maand. Met de nodige schrijfklussen, het tweede levensverhaal, offertes, veel acquisitie voor diverse media, bedrijven aanschrijven, flyers rondbrengen en een klus in Scheemda die bijna twee week duurde.  Begin april volgde een lezing in de Verzoamelstee ter promotie van het levensboek. En toen, toen werd het stil…

Dat is op zich niet erg. En gelukkig zijn de sitesponsoren er ook nog waar je middels een Babbelen met Bert mooie bedrijfsreportages voor kunt schrijven. Maar op den duur heb je tijd over. Tijd om na te denken, tijd om te overpeinzen hoe nu verder, tijd om met je partner te brainstormen wat handig is en tijd om na te denken over het ondernemerschap.

Want die gaat niet altijd over rozen blijkt wel. Dat is natuurlijk een gegeven die vooraf bekend was. De bekende crisis maakt de starterstijd er ook niet gemakkelijker op. Na augustus valt de WW uitkering helemaal weg en ben je op jezelf aangewezen. En met de omzet die ik nu maandelijks genereer durf ik deze stap eigenlijk niet aan. Mijn partner is het daar niet helemaal mee eens. Vind dat ik niet te snel op moet geven, dat het ondernemerschap tijd kost en dat de tijd van de starterperiode wel heel kort is om iets goed op poten te zetten. Daar heeft ze natuurlijk wel een punt.

Want er zijn wel degelijk lichtpuntjes. De site trekt elke maand meer unieke bezoekers, ik krijg nog steeds leuke reacties op mijn stukjes, het idee van het levensboek vinden veel mensen een origineel idee (maandag weer een offerte gesprek) en bovenal en misschien wel het belangrijkste: ik heb nog steeds veel plezier in het schrijven van teksten voor verschillende kanalen en doeleinden.

En dus ga je verder zoeken. Kan ik mijzelf nog beter in de markt zetten, heb ik alles wel geprobeerd om mijn omzet te verhogen, zijn er andere combinaties denkbaar? Tips en suggesties zijn natuurlijk hartelijk welkom. Stiekem zat ik zelfs ter ondersteuning van de site al te denken aan een club van 50 zoals we die ook bij de voetbal vereniging kennen. Maar hoeveel van die sympathisanten zou ik dan wel niet moeten hebben, 200 a 300? Hmmmmm, dit lijkt me niet reëel en je moet ook van eigen kracht uit kunnen gaan toch?!

En dus struin je voorzichtig de verschillende vacaturesites weer langs op zoek naar een deeltijdbaan. Daarbij valt vooral het geringe aantal vacatures op. Ik kan me niet heugen dat indeed.nl dagelijks zo weinig input gaf. Een vaag teken. Toch zou het voor mij ideaal zijn om de start van het bedrijf te combineren met een baan voor ongeveer 24 uur. Ook goed voor de structuur, afleiding en de verbreking der dagen. Én een vast inkomen waardoor je weet waar je aan toe bent.

En misschien mag ik uw hulp als gewaardeerde lezer daarvoor wel vragen. Misschien is het bij u op het bedrijf wel smoordruk maar is er net niet genoeg werk of geld voor een volledige functie. En het maakt mij ook niet heel veel uit wat te doen. Bij Vast ben ik begonnen in de bakkerij, heb ik diverse administratieve kantoorfuncties vervuld en ben ik geëindigd in de inpakafdeling. Soms werden functies gecombineerd. Dus als u op zoek bent naar een breed inzetbare, loyale werknemer die eventueel ook nog als tekstschrijver kan fungeren zou u dan aan mij kunnen denken……

Zo, dat is er ook weer uit. Misschien heeft zo’n website als uitlaatklep ook zo zijn voordelen. En die moet je dan pakken. Voorlopig (in elk geval tot 15 mei) gaan we onverdroten door op de ingezette paden maar heel voorzichtig moet ik toch ook mijn horizon verbreden en meerdere ijzers in het vuur creëren. We zullen zien waar deel II van de startersperiode ons brengt. Ik houd u op de hoogte.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69