Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Combicolumn 2

Het wordt weer de hoogste tijd voor een nieuwe combicolumn lijkt mij zo. Zoals wellicht bekend staat de combi voor het feit dat u de column zowel op mijn site als op de site van Middelstum-info kunt lezen. Dit kost mij niet echt veel moeite moet ik in alle eerlijkheid toegeven. Want waarom zou ik het wiel weer opnieuw uitvinden en op zoek gaan naar allerlei nieuwsfeitjes uit Middelstum en de zeer nabije Ommelanden als op de site al zoveel nieuws- en wapenfeiten van het team staan. Op het moment van schrijven, vrijdag 26 april, telde ik reeds een kleine 80 artikelen over de maand april.

En dus schrijf ik aan het eind van de maand gewoon een soort van samenvattingscolumn met daarin mijn eigen visie en inzichten verwerkt. Of u dat als geachte lezer nu leuk vindt of niet! Hmmmm, dat is niet helemaal waar. Ergens vind ik het wel leuk natuurlijk dat u het schrijven kunt waarderen, daar doe je het toch ook wel een beetje voor.

Een soort van samenvattingscolumn dus en die van april begint eigenlijk al in maart om het nog even wat ingewikkelder te maken. Want toen werd aangekondigd dat onze koster, met kleine k dus, van de kerk Gerhard Jansma op maandag 1 april zijn debuut zou maken bij De Wereld Draait Door. De datum van 1 april stond er  niet bij waardoor menig lezer in deze originele grap trapte en ’s avonds gespannen voor de buis zat te wachten op Gerhard’s tv-debuut. En het was ook heel geloofwaardig natuurlijk want toneelspeler Gerhard is van vele markten thuis en wist zelfs Minister Kamp binnen de kerkmuren te krijgen. Voor een soort van scheurcontrole. En tja, als je je eigen infoteam al niet meer kunt vertrouwen…..

Over scheuren gesproken: op 3 april volgde een artikel met de NAM baas dat zelfs een beving met ruim 5 op de schaal van Richter mogelijk is. Niet te veel aan denken hoor, brrrr. Zoals te verwachten viel weer veel aardbevingsnieuws in april met het gasdebat, de waardedaling van onze huizen, de Gaswinningsombudsman (wat een woord) en de dorpenronde van de Groninger Bodem Beweging.

Meer verontrustend nieuws volgde, ditmaal op sportgebied. April begon nog heel positief met het nieuwsfeit dat de VV Middelstum het kelderduel tegen Opende won. Eind april moeten we constateren dat de blauwhemden toch rond de degradatiestreep staan en dat onze tafeltennissers van de Klimaatgroep Stars zelfs gedegradeerd zijn. Zou de legendarische Wu Bin, die Ankerstars in het verleden hoogstpersoonlijk naar de landstitel leidde, nog tot een terugkeer te verleiden zijn, denk je dan? Kop op mannen!

Gelukkig is de VV Middelstum wel weer hartveilig. Twee sponsoren boden de club een AED aan. En, toeval of niet, één week later scoorde Ralf Brouwer ter ere van dit feit een doelpunt die voor een normale aardse sterveling niet is weggelegd. Helemaal niet op het niveau waar de spelers van het vierde elftal op acteren. Dubbel mooi dus om mee te mogen maken…. 

Gelukkig gaat op zaterdag 27 april het zwembad weer open las ik. Niet te geloven toch. Begin april nog vorst, eind april al weer de mogelijkheid om alle zwemspiertjes los te zwemmen of te schudden. Maar al is het nieuws soms nog zo snel, het koude weer achterhaald hem wel. De opening wordt dus nog even uitgesteld. Het tennisseizoen is wel weer begonnen. U hebt dus de kans dat u getroffen wordt door zo’n balprojectiel als u langs de Coendersweg loopt.

Over de mogelijke herindeling zijn we nog lang niet uitgepraat. De politici ook niet, dat scheelt. Gelukkig krijgen ze de kans om hun ideeën en visies over dit onderwerp met ons te delen. Dat scheelt dan weer, op die manier kun je ook meebeleven wat zich allemaal tussen de oren van onze gemeentevertegenwoordigers afspeelt.

Sunsation hebben we ook weer overleefd. En wat was het weer een feest zeg, ongelooflijk. Gelukkig hielden de uitsmijters hun handjes thuis (of ik irriteerde ze niet) en kreeg ik geen klap van de gummistok. Ik hoop dat alle vrijwilligers weer een beetje op aarde teruggekomen zijn en het achterstallige slaap hebben ingehaald. Gelukkig werden ze op de vrijwilligersreünie nog even uitgebreid in het zonnetje gezet. En dat was meer dan verdiend! Op naar editie 26.

En nu toch al tal van sportverenigingen benoemd zijn plaatsen we ook judovereniging Bushido in het zonnetje. Zij verdienden weer vele centjes voor de clubkas met het opknappen van allerlei strontklusjes. En dat met een altijd en immer vrolijk gemoed, waar zie je dat nog? Concordia kweet zich ook weer vol overgave aan hun jassen opruim taak. Vooral tijdens de Dance Event moesten de handjes stevig uit de jasmouwen gestoken worden. Wat ’n volk zeg.

Wat zou ik nu toch graag nog een uniek nieuwsfeit aan dit stukje toe willen voegen. Gewoon als plagerijtje, of als verlate 1 april grap om aan te tonen dat ook het team Middelstum-info maar uit gewone mensen bestaat. Die af en toe ook wel een opvallend nieuwsfeitje vergeten. Maar hoe ik mijn hersens ook pijnig, ik zou het niet weten. Zelfs het programma voor de laatste Koninginnedag op 30 april aller tijden stond begin april al online. Voorwaar een evenement om weer naar uit te zien. Ik zal ze ongetwijfeld wel weer treffen en voor de voeten lopen (of andersom) ergens in het dorp. Wat mij betreft onder stralende omstandigheden, we gaan er voor.

Ook zo benieuwd waar ik eind mei weer over kan schrijven? Ik ook maar ik heb geen glazen bol. Gelukkig is het heel eenvoudig, gewoon weer inloggen op www.middelstum-info.nl dan weet je het binnenkort wel!

  

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69