Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Kijkcijfers en kijkcijferkanonnen

Het is als schrijver soms moeilijk te peilen wat mensen nu leuk vinden om te lezen. Ik heb de maand maart afgesloten met iets meer unieke bezoekers dan de maand februari. Al met al wordt de site www.bert-koster.nl momenteel door een dikke tweeduizend unieke bezoekers gevolgd die regelmatig terugkomen gelukkig.  Ook is de site inmiddels bijna 20.000 keer bezocht.

Het eerbetoon aan Henk de Haan heeft hier zeker aan bijgedragen. Kijkcijfermatig sloeg deze in als een bom. In korte tijd verreweg het meest bekeken item van mijn site. Even dacht ik dat Henk zelf stiekem elke keer het artikel aan klikte maar daar had hij natuurlijk helemaal de tijd niet voor. Eerst wilde ik de column freelance professor en Henk de Haan noemen maar op het laatst besloot ik, op aanraden van Miranda die deze titel terecht helemaal niets vond, hem om te dopen tot broez’n, pom, pom, pom!

Deze geuzenkreet is in korte tijd een begrip geworden in Nederland. Henk de Haan was de afgelopen dagen in bijna alle aansprekende tv-programma’s te zien om met aanstekelijk enthousiasme en op geheel eigen, unieke wijze de BV Veendam van de ondergang te redden. Helaas is het hem niet gelukt om dit huzarenstukje te realiseren. Maar de wijze waarop hij zijn nek uitgestoken heeft verdient alle lof.

Ik heb hem gevraagd voor de rubriek Babbelen met Bert want ik ben toch ook wel zeer benieuwd hoe hij aan de slogan gekomen is. Vooralsnog heb ik nog geen reactie van hem ontvangen maar daar zal hij ook nog wel de tijd niet voor gehad hebben. En deze teleurstelling zal eerst ook wel even verwerkt moeten worden. Deze unieke babbelgast houdt u allicht nog van mij te goed.

Het zal wel met de uniekheid van de persoon te maken hebben, ‘aans dan aans’ maar in positieve zin! Zo verbaas ik mij ook nog steeds over de hoeveelheid hits van Eke Hazekamp. Ook nog steeds een unieke kijkcijferkanon. En dat zonder dat ze de kans heeft om het artikel te liken of te retweeten. De sociale media zijn een volstrekt onbekend fenomeen voor haar, zij zoekt de gezelligheid meer bij haar collega’s door middel van praatsessies aan de plaatselijke stamtafels. Eerlijk is eerlijk, ze is nog steeds de meest verrassende babbelgast die ik gehad heb. Uniek, authentiek en altijd zichzelf gebleven, ook in het Hippolytushoes.

Kluswijs Hamminga leverde ook een huzarenstukje af. Ja sorry hoor, even een zijstapje. Vorig jaar rond deze tijd brandde hun bedrijfspand tot de grond toe af. Wat een drama, zowel voor de directie als voor de medewerkers. Maar men ging niet bij de pakken neerzitten. In rap tempo en met veel enthousiasme verrees een prachtig nieuw bedrijfspand. En exact een jaar na dato vindt de heropening plaats. Een ongelooflijke veerkracht natuurlijk die ongetwijfeld tot veel goodwill zal leiden. Vanaf mijn zolderkamertje alvast veel werkplezier en topverkopen toegewenst aan alle medewerkers!

Zelf ga ik ook onverdroten voort met de promotie van mijn schrijfactiviteiten. Het radiowerk is voorlopig afgerond, vanmorgen volgde een live presentatie in De Verzoamelstee te Onderdendam. Onderdendam is de geboorteplaats van mijn vader. Daar hij tevens de hoofdpersoon is van het eerste levensboek nam ik hem en moeder mee naar het plaatsje waar zoveel (jeugd)herinneringen liggen. Het werd een leuke ochtend met enthousiaste mensen die het levensboek een leuk idee vinden. Als toegift mocht ik nog voorlezen uit eigen werk, en dat was leuk om te doen. Nicht Inge, bedankt voor de tijd en de geboden ruimte!

Het radiogebeuren hebben we dus afgerond wat nog ontbreekt is het televisiewerk. De voorzitter van Sunsation, Martijn Wilpstra, moet dit gemis gevoeld hebben. Want volgende week mag ik op komen draven voor een item voor RTV Noord over 25 jaar Sunsation. ‘Of ik ze allemaal bezocht heb?’ was de vraag van de voorzitter. En die vraag kon ik bevestigend beantwoorden. De ene keer iets bewuster dan de andere, soms niet helemaal tot het eind (uitsmijters zijn geen advocaten die tot in details uitpluizen hoe bepaalde fricties ontstaan) maar altijd goedgeluimd en goedgehumeurd. Door de unieke sfeer, de gemoedelijkheid en de gezelligheid. Wat dat betreft moet ik een hele goede ambassadeur van het Sunsation gevoel kunnen zijn. We gaan het binnenkort weer beleven.

En dat zou ook in moeten houden dat de temperaturen gaan stijgen want dat is inherent aan Sunsation, daar gaan we zo langzamerhand maar weer eens vanuit toch? Inmiddels hebben we genoeg gas verstookt. Topmaanden voor onze vrienden van de NAM. En extra inkomsten waarmee ze ongetwijfeld ruimhartig weer allerlei schadevergoedingen kunnen financieren. En dat levert weer extra inkomsten op voor onze bouwvakkers, stukadoors enz.. Zo is ook dit cirkeltje weer rond. Als de koude temperaturen middels een sneeuwbaleffect tot grotere bedrijfsomzetten leiden dan is één en ander toch weer ergens goed voor geweest.

Want Cypriotische toestanden moeten we natuurlijk vermijden. Het zal je maar gebeuren, jarenlang gespaard en dan kun je zomaar een deel van je spaargeld afstaan aan Vadertje Staat. Ongelooflijk, maar ik denk dat gisteren ook heel veel ING klanten zich achter de oren gekrabd hebben toen ze geconfronteerd werden met dubbele afboekingen. Sommigen werden hierdoor ineens geconfronteerd met een voor hun nieuw fenomeen, rood staan. Dat zijn de gelukkige mensen moet je maar denken. Inmiddels is dit probleem ook weer opgelost.
Zo houden wij de hoop hoog in deze onzekere tijden. Hoop doet leven en iedereen is altijd op zoek naar een lichtpuntje en houvast in onzekere, donkere tijden. Dat zijn stichtelijke woorden om mee af te sluiten, waarvan acte!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69