Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Jaap van der Laan van team Middelstum-info

Jaap, hoe lang zit je nu al weer in het team van Middelstum-info?

Op dit moment heb ik er 11 jaren op zitten bij het Team van Middelstum-info.
 
Ben je direct vanaf het begin bij het team betrokken geweest? 
Ja, samen met Gerard Stuitje ben ik in 2002 de oprichter geweest van de site. Het idee ontstond doordat het blaadje ‘Uit Middelstums Middelpunt’ toen net verdween en Middelstum van informatie over  het verenigingsleven en activiteiten in het dorp verstoken dreigde te worden. Dat kon niet gebeuren volgens ons, vandaar het idee om een website te starten met daarop allerlei informatie uit de voormalige gemeente Middelstum.
 
Wat is precies je functie bij Middelstum-info?
Ik ben webmaster van de website en doe tevens de boekhouding van de stichting. Verder schrijf ik zo nu en dan nieuwsberichten en wedstrijdverslagen van de plaatselijke voetbalvereniging. Tevens monteer ik de video-opnames van de filmpjes die op Middelstum TV staan.
 
Hoe komen jullie aan de nieuwsitems, is het gemakkelijk om Middelstum-info te vullen?
Veel nieuwsberichten worden tegenwoordig door de mensen die de site lezen zelf gestuurd. Vroeger ging dit heel anders, toen gingen we zelf op pad om nieuws te vergaren. Gelukkig zien steeds meer mensen het nut in van een site zoals Middelstum-info nu is. 
 
Vorig jaar hebben jullie maar liefst 300.000 unieke bezoekers gehad. Trots op zeker?  
Ja, over het aantal bezoekers zijn we als Team uiteraard zeer trots. De bezoekers aantallen stijgen nog ieder jaar. Vooraf hadden we niet kunnen bedenken dat de website zoveel bezocht zou gaan worden. Voor ons nogmaals een bevestiging van het nut van Middelstum-info, daar kan volgens mij nu niemand meer om heen.
 
Wat vind je het hoogte- en dieptepunt wat betreft de site?
Het hoogtepunt ligt uiteraard nog vers in het geheugen. Dit was het 10 jarig bestaan van Middelstum-info en uiteraard het grote aantal bezoekers welke de site trekt momenteel.
 
Een echt dieptepunt is er nog niet geweest, of het zou de affaire met de Buma Stemra moeten zijn geweest. Middelstum TV kwam in 2009 landelijk in het nieuws. Buma Stemra wou geld van ons zien omdat wij 21 seconden het Middelstumer Volkslied op onze site hadden staan. We hebben uiteraard niet betaald omdat de tekst geregistreerd stond op naam van Meester Smit (overigens stond hij niet ingeschreven bij de Buma hiervoor) die destijds het lied had geschreven. 
 
Hoeveel uur per week ben je ongeveer kwijt aan Middelstum-info?
Dat is moeilijk aan te geven. De ene week kan ik het af met 1,5 uur per dag af, terwijl ik er soms ook weken bij heb dat ik tussen de 20 en 30 uur bezig ben voor de site (dit zit hem voornamelijk in het monteren van de filmpjes voor Middelstum TV en het bezoeken van activiteiten in het dorp).
 
Ik neem aan dat het grotendeels hobbywerk is, heb je nog tijd voor andere hobby’s?
Ja, alles voor Middelstum-info is vrijwilligerswerk. Veel tijd voor andere hobby’s heb ik momenteel niet, maar dat vind ik niet erg hoor. 
 
Volgens voorzitter Jannes Klaassen verricht jij het meeste werk, kun je je hierin vinden?
Over wie of wat het meeste werk doet voor de site vind ik persoonlijk niet zo belangrijk. Natuurlijk ben ik er veel mee bezig, maar ik ervaar dit niet als een last of zo. Ieder teamlid draagt op zijn eigen manier zijn of haar steentje bij. We doen het met elkaar en volgens mij met veel plezier.
 
Wat doe je verder voor werk?
Ik werk voor een groot telecombedrijf als administratief medewerker.
 
Druk met van alles dus, lukt het je een beetje om de juiste balans te vinden tussen gezin, werk en hobby’s ?
Ja, dat gaat prima volgens mij. Zelf denk ik er goed om dat ik zo nu en dan even op de rem moet trappen. En als het me zelf even niet lukt dan zegt mijn vrouw het wel tegen me.
 
Geen ruzie met vrouw of kinderen dat je alweer weg moet?
Nee, die vinden dat geen probleem. Ze weten dat het onderhouden van een site als Middelstum-info veel tijd vergt en dat ik zo nu en dan hiervoor ook weleens weg moet.
 
Wil je verder nog iets kwijt?
Ik heb een vraag aan jou Bert. Is het misschien iets voor jou om je bekendheid nog wat groter te maken door maandelijks een column bij ons op de site te plaatsen? Hierin kun je bijvoorbeeld jouw kijk over nieuws of andere zaken welke zich afgespeeld hebben in onze omgeving kwijt. Voor onze lezers zou dit een leuke toevoeging zijn en voor jou een stukje reclame. Denk er maar eens over na. (Dat nadenken ga ik zeker doen Jaap!)
 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69