Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Verjaren

Wanneer deze column online komt heb ik er net weer een jaartje bij gekregen. Daar hoef je op zich in principe weinig voor te doen, dat gaat ‘vanzelf’. Gewoon een kwestie van rustig door blijven ademen. Mijn levensteller wijst inmiddels al weer 41 jaar aan. Waar blijft de tijd is dan natuurlijk een cliché reactie. De allerbelangrijkste zaak in het leven heb ik gelukkig nog steeds onder de leden. Normaliter breng ik de dagen in goede gezondheid door, pillenvrij. En dat is het grootste goed wat je kunt krijgen! Op het moment van schrijven stromen de facebook felicitaties binnen, langs deze weg dank hiervoor!

Het rustig door blijven ademen lukt niet altijd en dat is maar goed ook. Zaterdag ben ik weer de wei in geweest voor een zware pot voetbal tegen VVSV 3. Uit met 4-1 verloren, nu een lekkere 4-2 overwinning. Het woord wei is ook een iets te positieve bewoording voor ons tweede veld die het zwaar te verduren had. Vooral het middenstuk maakte een zompige, gladde indruk. Dat het een zwaar veld was kon ik zondag ook nog wel vernemen aan de beentjes. Daaraan kun je ook merken dat je een jaartje ouder word. Dit zou echter ook aan rustgebrek kunnen liggen want vrijdagavond was verjaardagavond en zaterdagavond bracht ons naar Vita Nova voor een gezellig avondje Diep Triest. Geboren entertainers die de zaal moeiteloos naar hun hand zetten.
Maar wat was het koud afgelopen zaterdag. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zo verkleumd het veld heb moeten verlaten. ’s Morgens had ik eerst de meisjes gefloten die hun eerste partij op een groot veld waarschijnlijk ook liever onder aangenamere omstandigheden hadden willen afwerken. Een 0-6 nederlaag kon de lichaamswarmte ook niet echt verhogen maar de eerste twintig minuten gaven in elk geval hoop voor de nabije toekomst want toen ging de partij nog gelijk op.
Hoogtepunten ’s middags waren er gelukkig wel. Het prachtig stiftje waarmee rechtsachter Fred Tuitman de keeper verschalkte deed denken aan Bergkamp in zijn beste jaren. Ronnie Medema daarentegen kreeg onbedoeld de lachers op zijn hand. Na een mooie solo dacht hij beheerst de 3-0 binnen te kunnen schuiven. De keeper werd omspeeld alsof hij er niet stond. Maar helaas raakte het balletje net een befaamd polletje en stuiterde dus op. En dus deed Ron niet het doelnet, maar het net van de ballenvanger trillen. Verbazing alom dat juist één van Middelstum’s grootste voetballers ooit dit moest overkomen.
En dan heb je natuurlijk de poppen aan het dansen. Stefan (Pietertje) Pool strooide direct al zout in de wonden. ‘Leg die bal dan breed’, kraaide hij de nog vol ongeloof starende Medema toe. Bé Schollema, die dubbel van het lachen op het reservebank lag, kwam na deze snode opmerking helemaal niet meer bij. En zelfs Alwin Zwerver, die op het hoofdveld bij het eerste stond te keepen, had de misser volgens eigen zeggen gezien. En dat zegt wel iets over die man zijn multifunctionele capaciteiten. Want Zwerver sleepte hoogstpersoonlijk een punt voor zijn ploeg binnen door bij een 0-1 achterstand een penalty te stoppen in de wedstrijd tegen Lygurcus. Eindstand 1-1, door een doelpunt van de in meerdere opzichten productieve Egbert Paardekoper.
Gelukkig kon Ronnie er na afloop wel weer om lachen. Een dag later liet Willem Janssen op het hoogste niveau nog even zien dat dit de besten overkomt. Want hij schoot de bal ook voor een leeg doel de tribunes in tijdens de wedstrijd Twente-Vitesse. Zo blijft het voetbalspelletje prachtig om te volgen en om er aan mee te nemen uiteraard. Helemaal wanneer de wedstrijd winnend kan worden afgesloten.
Het ondernemerschap is ook net een wedstrijd, een survival of the fittest, een dubbeltje op zijn kant, een zaak van de lange adem. Misschien wordt het binnenkort wel weer even tijd voor een kleine statusupdate. Na op een vroege zondagmorgen dankzij Fré Schreiber en met hulp van Bé Schollema de ether vervuild te hebben tijdens het Radio Noord programma Noordmannen kwamen er veel reacties los. Leuk om een keer zo’n uitzending mee te mogen maken. De presentatoren Derk Bosscher en Marcel Nieuwenweg babbelden er rustig op los waardoor het een ontspannend geheel werd.
De website is grotendeels en tot volle tevredenheid klaar. Momenteel besteed ik veel tijd aan de acquisitie. Middels een flyer van het levensboek en het levensverhaal en veel mailverkeer met bedrijven en gemeenten probeer ik mijn producten en diensten onder de aandacht van de mensen te brengen. Niet het mooiste en dankbaarste werk maar wel heel belangrijk. Het liefst ben je natuurlijk gericht en declarabel bezig maar dit lukt niet altijd. En dus is het zorg om je zelf in de picture en in de basis te spelen. Het 2e levensverhaal is inmiddels tot volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. En een mooier compliment kun je niet krijgen.
En het smaakt natuurlijk naar meer. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat er een (grote) markt is voor het levensboek. Binnenkort mag ik langskomen bij de Verzoamelstee van de gemeente Bedum, eens kijken wat voor reacties dit oplevert. Mocht u in de twijfelfase zitten dan kom ik graag eens vrijblijvend bij u langs om een en ander te verduidelijken. Want het is en blijft een origineel geschenk met unieke informatie over de hoofdrolspeler(s). Een blijvend document waar ongetwijfeld velen in de loop der jaren nog eens een kijkje in gaan nemen. Inclusief prachtige foto’s uit lang vervlogen tijden. Kortom, een plaatselijke bestseller die niet in uw eigen boekenkast mag ontbreken, toch?!

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69