Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Tussen hoop en vrees (deel III)

Buiten is het guur en koud, er waait een straffe wind om het huis. Stuifsneeuw maakt het winterse plaatje compleet. Maar binnen in mijn hartje is het warm. Deze verwarming komt waarschijnlijk door de bemoedigende resultaten van vorige week met betrekking tot mijn schrijversactiviteiten. Met trots en grote vreugde kan ik u melden dat zich reeds 10 potentiële site-sponsoren gemeld hebben voor mijn website www.bert-koster.nl met nog enige opties op meer! En door in gesprek te gaan met ondernemend Middelstum en omstreken zijn ook nieuwe ideeën aangeboord. Sommige ondernemers zien wel wat in het schrijven van stukken voor hun website. Dat is weer een nieuwe denkrichting en potentiële poot onder de onderneming! In heel veel gevallen wordt de website van een (startend) ondernemer vol trots en enthousiasme de lucht in geslingerd maar blijft het actualiseren van de site met nieuwe teksten achterwege. Dat is natuurlijk jammer. Ook een aangereikte denkrichting was het tekstueel actualiseren van een website voor een politieke partij. Dat is ook weer een mooie uitdaging.

Klimaatgroep HollandEn vlak voor het weekend volgde nog meer goed nieuws. Mijn tray-out column voor de Klimaatgroep Holland is goed ontvangen. De avonturen van meester Dick Boven van scholengemeenschap ‘De groene long’ in Groningen en zijn overredingskracht om tot aanschaf van het unieke ComfortPlus systeem over te gaan stemde  onze grootste ondernemer in Middelstum tevreden. En mij dus ook. Op naar de volgende uitdaging, het dichten van de ozonlaag!
Maar persoonlijk het mooiste vind ik toch wel de mooie en leuke reacties op het levensverhaal van mijn vader. Ik denk niet dat hij het besef heeft van wat er allemaal gebeurd middels de sociale media en hoe het allemaal werkt. Maar de leuke reacties deden hem goed. De enquête gebaseerd op het levensverhaal van Bertus Koster kan nog steeds ingevuld worden. Wanneer wij het levensboek binnen hebben (Miranda zorgde voor het juiste gevoel en de opmaak van het verhaal) zullen de uitkomsten + enige foto’s uit het boek online komen.
Groninger Bodem BewegingDe rubriek Babbelen met Bert leverde ook weer mooie verhalen op. Zo had ik vrijdag een gesprek met Hilda Groeneveld n.a.v. al haar activiteiten voor bijvoorbeeld de Groninger Bodem Beweging. Hoewel ze al een tijdje met pensioen is heeft ze het drukker dan ooit. En dat zien we natuurlijk graag hè, dat die vitale jongere ouderen zich in blijven zetten voor onze leefomgeving! Haar hobby, het schilderen, schiet er helaas door alle activiteiten wel helemaal bij in, dat is dan weer een keerzijde.
Tussendoor vond ook burgemeester Meindert Schollema van Pekela een gaatje in zijn drukke agenda. En je krijgt hem niet zomaar aan de lijn hoor. Daar zitten wel 2 schijven tussen. Maar telefonisch babbelden we er rustig op los, daarbij onder andere oude herinneringen ophalend uit de tijd dat hij voorzitter was van de VV Middelstum. Zijn vrees voor het welzijn van mensen aan de onderkant van de maatschappij en de verwachting dat er over 10 jaar nog maar 8 tot 10 grote gemeenten in onze provincie zijn, waren opmerkelijke opmerkingen. Het resultaat van het interview kunt u lezen onder de rubriek diversen.
En gelukkig leeft deze rubriek dermate dat er al mensen zijn die spontaan namen van babbelgasten aanleveren. Zo ziet Ronnie Medema mij graag een gesprek met Eeke Hazekamp aan gaan. Zelf wil hij ook wel mee voor de catering. Wie weet waar zulke ideeën nog toe leiden?
En zo zie ik steeds meer lichtpuntjes voor een schrijversbestaan gloren aan de winterhorizon. Week 2 van de onderzoeksperiode is weer voorbijgevlogen. Op naar week 3 derhalve waarbij ik al weer wat afspraken heb staan met enige potentiële sponsoren……
Wat betreft het sportweekend had ik graag aandacht besteed aan het gewestelijk kampioenschap marathonschaatsen maar dit evenement dat op de ijsbaan in Middelstum zou worden georganiseerd werd helaas afgelast. Luchtvorming onder het ijs in combinatie met de geringe vorst zorgden er voor dat het ijs onvoldoende dik was om het kampioenschap op een verantwoordelijke manier door te laten gaan. En dat is jammer natuurlijk want ik had deze marathoncracks graag eens live willen aanschouwen….
Ook had ik graag aandacht besteed aan de Nederlandse tennissers op de Australian Open maar die zijn allemaal in de eerste week weer weggeblazen (in het enkelspel althans) en het feit dat Lance Armstrong nooit doping gebruikt zou hebben. Maar  hij gaf ruiterlijk toe alles geslikt, gespoten en per infuus naar binnen gebracht te hebben wat op de verboden lijst stond. Dit was wel te verwachten dus daar ben ik mijn bed niet voor uit gegaan. Sorry Oprah….
De Nederlandse eredivisie is ook weer begonnen na een korte winterstop. En dat hebben we geweten. Chapeau voor de toeschouwers die het aangedurfd hebben om de kou te trotseren. Maar ik zag ook opvallend veel lege plekken, bijvoorbeeld in de Euroborg. Zou het al crisisberaad zijn bij de FC? De marge naar de onprettige 16e plaats is nog maar 3 punten. Wat gaat het balletje er momenteel toch moeilijk in. Maar wel lullige goals tegen krijgen (dat was geen penalty toch?) en dan gaat het dubbelop.
PSV leverde een wanprestatie tegen PEC Zwolle en voor Pieters werd hiervoor de parodie ‘Bloed, zweet en ramen’ de ether in geslingerd. Voetbal is naast oorlog ook emotie maar om je zo te laten gaan…… Het kost Pieters, net weer terug van lang blessureleed, waarschijnlijk de rest van het seizoen.
Ajax kwam uitstekend uit de startblokken door Feyenoord over de knie te leggen. Fischer was de kleine grote man in deze wedstrijd met twee goals. Ik las net al weer een leuk twitterberichtje: Ik ben een Fischerman’s Friend, jij ook?! Maar waarom nam Pellè die penalty niet. En waarom schoot Immers de rebound van zijn gemiste penalty gefrustreerd de tribunes in? Allemaal vragen die door je heen gaan wanneer je naar deze wedstrijd kijkt. De antwoorden zal ik wel niet binnenkrijgen via mijn mailbox en dus ga ik ook maar weer verder met mijn eigen beslommeringen.
‘Live your Dream’ derhalve en ik houd u op de hoogte omtrent de vorderingen! Een plezierige (werk)week toegewenst en kom veilig thuis!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69