Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Marike Goossen van Hamminga Uithuizen

Babbelen met Bert…… Marike Goossen werkzaam bij Bouw- en tuinmarkt Hamminga

 
Wel even schrikken zeker toen je hoorde van de grote brand bij Hamminga?
 Ja zeker, ik heb er met tranen in de ogen naar staan kijken.
 
Wanneer is het ook al weer gebeurd? 
5 april 2012.
 
Je weet waarschijnlijk nog wel precies waar je was? 
Ik was in de kleedkamer bij mijn zoon Rogier die zwemles had toen buurvrouw Anneke belde dat het bedrijf in de brand stond. Ik heb toen direct Rogier thuis afgezet en ben direct doorgereden naar Uithuizen. Mijn man Peter zat in bad en vond het al zo vreemd dat de telefoon zo vaak ging. Achteraf ben ik door wel 10 verschillende mensen gebeld die mij op de hoogte wilden brengen. Erg fijn als iedereen meedenkt.
 
Wat deed het met jezelf en met je directe collega’s en bazen in de dagen er na? 
Het was heel onwerkelijk, wij werken er allemaal al heel lang en dan is het een stukje van je zelf. Iedereen is tijdens de brand ter plaatse geweest en de volgende morgen hebben wij een bespreking gehad bij de baas thuis. Daar kregen wij ook direct te horen dat wij allemaal nog ons werk zouden houden en dat het bedrijf zo snel mogelijk weer opgebouwd zou worden. De avond van de brand heb ik tot ongeveer 1 uur ’s nachts in de kamer gezeten om alles waar ik om moest denken, zaken en materiaal die opnieuw aangevraagd moest worden e.d., op te schrijven.
 
Veel moeten improviseren zeker in de weken er op? 
Ja, alles was weg, dus nieuw kantoor opzoeken, orders afbellen (dit hebben wij de ochtend na de brand direct gedaan), bankpassen aanvragen en leveranciers afbellen. Klanten afbellen hoefde niet want die wisten het al!
Op dit moment improviseren wij nog steeds met ons noodwinkeltje van 200m2.
 
Wat doe je precies bij bouwmarkt Hamminga en hoe lang werk je er al?
Ik werk er al 16,5 jaar in de administratie en sinds de pensionering van mijn collega in 2002 doe ik de boekhouding.
 
De bouw van het nieuwe pand nadert met rasse schreden zijn voltooiing, blij mee zeker en trots op het nieuwe pand?
Het pand wordt heel mooi, het gaat ons natuurlijk niet snel genoeg en dat geldt ook voor onze klanten. Nu het pand wind en waterdicht is lijkt hij klaar, maar binnenin moet nog een hoop gebeuren.
 
Kun je nog wat anekdotes vertellen over de tussenliggende tijd?
In de zomer zaten wij buiten te eten toen er een klant aankwam en verwonderd uit de auto stapte. Zij vroeg of wij aan het verbouwen waren en of dit ons nieuw gebouw zou worden? Toen hebben wij haar maar even ingelicht over de brand. Zij woonde overigens binnen een straal van 10km van ons bedrijf!
 
Wat doe je in de dagen dat je niet aan het werk bent?
Veel te veel. Ik haal mijn kinderen uit school, hou mij bezig met het logistieke proces van gymnastiek, zwemmen, voetballen, eten koken etc.. Ook zit ik in de oudercommissie van school, in het bestuur van de buurtvereniging en in het bestuur van Stichting Zwembad Middelstum. Soms sta ik bij jou voor de deur met een collecte. Daarnaast ben ik noodgedwongen de trainer van F2 geworden.
 
Heb je nog uitdagingen voor 2013?
Wat rustiger aandoen maar ik ben bang dat dit een van de goede voornemens is die gedoemd is te mislukken.
 
Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?
Nergens voor, ik vind slapen veel te fijn.
 
Wil je verder nog iets kwijt?
Ik vind het erg fijn eens even met jou gebabbeld te hebben.

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69