Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Koos Linstra van Linstra Bedrijfsadvies

Babbelen met Bert…… Koos Linstra

 
Anderhalf jaar geleden ben je voor jezelf begonnen, hoe bevalt het eigen ondernemerschap?
Heel goed, ik vind het een geweldige uitdaging om mijn eigen bedrijf op te bouwen en uit te breiden.
 
Vertel eens iets over je zaak Linstra Bedrijfsadvies?
Heb hiervoor ongeveer 23 jaar op verschillende accountantskantoren gewerkt en ben op 1 april 2011 begonnen met mijn eigen administratiekantoor “Linstra Bedrijfsadvies”. 
Mijn werkzaamheden zijn heel divers, van het verzorgen van een complete administratie, tot alleen de controle van een door de klanten zelf gevoerde administratie, het samenstellen van jaarrekeningen, aangiften omzetbelasting, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting verzorgen voor ondernemers en particulieren.
Ik begeleid tevens een groot aantal startende ondernemers en ook verzorg ik complete loonadministraties voor bedrijven.
 
Geen spijt gehad van je keuze? 
Geen moment.
 
Wat is het grootste voordeel en wat het grootste nadeel van het hebben van een eigen bedrijf?
Het grootste voordeel is de flexibiliteit die het eigen ondernemerschap biedt, nadeel kan zijn, dat je 24/7 met je eigen bedrijf bezig kunt zijn, maar dit kun je ook weer als een voordeel zien.
 
Heb je veel last van de economische crisis of is het juist een voordeel voor jou?
Ben eigenlijk gestart midden in de economische crisis maar heb er zelf geen last van. Maar merk het natuurlijk wel bij mijn klanten, dat ze last hebben van teruglopende orderportefeuilles en omzetten. Voordeel voor mij van de crisis is dat er veel mensen vanuit een ontslagsituatie besluiten een eigen onderneming te starten en daardoor weer bij mij terecht komen. Begeleid inmiddels een groot aantal van deze startende ondernemers.
 
Onlangs haalde je de Ommelander Courant nog met het 45+ voetbal samen met Eric Boskamp, hoe bevalt de terugkeer op de Groninger voetbalvelden?
Ja, dat is natuurlijk erg leuk, lekker weer samen een beetje voetballen en slap ouwehoeren na de wedstrijd, voordeel ervan is dat het op een vrijdagavond is, een hele geschikte avond voor zoiets.
 
Waarom ben je destijds gestopt met voetballen?
Ik heb mijn knie verdraait in mijn laatste wedstrijd uit tegen Noordpool,  een hopeloos verloren wedstrijd met iets van 7-1 geloof ik. Gelukkig nog wel gescoord uit een penalty die wedstrijd, maar baal er nog steeds van, dat die verloren wedstrijd mijn laatste moest zijn. Later bleek toen dat de meniscus in de knie beschadigd was en dat de voorste kruisband ingescheurd is. Mede hierdoor sta ik in de goal met het 45+ voetbal en probeer ik af en toe een bal tegen te houden.
 
Heb je nog wat aardige anekdotes uit die tijd?
Heb natuurlijk heel wat leuke dingen meegemaakt bij de vv Middelstum, een leuk anekdote die me te binnenschiet gaat over Marcel van Dijken, hij werd destijds in een uitwedstrijd bij de Pelikanen  met het 3e elftal uit het veld gestuurd en wilde zijn naam niet noemen toen de scheidsrechter er om vroeg. Aanvoerder Piet de Winter loste dit op door de scheidsrechter te melden dat het ging om ene “ Piet Barghoes”. Wij natuurlijk blauw van het lachen en het eerste wat Piet na de wedstrijd zei was: “ Shit, hou mok dit weer goud lullen.”  Piet heeft toen een lulverhaal opgehangen bij de scheidsrechter dat we twee timmermannen in het dorp hadden en dat hij zich vergist had. “’t Is gain zeun van Piet Barghoes, moar van Bob van Dieken”.
 
Wat is jouw hoogte- en dieptepunt op voetbalgebied?
Dieptepunt had eigenlijk een hoogtepunt moeten zijn, kampioenswedstrijd van het 1e elftal uit bij Scheemda. Ik had bijna het hele seizoen als twaalfde, dertiende man gefungeerd en toenmalige trainer Gerke Kersaan liet me toen 90 minuten op de bank zitten. A-junior Ysebrand Dijkema mocht invallen…..Deze actie paste eigenlijk helemaal niet bij Gerke, weet tot op de dag van vandaag niet of dit zijn eigen keus wel was. Herinner me nog dat Jan Bos na de wedstrijd behoorlijk op me moest inpraten om me uiteindelijk nog op de boerenkar te krijgen.
 
Volgens mij is het hele gezin Linstra wel sportminded?
Klopt, mijn beide dochters, Laura en Judith volleyballen bij VVM en Thea volleybalt ook nog, het zij recreatief. Breng dus menig zaterdag in diverse sporthallen door in de provincie en hoop dat de gemeente Loppersum dit jaar eindelijk eens in actie komt wat betreft de gymzaal aan de Coendersweg, want daar moet je je gewoon voor schamen als je daar je gasten moet ontvangen.
 
Wat is voor jou het hoogte- en dieptepunt van 2012?
Hoogtepunt van 2012 is de sportieve en financiële wederopstanding van mijn club, Feyenoord. Nu maar hopen dat ze deze groep eens bij elkaar kunnen houden, maar dat is de laatste jaren bijna onmogelijk in de voetballerij. Spelers als De Vrij, Martins Indi en Clasie zullen de volgende zijn in de rij die weer vertrekken naar het buitenland en kiezen voor het grote geld.
Verder natuurlijk het kippenvelmoment van Epke Zonderland met het schitterende commentaar van Hans van Zetten, zo’n moment waarvan je over 10 jaar nog weet waar je op dat moment was ( in de kantine van de camping in Frankrijk, luisterend naar de livestream op de telefoon).
Verder ben ik uiterst tevreden over het eerste volledige jaar van Linstra Bedrijfsadvies.
Dieptepunt van 2012 is de ernstige ziekte die geconstateerd is bij mijn broer. 
 
Nog goede wensen voor 2013?
De belangrijkste zaken van het leven, zijn geen zaken. 
 
Wil je verder nog iets kwijt?
Wil jou veel succes wensen Bert met de start van je eigen bedrijf, je site ziet er in ieder geval fantastisch uit en wanneer jij administratieve begeleiding nodig hebt, dan weet je het he! Ik nodig je bij deze uit om een keer met me mee te gaan naar een netwerkavond van Martinisport in de Euroborg, gaan we eens kijken of ze in Groningen nog gebruik willen maken van Bert-Koster.nl.
 

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69