Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

NPO Radio 1 Ter Plekke in Het Hogeland – zondag 18 augustus

Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt aanstaande zondag uit vanuit De Kunstkerk in Warffum, gemeente Het Hogeland.

Foto: Annemieke van der Togt

Presentatoren Merel Wielaert en Stephan Komduur* praten daar onder meer over de gaswinning. Want de gaskraan van het grote Groningenveld is dichtgedraaid, maar kleine velden, zoals het Warffumerveld, blijven open en daar is veel verzet tegen.

De Eemshaven breidt steeds verder uit. Omwonenden vinden dat die expansie ten koste gaat van de leefbaarheid. Meer bedrijvigheid betekent namelijk ook meer geluid.

SP-leider Jimmy Dijk groeide op in het noorden van Groningen en ging naar school in Warffum. Ooit was Groningen een rode provincie. Hoe gaat hij het socialistische vuur aanwakkeren?

In Onderdendam wordt het traditionele ‘Scheepsjoagen’ in ere gehouden. Zussen Mireille en Liesanne Krijgsheld zijn ieder jaar van de partij en vertellen wat er zo mooi is aan het voorttrekken van een schuit hooi.

Met Kees Opmeer gaat het over Sicco Mansholt, zoon van een Groningse herenboer. Als minister en Eurocommissaris was hij de Godfather van de modernisering van de landbouw.

‘Meer Vrouw op Straat’ is het motto van redacteur Els Knaapen. Zij houdt een pleidooi voor een bijzondere vrouw die in Het Hogeland een straatnaam verdient.

Ook bespreken Merel en Stephan met Sanne Meijer het eerste Nederlandse sprookjesboek: Het boek van Trijntje Soldaats.

Verder wordt burgemeester Henk Jan Bolding aan de tand gevoeld in ‘de Verhoorwagen’.

Singersongwriter T A M A R verzorgt de livemuziek en Lupke Ellen brengt een ode.

(*Let op: Merel Wielaert en Stephan Komduur vervangen Erik Dijkstra en Frank Evenblij. Onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen)

U bent van harte welkom om de uitzending op 18 augustus bij te wonen.

Locatie: De Kunstkerk, Hoofdstraat 27, Warffum

Inloop is van 18.30 tot 19.00 uur.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur en is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69