Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Tourschema 2024, voor de vijfde keer Op zoek naar het zomergevoel in……

Jawel, ik mag weer. Met waar ik in 2020 in coronatijd mee begon, wat inhoudt dat ik met deze tour door het Hogeland en omstreken volgende week aan mijn eerste lustrum begin. Toen deed ik bijvoorbeeld Winsum aan vlak voordat ze tot mooiste dorp van Nederland werden uitgeroepen. U begrijpt dat ik er weer heel veel zin in heb.

Dit jaar is de tour uitgesmeerd over maar liefst vier weken. Dat geeft mij de kans om tussendoor te werken aan de presentatiegidsen van vv Winsum en sv Bedum. De ‘vrije’ dagen worden gevuld met eigen- en gastcolumns en natuurlijk weer de nodige vluggertjesbijdragen, nieuwsflitsen en de highlights van de afgelopen elf jaar.

Dit jaar staan er mooie uitdagingen op het program in de gemeenten Eemsdelta (3), Hogeland (4), Groningen (1), Midden-Groningen (2) en het Westerkwartier (2). Waarbij ik de stad Groningen bijvoorbeeld op de fiets aandoe om oude schoolherinneringen op te halen en om te kijken hoe mooi de Grote Markt geworden is. En de jaarlijkse ‘dark horse’ is in dit geval Leek. Een groot dorp in het Westerkwartier waar ik eigenlijk nooit kom.

Even weer een ander werkritme zonder interviews en blogs maar wel met het nodige observeren, improviseren, fotograferen en misschien wel wat kwalmen met een toevallige voorbijganger of inwoner. Het concept blijft verder ongewijzigd. In de vroege ochtendstond parkeer ik de auto in een plaatsje in de buurt om vervolgens wat rond te wandelen op zoek naar het bekende zomergevoel en de (toeristische) highligts van deze dorpjes.

Dit werk ik dan ’s middags uit in een zomerinstagrammetje qua foto’s en later die middag volgt dan het (reis)verslag. Hieronder de twaalf dorpendagen plus data van bezoek die voor de 2024-editie zijn geselecteerd. Wijzigingen in het tourschema zijn uiteraard niet uit te sluiten. Vorig jaar liet bijvoorbeeld op het eind pa zijn rode Rover mij tot mijn grote schrik in de steek…..

Week 32:

Maandag 5 augustus: Wirdum en Garrelsweer

Dinsdag 6 augustus: Pieterburen en Westernieland

Donderdag 8 augustus: Groningen per fiets.

 

Week 33:

Maandag 12 augustus: Schildwolde en Hellum

Dinsdag 13 augustus: Leek

Donderdag 15 augustus: Mensingeweer en Warfhuizen

 

Week 34:

Maandag 19 augustus: Garsthuizen, Zijldijk en Kolhol

Dinsdag 20 augustus: Garnwerd en Feerwerd

Donderdag 22 augustus: Noord- en Zuidwolde

 

Week 35:

Maandag 26 augustus: Oldenzijl, Oosternieland en Roodeschool

Dinsdag 27 augustus: Overschild en Steendam

Donderdag 29 augustus: Broek, Kleine Huisjes en Molenrij

 

Wessel wordt even het Steemer bos ingestuurd.

Zin om een (deel van een) etappe mee te wandelen? Geen probleem natuurlijk wanneer u of jij een goed humeur meeneemt. En mocht ergens in een dorpje de koffie klaar staan? Ik kom graag even binnenwippen voor een snel en lekker bakje leut.

Ook dit jaar dus weer ‘Bert Koster komt naar u toe deze zomer!’ Ik heb er ook tijdens deze lustrumeditie weer mirakels veel zin in. Hopelijk wordt deel V net zo enthousiast ontvangen qua reacties en kijkcijfers als deel I tot en met IV. Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69