Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Michiel Snip 12,5 jaar in dienst bij Bouw- en Timmerbedrijf Boer Middelstum!

Vrijdag jl. luidde men bij Bouw- en Timmerbedrijf Boer aan de Pompsterweg in Middelstum de vakantie in. Na wederom een zeer druk bouwjaar lieten alle medewerkers van het bedrijf zich de aangeboden barbecue goed smaken. Het bleef derhalve nog lang onrustig op het bedrijventerrein van Middelstum.

Voor één medewerker was het wel een hele speciale afsluiting. Want de eerste medewerker in vaste dienst, Michiel Snip inderdaad, is binnenkort 12,5 jaar in dienst bij Bouw- en Timmerbedrijf Boer in Middelstum. En daar zijn beide partijen maar wat blij mee. Reden genoeg voor Simon Boer en Herman en Klaas Tuinstra om hem in het zonnetje te zetten. De mannen gingen er van te voren eens goed voor zitten om voor Michiel een mooie speech op papier te zetten. Hieronder het resultaat…..

 

‘Michiel was onze eerste werknemer nadat het bedrijf in 2008 is opgestart. We hebben lange tijd moeten wikken en wegen en hebben uiteindelijk besloten om Michiel te vragen of hij vanuit het grote bouwbedrijf Kooi uit Appingedam ons kleine bouwbedrijf wilde komen versterken als 1e medewerker. Ondanks het feit dat wij hem niet konden garanderen dat er ook in de verre toekomst werk genoeg zou zijn, heeft Michiel het, na overleg met zijn toenmalige uitvoerder bij Kooi, aangedurfd om de stap te maken.

Simon: ‘Als leermeester heb ik Michiel nog als stageloper begeleid tijdens zijn stage bij Bouwbedrijf Mars waar ik destijds werkzaam was. Waar hij toen nog een verlegen jongetje was, is dat inmiddels danig veranderd en is hij overal luid en duidelijk aanwezig. Na zijn aantreden zijn er jaarlijks 1 of meerdere timmerlieden bijgekomen. Nadat er ook leerlingen in dienst kwamen, heeft Michiel een leermeestercurcus gevolgd om zo de leerling-timmerlieden te kunnen begeleiden.’

Herman vervolgt: ‘Inmiddels groeide het bedrijf verder en nam het werk toe waarbij Michiel naast de klussen die hij zelf uitvoerde ook steeds vaker voorbereidende zaken regelde rondom klussen van collega’s. Dit leidde ertoe dat Michiel zijn rol van timmerman op een gegeven moment inruilde voor een rol als uitvoerder. Met zijn sociale en positieve instelling ging hem dat goed af. Michiel denkt niet in problemen maar in oplossingen, een eigenschap die hem goed van pas kwam in de functie van uitvoerder.’

In 2023 waren er inmiddels rond de 20 timmerlieden/leerling-timmerlieden in dienst waarmee de behoefte aan meer slagkracht in de calculatie en werkvoorbereiding toenam. Daarop werden in eerste instantie advertenties geplaatst met de vraag naar een calculator/werkvoorbereider. Toen daar geen reactie op kwam, is er onderling overleg geweest met Michiel met de vraag of dit niet iets voor hem zou zijn om daar in door te groeien. Na wat bijscholing in onder andere het calculeren is Michiel aan de slag gegaan als medewerker bedrijfsbureau met taken in de calculatie, werkvoorbereiding en uitvoering.

Ook in deze functie voelt hij zich goed thuis en zijn sociale instelling helpt hem prima in het contact leggen met mogelijke opdrachtgevers (vooral als dit dames zijn), onderaannemers en leveranciers. Wat hij wat lastiger vindt, is dat hij niet meer zelf timmeren kan. Echter, als de gelegenheid zich voordoet springt hij dan ook maar al te graag bij op de bouwplaats. Hij heeft nog steeds zijn gereedschapskist achter in de auto staan.

Michiel, hij wordt 10 augustus 39 jaar, is een opgewekte en kundige collega die vooral in praktische oplossingen denkt en waar het bedrijf hopelijk nog jarenlang van profiteren kan! Hij heeft zijn contract voor onbepaalde tijd op 13-03-2012 ondertekend. Op 13-08-2024, 3 dagen na zijn verjaardag, is hij dus 12,5 jaar in dienst bij ons. Reden genoeg dachten wij om hem zo vlak voor de bouwvakvakantie in het zonnetje te zetten!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69