Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ook na zijn bestuurstijd kent Peter van Dijken geen sleur en verveling

Ik bel zelfstandig omgevingsmanager Peter van Dijken tussen de bedrijven door op het Provinciehuis in Groningen waar hij meewerkt aan de kustontwikkeling in de Eems-Dollard-regio. “Gisteravond hebben we net een voorlichtingsavond gehad voor inwoners waar zo’n honderd mensen op af kwamen en ik was pas rond 23.30 uur thuis. Maar dat vind ik geen enkel probleem hoor. Zo lang ik lol heb in mijn werk en er voldoening uit haal dan maken lange dagen mij niets uit.”

Gelukkig heeft Peter tegenwoordig iets meer vrije tijd dan voorheen. En dat komt omdat hij eind 2023 na acht jaar en zes succesvolle edities gestopt is als bestuurslid. “Ik deed het nog steeds met heel veel plezier maar als een geschikte opvolger zich op een natuurlijke wijze aandient dan vind ik het beter om ruimte te bieden voor nieuwe inbreng. Dat werkt, zeker in een rol als communicatiefunctionaris, alleen maar heel verfrissend.”

Want toen Peter en Annelies tijdens de zaaleditie van het Bedrijvenvoetbal eind 2022 op bezoek gingen bij hun zoon Thijs die op Curaçao stage liep, nam Martijn van der Wal de honneurs waar inclusief de berichtgeving via de sociale media. Peter kon vanaf het strand het evenement perfect volgen. “Dat was echt geweldig hoe Martijn dat deed”. Zo ontstond het idee om Martijn te benaderen als opvolger. En daar stond hij voor open.

“Ik heb alle vertrouwen in Martijn. Hij is meer vertrouwd met sociale media. Voor mij zat de meeste tijd overigens in de totstandkoming van het Bedrijvenvoetbalmagazine. Mensen benaderen, onderwerpen verzinnen, zelf artikelen schrijven maar ook redigeren en mij actief bezig houden met de opmaak van het magazine. Dat vergt best wel veel tijd met harde deadlines in een korte periode.”

Zelf werd Peter in 2014 door toenmalig voorzitter Rob van der Werf gevraagd of hij een bestuursfunctie ambieerde. “Ook om mee te denken over de wat meer bestuurlijke en strategische issues, iets waar ik vanuit mijn werk dagelijks mee te maken heb. Alleen werd er van te voren getwijfeld of ik niet te serieus was voor het bestuur. Het verhaal is misschien al wel bekend maar het toneelstukje dat ik samen met Rob bekokstoofde overtuigde zelfs de twijfelaars. Want op de vraag na de vergadering wat ik wilde drinken, vroeg ik om een whisky en sloeg deze vervolgens in één keer achterover. Om hierna direct nog een achterover te slaan. Alleen Rob wist dat het niet om whisky ging maar om appelsap. Je had ze moeten zien kijken! ‘Die Van Dijken weet wel hoe je een stevig drankje naar binnen werkt.’ Nadat dit complot bekend werd, was mijn kostje gekocht binnen het bestuur.”

Berichtgeving

Er volgden acht hele gezellige jaren met allemaal zeer gedreven vrijwilligers. ‘Ik stelde altijd de persberichten op die de meeste lokale media keurig plaatsten. Het Bedrijvenvoetbal is groots, trekt heel veel mensen en verloopt altijd zonder gedoe. We zijn bescheiden in Bedum maar ik vind het bijzonder dat een dorp als Bedum, met de lokale ondernemers en de vrijwilligers, dit voor elkaar krijgt zonder één euro subsidie. Het frustreert me dan wel dat een RTV Noord of het DvhN niet over ons berichten, wat hun goed recht is natuurlijk, maar vervolgens wel melding maken van het feit dat zanger Ronnie Flex het podium verliet na ‘bekogeld’ te zijn door een glaasje bier. Bericht aub ook over de mooie positieve verhalen in onze gemeente!”

Raar vindt hij het niet dat de voorbereidingen voor een nieuwe editie nu zonder hem doorgaan. “Naast mijn drukke werk heb ik genoeg te doen. Als lid en secretaris van de Lionsclub, als gastheer bij sv Bedum en sinds kort ben ik ook actief voor de Bedrijvenvereniging Voormalig Gemeente Bedum (BVBG). Een goed functionerende ondernemersclub zorgt ook voor onderlinge verbinding en saamhorigheid, net als het Bedrijvenvoetbal. Leuk en nuttig werk want samen sta je immers sterker. Als maatschappelijk betrokken burger draag ik graag een steentje bij om Bedum, het Hogeland en Groningen positief op de kaart te zetten.”

Beroep doen

Peter mag dan wel uit het bestuur zijn gegaan, de organisatie kan altijd een beroep op hem doen en hij zal zeker zijn gezicht laten zien op 5 en 6 juli. ‘De presentatie van de loting tijdens Koningsdag heb ik weer met veel plezier verzorgd, mijn vrouw Annelies was barvrijwilligster en ook onze beide zoons Thijs en Olaf helpen mee met de opbouw van het evenement. Meedoen wordt lastiger voor ze want ze werken beiden in de horeca maar in de feesttent zijn ze vast en zeker present. Wat dat betreft is en blijft het Bedrijvenvoetbal voor ons een gezinsgebeuren waar we allemaal naar uitkijken!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69