Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

IJsvereniging de Schaats bestaat 85 jaar!

Dit jaar in begin september geen Kleintje Woodstock in het Asingapark in Middelstum maar wel iets anders moois! De mannen van IJsvereniging De Schaats laten namelijk weer van zich horen en hebben daarbij uw hulp nodig….

Beste inwoners van Middelstum en omstreken,

In 2024 bestaat IJsvereniging de Schaats 85 jaar. Uiteraard moet dit worden gevierd maar aangezien we de laatste jaren weinig natuurijs hebben gehad is het lastig om dit te vieren op het Boterdiep. Daarom hebben we besloten om dit in het Boterdiep te vieren middels een gondelvaart. Hierbij de oproep aan iedereen die een bootje heeft en in de voormalige gemeente Middelstum woont, schrijf je in voor deze unieke avond!!

De gondelvaart zal plaatsvinden op 6 september 2024. De start van de gondelvaart is op Fraamklap van waaruit er vervolgens naar Middelstum wordt gevaren, waar wordt gekeerd ter hoogte van het nieuwe Hoogholtje bij het Streekje om daarna terug te keren naar het haventje bij Nij Til. De bewegende bruggen worden bediend. Minimumhoogte bruggen is 2.90 meter, maximale hoogte boot is 2,89 meter! Start om 20.30 uur op Fraamklap. Verzamelen tussen 18.00 en 19.00 uur op Fraamklap.

Er is een jury die het geheel zal beoordelen op originaliteit van de boot. Vanaf 17.00 uur is er bij het haventje van Nije Til livemuziek van the Music Boys en DJ Sieme onder het genot van een hapje en een drankje. Ook zal hier de prijsuitreiking plaatsvinden. Eenieder die mee wil varen met een verlichte/versierde boot kan zich opgeven via de mail: anne.huitsing@eemsdelta.nl

Tot dan!!!!!

Bestuur IJsvereniging de Schaats

Voor meer achtergrondinformatie, check nog even dit artikel waarbij razende reporter Jannes Klaassen in gesprek gaat met het bestuur van De Schaats:

https://www.middelstum-info.nl/de-schaats-maakt-zich-op-voor-grootste-viering-85-jarig-bestaan.html

(Dank Jannes voor het mogen gebruiken van de gemaakte foto’s!)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69