Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Evert Kamminga

Naam: Evert Kamminga

Woonplaats: Ooit heb ik gezegd ‘Zijldijk is mijn dorp en uit de Kalverstraat waar ik woon hoef ik nooit meer weg’ maar dat is iets anders gelopen. Ik woon nu in Uithuizen, maar ooit ga ik terug naar de Kalverstraat in Zijldijk.

Leeftijd: Als ik om mij heen kijk dan kan ik zeggen heel gelukkig te zijn dat ik 62 jaren jong mag zijn.

Burgerlijke staat: Na twee gestrande relaties weer alleengaand.

Beroep: Hier zullen veel mensen zeggen ’12 ambachten 13 ongelukken’ maar ik zeg ik was heel veelzijdig. Ik heb veel verschillende banen gehad. Begonnen als leerling automonteur bij Van der Dong aan de Wilhelminakade in Groningen daarna omscholing gevolgd naar administratief werk maar een combinatie van beide opleidingen volgde dus in het magazijn en de werkplaats. Van receptiewerk tot later weer productiewerk bij de Kabelfabriek in Delfzijl tot uiteindelijk weer een vaste baan bij Vast Banket in Middelstum waar ik met heel veel plezier 14 jaar mocht werken.

Inmiddels ben ik afgekeurd doordat ik een versleten rug heb, maar gelukkig kan ik via vrijwilligerswerk mij nog nuttig maken. Hoewel ik wel vind  dat vrijwilligers teveel worden ingezet om betaalde krachten uit te sparen.

Hobby’s: Voetbal met een hoofdletter maar wie denkt dat voetbal voor mij het enige is qua sport heeft het zeker mis. Ik hou van heel veel sport maar dan als toeschouwer en wil dan ook zeker de basisregels kennen zodat ik wel kan mee praten over de sport. American football is een sport die ik graag volg en dat komt zeker door mijn zoon Johnn die het speelde. Maar ga ook zeker kijken deze zomer naar alle andere sportevenementen.

Verder organiseer ik graag dingen voor de jeugd en zo hebben we bij de Heracliden ook dit jaar weer een voetbalkamp waar ik mijn steentje aan bij mag dragen. En een andere hobby is koken in Hunsingoheerd. Eén keer per maand mag ik daar koken voor de bewoners en dan voornamelijk HOLLANDSE kost.

Lievelingsgerecht: Pas laat heb ik leren koken maar dan heb ik dus ook zeker mijn eigen gemaakte gehaktbal of mijn soep en snert als lekkerste gerechten. Een ander mag daar anders over oordelen.

Lievelingsfilm: Wat is een lievelingsfilm? Voor mij heeft dat te maken met fasen in mijn leven. De eerste film was Satherday Night Fiver in 1977, de eerste keer met een vriendin naar de bioscoop en dat was met mijn eerste grote liefde Ilona in Vlissingen. En dat naar de bioscoop Alhambra maar deze bestaat nu niet meer. Daarna nog Grease en Spetters. Maar er zijn tegenwoordig ook films op tv die ik zag in de bios zoals D-day en Shindler’s List wat hele goede oorlogsfilms zijn. Tegenwoordig kom ik niet meer in de bioscoop.

Mooiste sportmoment: Dat zijn er velen. Zelf heb ik nooit als speler kampioen mogen worden maar wel heb ik wedstrijden gefloten als scheidsrechter waarbij een elftal kampioen werd. Ook als trainer van de vrouwenafdeling van de HERACLIDEN mocht ik dat gevoel samen met mijn dochter Sanne samen twee keer beleven  wat voor mij wel heel speciaal was. Maar wat ook heel bijzonder was dat mijn zoon na twee mislukte pogingen toch de derde keer promoveerde naar de eredivisie in het American football en dat ik dat mocht meemaken. Dit was met de Groninger Giants wat zeker een gezellige club is en een kijkje waard.

Mooiste boek ooit gelezen: Sorry maar lees heel weinig en wat ik lees kun je bijna raden: voetballiteratuur en dan veelal biografieën van onze grote voetbalhelden. Ik ben een Cruijf-fan dus alles wat ik over hem kan lezen, neem ik in mij op.

Popsongs: Weet niet of jullie dit een popsong vinden maar mijn mooiste nummer ooit is toch wel van Dolly Parton – Never promised you a rose garden. Dit was wel de song voor mij door de jaren heen. Soms wel heel erg confronterend met vallen en opstaan en mijzelf steeds een spiegel voorhouden, dat is wat deze song voor mij betekent.

Versiertruc: Eigenlijk nooit over nagedacht. Ik heb twee mooie vrouwen in mijn leven gehad, maar helaas is het niet geworden wat ik er van had gehoopt.

Mooiste plek op het Hogeland: Denk dat dit plaatsje niet bij het Hogeland hoort maar voor mij is Zijldijk het mooiste plekje. Als tweede zou ik dan zeggen NOORDPOLDERZIJL met de prachtige kwelders en ons machtig Wad.

Mooiste vakantie land: Dat is zonder twijfel mijn tweede thuis Zeeland en dan met name Walcheren waar ik vaak heb gekampeerd. En dan zeker op de boerencamping Veldlust bij Serooskerke, voor mij is dat altijd thuiskomen.

Mooiste stad: Dat is een moeilijke keuze tussen Middelburg en Vlissingen. In Middelburg geniet ik van het plein in het centrum maar Vlissingen heeft zijn Bellamypark en de boulevard met zijn mooie zicht op de Schelde. Maar als ik toch moet kiezen dan Vlissingen.

Auto: Zelf heb ik geen auto meer maar mijn eerste auto was een Datsun 120 af2 coupe met een bordeauxrode kleur, wat voor mij de mooiste auto is geweest waarin ik heb gereden. Verder vind ik dat Citroën altijd eigenwijze modellen had die hun tijd ver vooruit waren. Tegenwoordig is alles helaas hetzelfde.

Spijt van: Spijt niet maar wel het gevoel dat ik mijn eerste vrouw Ilona tekort heb gedaan doordat voetbal bij mij altijd op de eerste plaats kwam. En dat heeft mijn relatie met haar zeker doen stranden.

Wat zou jij nog ooit willen doen: Nou ik zou gewoon gelukkig willen zijn met een leuke vrouw die begrijpt wat sport voor mij betekent en dus ook het sociale daarvan begrijpt en met mij daarvan kan genieten.

Droomvrouw: De droomvrouw van mijn leven is op veel te jonge leeftijd overleden en was de moeder van mijn kinderen. Ik zal nooit meer een vrouw tegenkomen zoals haar.

Waar mogen ze jou ‘s nachts voor wakker maken:  Nou mijn nachtrust is voor mij heel belangrijk maar als mijn dierbaren mij nodig hebben kunnen ze mij 24/7 bellen en ik zal er zijn.

Hoogtepunt uit het leven: Dat is zeker de geboorte van mijn eigen kinderen en het mogen zien dat ik opa word en mijn kinderen en kleinkinderen mag zien opgroeien. Iets wat zeker niet iedereen is gegund helaas.

Dieptepunt uit het leven:  Dat is dan denk ik ook heel duidelijk: het overlijden van Ilona, de moeder van mijn kinderen. Dat zij niet haar kinderen en kleinkinderen mocht zien opgroeien en de geboorte van haar laatste kleinzoon niet heeft gezien. Dat was haar toch echt gegund.

Wat ik verder kwijt wil: Ik zou zeggen pluk de dag! Ik heb helaas te vaak gezien dat men dat te laat heeft gedaan. Geniet van je naasten.

Freerk misschien niet het uitgesproken verhaal wat jij had verwacht maar dit is mijn leven in 25 vluggertjes. Bert, jij bedankt dat ik dit mocht doen en ik draag het graag over aan Hans Kooi. Hij is ook een TOPPER binnen De Heracliden!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69