Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Jack Suiveer

Naam: Jack Suiveer 

Adres, Woonplaats: Bedum 

Leeftijd: 55 

Burgerlijke staat: Getrouwd 

Beroep: Financieel Directeur bij Effektief 

Hobby’s: Gezin, wandelen, sport, uitjes en sportwedstrijden bezoeken in Duitsland. 

Lievelingsgerecht: Pizza 

Mooiste film ooit gezien: Ik heb niks met films en kijk ze dus ook niet. 

Mooiste sportmoment ooit: Dat zijn er zo veel. Sport is mijn hobby en ik bezoek iedere maand een aantal sportwedstrijden in vooral Duitsland. Voetbal, basketbal, ijshockey en handbal. Daarnaast heb ik seizoenkaarten bij FC Groningen, Donar en basketbalclub EWE Baskets Oldenburg. Elk bezoek aan een sportwedstrijd is mooi. We zien al weer uit naar het nieuwe seizoen. 

Mooiste boek ooit gelezen: Hier in huis heb ik een kast vol met sportboeken. Ik koop regelmatig een sportboek, vooral Duitse boeken. Bijzondere verhalen over kleinere clubs en minder bekende spelers hebben mijn voorkeur. 

Kijkt het liefst naar: Sport, sport en sport. 

Beste popsong aller tijden: Don’t you worry child van de Swedish House Maffia. Lekker nummer.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Als voetballer was ik al a-technisch, dus heb geen truc in huis. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Ik heb veel gewandeld in de buurt van Rottum richting Doodstil, Usquert, Uithuizen, Kantens en Zandeweer. Een heerlijke omgeving. 

Favoriet vakantieland: Italië. De sfeer, de mensen, het eten en de prachtige regio’s zorgen er voor dat wij elk jaar op vakantie gaan naar dit land. Onlangs waren we nog aan het Comomeer. 

Mooiste stad: München, de gezelligheid daar spreekt mij enorm aan. Met al die Biergarten. 

Favoriete auto: Met auto’s heb ik niks. Op dit moment heb ik een Skoda Kodiaq. Dat is een leaseauto en heb ik vooral gekozen vanwege de hoge instap en de beenruimte. 

Waar heb je spijt van: Eind 2020 heb ik te horen gekregen dat ik MS heb en toen besefte ik pas wat echt belangrijk is in het leven: je gezondheid. Daar moet je vaker bij stilstaan en van genieten. Het haastige van vroeger heb ik veel minder en dat had ik eerder moeten doen. Genieten van mooie momenten is iets wat ik nu veel meer doe. De gedrevenheid is nog wel steeds aanwezig en zal nooit verdwijnen. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik leef bij de dag en probeer veel leuke dingen te doen met het gezin en vrienden. Geniet vandaag, wat morgen komt zien we dan wel. Ook positief zijn helpt. Met de mensen om mij heen gaat dat heel goed. 

Droomvrouw/man: Dat is degene die een geneesmiddel uit gaat vinden voor MS. Helaas is die man of vrouw er nog niet. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Mensen in nood mogen mij altijd wakker maken. 

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte van onze 2 fantastische dochters. 

Dieptepunt uit het leven: Dat ik eind 2020 te horen kreeg dat ik MS heb. Maar dat heeft ook positieve zaken opgeleverd. Ik geniet veel meer van het leven, maak me minder druk om onbelangrijke zaken en ben heel dankbaar dat het sinds de vervelende boodschap heel goed met mij gaat. Geen nieuwe fysieke klachten en dat geeft veel vertrouwen.

Ik ben heel open over mijn ziekte en mensen mogen er altijd naar vragen. Ik lees trouwens niks over MS, want je komt alleen maar bij de negatieve verhalen uit en daar heb ik geen zin in. Positief zijn en goed naar je lichaam luisteren is mijn motto.

Door de ziekte ben ik veel gaan wandelen. Ik heb als doel 1.000 dagen achter elkaar minimaal 10.000 stappen te maken. Ik ben al aardig op weg en zit op 698 dagen. Tijdens het lopen luister ik vaak naar een podcast. Wandelen ben ik echt leuk gaan vinden. Heerlijk genieten in de buitenlucht. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Jan Jaap Zijlstra, we kennen elkaar door het voetbal als sinds de jaren 80. Eens per kwartaal eten we samen met Hans van der Ploeg een hapje en hebben ontzettend veel lol. Ik ben benieuwd naar zijn antwoorden. 

Wat wil je verder nog kwijt: Het is een open deur maar ik wil iedereen meegeven om te genieten van het leven, vooral als jij en de mensen in je omgeving gezond zijn. Morgen kan alles anders zijn en ik kan het weten.

Tot slot heb ik gemerkt hoe waardevol het is als mensen iets van zich laten horen als je een vervelende boodschap krijgt. Zelfs van mensen die ik niet eens heel goed ken. Dat heeft me ontzettend goed gedaan. Voor mij een reden om in de toekomst hetzelfde te doen als anderen iets dergelijks overkomt.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69