Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Niels Buys

Naam: Niels Buys 

Adres, Woonplaats: Leens-west, officieel noemen ze het Ulrum, maar voel mezelf toch echt een Leenster. 

Leeftijd: 23 jaar 

Burgerlijke staat: Ongehuwd 

Beroep: Ik ben parttime student voeding en diëtiek en parttime medewerker van de Jumbo in Leens.

Hobby’s: Ik ben veel aan het sporten (racefietsen, mountainbiken, gymen en kickboksen), daarnaast lees ik graag (wanneer ik hier tijd voor heb) en spreek ik graag af met vrienden om bijvoorbeeld een biertje te doen. 

Lievelingsgerecht: Mijn ouders hebben nooit hoeven klagen dat ik m´n bordje niet leeg eet, ik ben een goede eter en lus eigenlijk alles wel. Maar het meeste houd ik wel van de Oosterse keuken en dan met name een rijkgevulde curry. 

Mooiste film ooit gezien: Pfoe, lastige keuze, er zijn zoveel goede films. Ik vind The Shawshank Redemption een steengoede film, maar Lone survivor is ook erg goed. 

Mooiste sportmoment ooit: Persoonlijk heb ik vele mooie sportmomenten meegemaakt op het voetbalveld, op de fiets of met andere sportieve activiteiten waar ik met een grote glimlach op mijn gezicht op terugkijk. Maar mijn échte hoogtepunt hoop ik nog mee te maken. 

Los van mijn eigen sportmomenten zijn er teveel mooie sportmomenten om één mooiste uit te kiezen. Maar in de top 10 staan zeker:

  • WK 2014: Nederland-Spanje 5-1;
  • Winst Mathieu van der Poel Amstel gold race 2019;
  • Terugkeer/afscheid Arjen Robben FC Groningen.

Mooiste boek ooit gelezen: Ik probeer waar mogelijk dagelijks wel te lezen. Ik lees met name autobiografieën maar houd ook wel van boeken die een bepaalde spirituele vleug met zich meebrengen. De boeken die nu als eerst in mij opkomen zijn: Niet te breken van Sander Aarts en Think and grow rich van Napoleon Hill. 

Kijkt het liefst naar: Ik kijk niet veel televisie of series. Maar wanneer ik dit wel doe kijk ik graag naar sport (voetbal, wielrennen of darten) maar een interessante of inspirerende docu vind ik ook altijd leuk. 

Beste popsong aller tijden: Scar tissue – Red hot Chili Peppers, maar ik wil zeker het beste Nederlandstalige nummer niet tekort doen: De wereld is van ons allemaal – Andre Hazes. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Zoveel succesvolle versiertrucs, maar de beste blijft toch altijd gewoon jezelf zijn. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Ongetwijfeld het Lauwersmeergebied, prachtige natuur en veel recreatieve mogelijkheden. Ik kom hier wekelijks om mijn gedachten af te kunnen laten dwalen tijdens een sportieve activiteit en te genieten van een stukje prachtnatuur in de achtertuin van het Hogeland. 

Favoriet vakantieland: Ik ben afgelopen zomer voor het eerst in Frankrijk geweest, dit vond ik zeker voor herhaling vatbaar. In het winterseizoen is dat uiteraard Oostenrijk. Voor de rest heeft ieder land zijn mooie kanten en gaat het volgens mij voornamelijk om met wie je op vakantie gaat en wat je in het desbetreffende land gaat ondernemen. 

Mooiste stad: Ik ben er nog nooit geweest (een tripje hierheen staat zeker op mijn to do list) maar Medellín in Colombia en New York in Amerika lijken mij hele mooie steden. 

Favoriete auto: Ford Mustang Shelby GT500 

Waar heb je spijt van: Ik heb nergens echt spijt van, dingen zijn nou eenmaal gegaan zoals het is gegaan. Maar af en toe vind ik het wel eens jammer dat ik door mijn eigenwijze karakter bepaalde keuzes heb gemaakt. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Hoewel mijn lichaam nog niet altijd mee wil werken, heb ik vanaf jongs af aan altijd al bij de Korps Commando troepen gewild. Momenteel ben ik druk bezig om mijn fysieke gesteldheid weer op de rit te krijgen en ben dan van plan om een goede poging te wagen om bij deze elitegroep te komen. 

Daarnaast heb ik nog vele sportieve uitdagingen die ik ooit eens aan wil gaan zoals bijvoorbeeld mee doen aan een Ironman of het deelnemen aan een ultra race op de fiets. 

Droomvrouw/man: Shakira Isabel Mebarak Ripoll van 15 jaar geleden. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Ik hecht veel waarde aan een goede nachtrust, dus liever helemaal niet. 

Hoogtepunt uit het leven: Elke dag is weer een nieuw hoogtepunt op zich, ik heb geen hoogtepunt die er met kop en schouders bovenuit steekt. Mijn sportieve avonturen zijn altijd erg leuk en hoop er nog vele te mogen beleven. 

Dieptepunt uit het leven: Ik heb op het verliezen van dierbaren met een te jonge leeftijd na, gelukkig weinig tot geen echte diepte punten meegemaakt in mijn leven. Wel vind ik het vroegtijdig moeten beëindigen van mijn voetbalcarrière door blessureleed wel erg jammer. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Als volgende vluggertjesgast zou ik Jasper Wiersum graag willen zien, ik ben benieuwd of hij nu wel een keer iets nuttigs te melden heeft….. 

Wat wil je verder nog kwijt: Ik wil iedereen een fijn en gezond 2023 toe wensen, waarin iedereen zijn of haar dromen na kan leven.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69