Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Café & Partycentrum De Kegel Zoutkamp, Frank Zijlstra

Voorheen stond op deze plaats in de Club van 55 de pagina van Kegel & Partycentrum De Zeearend. De horecagelegenheid van Gerrit Arkema en Betty Rispens inderdaad, jarenlang een begrip in Zoutkamp en omstreken. Toen zij echter vorig jaar de deuren sloten was er in heel bruisend Zoutkamp geen kroeg meer open. En dat begon steeds meer te knagen, bijvoorbeeld bij Zoutkamper in hart en nieren Frank Zijlstra. Die, gezelligheidsdier als hij is, reeds heel veel horeca-ervaring opgedaan heeft maar dan aan de andere kant van de bar. En die altijd al wel ideeën gehad heeft om ooit de overstap naar de horeca te maken.

Vorig jaar was de tijd rijp toen Gerrit zijn zoon Jan, Frank benaderde met de vraag of een overname niets voor hem zou zijn. Daar moest hij toch wel even over nadenken want het gaat natuurlijk wel direct om een groot pand. Maar gelukkig zag hij, mede door de meerdere bedrijfsruimtes, bovenal de ongekende mogelijkheden die dit gebouw biedt. Hij hakte de knoop door en in de zomerperiode werd De Zeearend omgedoopt tot Café & Partycentrum De Kegel! Tijdens de verbouwing in de zomermaanden kreeg hij hulp van een tiental kameraden die ongetwijfeld net als hem de gezelligheid in het dorp misten.

Over de kegelbaan werd een vloer gelegd waardoor het kroeggedeelte nog meer ruimte en uitstraling kreeg. Voorlopig is alleen dit gedeelte grondig aangepakt en daar wordt bijvoorbeeld door de dartvereniging al gretig gebruik van gemaakt. Waardoor Café & Partycentrum De Kegel bijna alle dagen van de week geopend is. Ook de populaire bingoavonden, een begrip in de omgeving, komen binnenkort terug. In de zomerperiode, wanneer vele toeristen dit pittoresk vissersdorpje weten te vinden, is de zaak sowieso alle dagen open. En dat is natuurlijk geweldig voor het dorp.

Frank zegde zijn baan bij Heiploeg op om zich volledig op De Kegel te kunnen richten en heeft daar ondanks allerlei coronaperikelen absoluut geen spijt van want de gasten weten zijn etablissement heel goed te vinden. Dat zegt iets over de gezelligheid en de kwaliteiten van de uitbater. Dus mocht u eens in de buurt zijn, wip dan gerust even binnen bij De Kegel aan het Dorpsplein. En mochten er feest- of bruiloftplannen opborrelen, je kunt altijd even bij Frank navragen wat de mogelijkheden zijn. Want De Kegel blijft in ontwikkeling en ook het mooie tuingedeelte wordt binnenkort aangepakt.

Contactgegevens: 06-10782827 / cafedekegel@gmail.com. Op de hoogte blijven van alle activiteiten? Volg De Kegel dan op Facebook: https://www.facebook.com/cafedekegel/

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69