Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Marijke Meems

Naam: Marijke

Adres, Woonplaats: Kerkstraat 19a, Middelstum 

Leeftijd: 39

Burgerlijke staat: Onburgelijk gehuwd (we zijn getrouwd met alles erop en eraan, alleen hebben we een samenlevingscontract getekend).

Beroep: Actrice, docent, coach (www.marijkemeems.nl)

Hobby’s: Zingen, wandelen, (zakelijk)tekenen.

Lievelingsgerecht: Slavinken in tomatensaus van Piet. Op onze bruiloft was dat een vraag die ik zo snel mogelijk moest beantwoorden, ik kon niks anders bedenken dan dat, dus dan dat.

Mooiste film ooit gezien: Titanic, dat komt als eerste in me op. Ik ben sinds een paar maanden weer in het Hogeland komen te wonen en mijn jeugd komt erg terug. Prachtig. In mijn jeugd keken we op feestjes altijd naar de Titanic.

Mooiste sportmoment ooit: Die stamt uit mijn eigen voetbalcarrière. Ik speelde niet heel hoog damesvoetbal en daar ging het redelijk lomp aan toe. Ik was verdediger en had een toffe sliding gemaakt. Mijn tegenstander was echter vervelend gevallen en moest huilen. Niks mis mee, maar ze was bovenop mij gevallen en bleef daar huilend liggen…

Mooiste boek ooit gelezen: Het Hoge Nest

Kijkt het liefst naar: Docu-achtige series.

Beste popsong aller tijden: ‘t Was Als De Eerste Keer, heerlijk om mee te zingen (guilty pleasure).

Mooiste/succesvolste versiertruc: De truc die bij mij toch telkens weer werkt: gewoon met die persoon mee naar huis fietsen tot aan de voordeur.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Op dit moment: de Eemshaven. Ik zing in het koor van de muziektheaterproductie Haim. Een voorstelling in, voor en over de Eemshaven. Wat een magische plek. Er is daar een theater gebouwd van zeecontainers. Prachtige muziek, mooi verhaal, heule laive mensen. www.peerdtheater.nl (ff reclame maken), het speelt nog tot 18 september.

Favoriet vakantieland: Noorwegen, de gletsjers. Ze zijn er nog, ga ze zien!

Mooiste stad: Amersfoort (de woonplaats waar ik 4 maanden geleden nog woonde).

Favoriete auto: Hoezo? Bestaat dat?

Waar heb je spijt van: Ik heb eigenlijk nergens spijt van. Dingen zijn soms moeilijk, maar ik heb toch echt liever spijt van de dingen die ik wel heb gedaan dan van de dingen die ik niet heb gedaan. En eigenlijk alle dingen die ik heb gedaan, zijn weer goed gekomen. Dus niet echt iets.

Wat zou je ooit nog willen doen: Een kindervoorstelling maken en daarmee kinderen in Groningen verblijden, entertainen, ontroeren en motiveren.

Droomvrouw/man: Als in, met wie zou je wel eens een beschuitje willen eten? Geen idee…

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Kwarktaart. Echt, probeer maar eens! Heerlijk!

Hoogtepunt uit het leven: Meedoen aan het camerettenfestival en in de halve finale mogen spelen, wat een belevenis was dat!

Dieptepunt uit het leven: Meedoen aan het camerettenfestival en me in de halve finale realiseren dat ik geen cabaretier ben, maar een theatermaker. Ik heb het later eenvrouwstheater genoemd……

Volgende vluggertjesgast en waarom: Janneke Jager, ooit in Uithuizen geboren, nu voor een paar weken terug op haar Haim om de hoofdrol te vertolken in de voorstelling Haim. We vinden elkaar hier, met onze Groningse roots en de liefde voor dit land wat blijkbaar nooit weggaat.

Wat wil je verder nog kwijt: Mooi om weer terug te zijn en een standje minder hard te hoeven rennen dan in Amersfoort. Alhoewel ik om dit in te vullen toch ff weer een versnelling aan moest zetten (maar dat heeft met timing te maken).

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69