Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Brenda Tillema – Hofman

Naam:Brenda Tillema-Hofman

Adres, Woonplaats: Borglanden in Stedum.

Leeftijd: 48 zomers jong.

Burgerlijke staat: Al bijna 26 jaar getrouwd met Peter Tillema.

Beroep: Kapster en ondernemer. Op mijn 19de terecht gekomen in de kapsalon in Sauwerd en 2 jaar later de kans gekregen en gegrepen om de zaak over te nemen. Vanaf mijn 6de wilde ik al kapster worden en als je van je passie je werk mag maken is elke dag een feestje. Een half uur naar de mens in de stoel mogen luisteren is voor mij een voorrecht. In de loop der jaren mijn ondernemerskwaliteiten mogen ontwikkelen. Ideeën genoeg altijd: www.kapsalonbrenda.nl

Hobby’s: Het lezen van een boek, een serie kijken op Netflix. Met vrienden eten en een wijntje drinken. Verder te weinig tijd om dingen die ik leuk vind vaak genoeg te kunnen doen om ze als hobby te mogen noemen.

Lievelingsgerecht: Ik ben gek op Italiaans eten. Dat is nog fijner wanneer je in Italië bent. Daar zijn de tomaten net iets voller van smaak en de ‘Amore’ in de gerechten proef je. Het liefst met een goed glas Italiaanse rode wijn natuurlijk.

Favoriete film: Intouchables vond ik indrukwekkend.

Mooiste sportmoment ooit: Toen ik met mijn gezin in Kenia was. Daar hadden we onze kinderen Jasper, Marije (vriendin) en Sabine meegenomen naar het vluchtelingendorp Kampi Turkana. Jasper gaf daar voetbaltraining aan het 1ste team van het dorp. In de brandende zon (40 graden), de jongens daar zonder ‘voetbal’schoenen en allemaal hard hun best doen. Op de zandvlakte ernaast stond Sabine Streetdanceles te geven aan 50 tot 100 kinderen. Voor mij een van de mooiste sportmomenten uit het leven.

Prachtig om te zien hoe sport verbroedert en hoe het alle verschillen in achtergronden laat vergeten. Gewoon jongeren onder elkaar. Ondanks de hitte daar krijg ik nog kippenvel en vochtige ogen als ik er aan terug denk.

Mooiste boek: Dat zijn er te veel. Maar ik zal een aantal favorieten noemen. De Reiziger-serie van Diana Gabaldon (bekend van de serie The Outlander), wat natuurlijk leuk voor het oog is om te zien😜, maar nog indrukwekkender om te lezen. Een aanrader is Het Zoutpad. Het gaat over een stel dat alles verliest (huis, werk en gezondheid) en dan besluit om meer dan 1.000 kilometer te gaan wandelen langs de zuidkust van Engeland. Je kan meer dan je denkt. En wat heb je weinig nodig, als je elkaar maar hebt. Maar een Scandinavische serie zoals de Millennium en Q-serie mogen niet ontbreken. Soms bijna te spannend om verder te lezen.

Kijkt het liefst naar: Mensen, iedereen uniek op zijn eigen manier. Oh ja, en dan kijk ik ook direct maar naar hun haar, kan er ook niks aan doen 🤪.

Beste popsong aller tijden: Een die mij bij blijft en heerlijk is om heel hard de volumeknop in de auto aan te zetten (als er niemand bij in zit) en mee te zingen; Sinead O Conner met Troy.

Versiertruc: Ik geloof niet dat ik daar goed in ben. Ook niet echt geprobeerd.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Vind vooral het weidse van ons landschap mooi. En kom na een reis vanuit mooi en indrukwekkend Kenia altijd graag weer ‘thuis’. Als je meerdere keren de projecten van stichting Help Afrika als bestuurslid hebt mogen bezoeken dan weet je dat we in een rijke omgeving leven. We mopperen hier graag maar na eenmaal in een vluchtelingendorp te hebben rondgelopen relativeert dat enorm.

Ik weet nog dat ik na een eerste bezoek vanuit Kenia naar een vergadering van dorpsbelangen ging en men daar klaagde over het feit dat een straatverlichting ontbrak. Dan denk je wel even, lekker belangrijk. Nu maak ik zelf deel uit van het bestuur van Dorpsbelangen en hoop te kijken naar het belang van het dorp Stedum voor de toekomst. Hoe hou je een dorp actueel en voor jong en oud aantrekkelijk? Een nieuwe uitdaging!

Favoriete vakantielanden: Kenia en Italië, maar Schotland was ook prachtig.

Mooiste stad: Daar heb ik nog te weinig steden voor gezien om een stad als favoriet te bestempelen. Maar Londen was wel heel speciaal om samen met mijn dochter en haar dansteam ‘So What’ te bezichtigen en ze op Piccadilly-circus te zien dansen.

Favoriete auto: Op dit moment mijn Kia Picanto en dan vooral de stuur-verwarming. Ik wil niet meer zonder.

Waar heb je spijt van: Ik heb niet zo snel spijt van dingen. Mijn motto; het gaat niet fout maar hooguit anders.

Wat zou je ooit nog willen doen: Heb je even…. Nog zoveel. Maar als dat niet lukt heb ik tot nu toe genoten van wat ik wel heb gedaan. En vrijwilligerswerk is er altijd en overal.

Droomman. Al 32 jaar is Peter mijn man. Hij kent mij door en door en weet mij te motiveren en af en toe af te remmen waar nodig. En andersom geldt dat ook, denk ik. Met hem samen oud worden, daar hoop ik op.

Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken: Alleen noodgevallen. Laat mij verder maar lekker slapen.

Hoogtepunten uit het leven: Met mijn gezin in een klein koepeltentje in natuurpark de Massaï Mara slapen. Inclusief de geluiden van de dieren die we tijdens de gamedrive hebben gezien, en dan al giebelend in slaap vallen. Ook de feestweek ‘Op Goud Geluk’ in Stedum is altijd een feestje met veel hoogtepunten. Dansen met jong en oud door elkaar in een zweterige tent. De playbackshow is ook een hilarische traditie. Helaas alweer te lang geleden dat dit feest door kon gaan.

Dieptepunt uit het leven: De dag dat we als familie hoorden dat mijn broer Bernhard MS als diagnose kreeg. Maar als iedereen een beetje van zijn acceptatiekracht had, dan mopperden wij een heel stuk minder. Want als er iemand mag mopperen op wat hij niet meer kan is het Bernhard, maar je hoort hem er nooit over. Om trots op te zijn.

Volgende vluggertjes gast: Ailina Boeree. Zij is ondernemer van Theater Traxx. Waar ze ongelofelijk veel goed werk doet om taboes bij jongeren te verbreken en trauma’s bespreekbaar te maken.

Wat wil je verder nog kwijt: Koester wat je hebt. En als je iets niet hebt en graag wil, ga dan aan de slag. Wacht niet tot anderen er mee komen. Maar ga er achteraan of organiseer het (alleen of samen met anderen)…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69