Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Frank Konneman

Naam: Frank Konneman 

Adres, Woonplaats: Torenstaat Huizinge 

Leeftijd: 44 jaar 

Burgerlijke staat: Samenwonend met Inge Nagtegaal. 

Beroep: Psychomotorische therapeut, waarbij sport het instrument is om iets in gedrag van mensen te veranderen. Deze functie bekleed ik binnen ’s Heeren Loo te Bedum. Dit vak combineer ik al bijna 25 jaar met een baan als voetbaltrainer bij verschillende verenigingen, dit is mijn laatste seizoen bij de vv Middelstum. 

Hobby’s: Een cliënt zei ooit eens tegen me: “maak van je hobby niet je werk want dat wordt het een obsessie”. Daar herkende ik mezelf soms wel een beetje in als voetbaltrainer, haha. Komend jaar heb ik meer tijd voor andere hobby’s. Ik mag bijvoorbeeld graag mountainbiken in het bos, daar ga ik sowieso meer tijd voor vrij maken, net als voor vrienden en familie. 

Lievelingsgerecht: Lasagne en patat. 

Mooiste film ooit gezien: Braveheart, een met 5 Oscars bekroonde film uit 1995 met Mel Gibson in de hoofdrol als William Wallace. 

Mooiste sportmoment ooit: Samen met mijn vader naar de bekerfinale van FC Groningen, alles klopte deze dag en 25 jaar na mijn eerste seizoenkaart, pakte onze club eindelijk de eerste echte hoofdprijs. Geweldig om dit samen met mijn inmiddels 80-jarige vader en mijn moeder als fanatieke thuissupporter te mogen meemaken.

Als trainer de promotie met ZFC Zuidlaren, naar de 3e klasse in mijn eerste job als hoofdtrainer. Als jeugdspeler van Roden de winst bij SC Cambuur (2–3). We speelden dat seizoen met v.v. Roden B1 in een nieuw opgezette landelijke competitie met o.a. FC Groningen, SC Heerenveen en SC Cambuur als tegenstanders. Dat was een geweldige competitie en een mooie tijd. 

Mooiste boek ooit gelezen: Ik lees op vakantie wel eens een boek, maar verder niet. Het liefst lees ik dan een biografie zoals bijvoorbeeld over Johan Cruijff. Wat een grootse voetballer en vooral ook een grootse persoonlijkheid was deze man. Ik voel me bevoorrecht hem ooit eens kort te hebben gesproken in een café toen hij met FC Barcelona in Roden op trainingskamp was. Hij was aan het biljarten met zijn staf en ik dacht, dit is mijn kans. Pas toen hij overleed besefte ik de grootsheid van deze ontmoeting. 

Kijkt het liefst naar: Naast dat ik een filmliefhebber ben, is er heel veel moois te zien in de wereld. Als je maar goed kijkt.   

Beste popsong aller tijden: Californication van Red Hot Chili Peppers. Vooral de live uitvoering van hun concert ’At Slane Castle’ is mijn favoriet. Ik heb ze op Pinkpop live gezien. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Veel plezier uitstralen met een vriendengroep, dat was het makkelijkst contact maken. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Ben een geboren Drent en heb dus meer met een bosrijke omgeving, maar de vergezichten die ik tijdens de wandelingen met mijn hond Bumper zie in de omgeving van Huizinge, kunnen ook prachtig zijn. 

Favoriet vakantieland: Samen met Inge 2,5 maand door Australië gereisd was een onvergetelijke vakantie, maar ik mag ook graag in eigen land op vakantie gaan. 

Mooiste stad: Groningen is mijn stad en dus de mooiste, maar buiten dat hebben Rome en Sydney ook een geweldige indruk op me gemaakt. 

Favoriete auto: Heb behalve een uitstap naar Toyota, altijd VW gereden. 

Waar heb je spijt van: Ben wel een tevreden mens, maar achteraf zou ik niet zijn begonnen met roken. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Nog een keer naar Australië en dan met de kinderen. 

Droomvrouw/man: Daar ben ik nog steeds gelukkig mee, dus Inge Nagtegaal. Vroeger was mijn droomvrouw, Sandra Bullock. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Voornamelijk lekker laten slapen, maar bekenden in geval van nood kunnen me altijd bellen. 

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte en het zien opgroeien van mijn twee geweldige dochters, Reza & Bente.   

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van Nadieh Inez Heijs, een dochter van onze buren en vrienden in Roden die slechts 18 jaar mocht worden. Dat blijft een zwarte bladzijde, inmiddels alweer 11 jaar geleden. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Elly Wieringa, dochter van onze fijne buren Tiemen en Bertha. Vandaar meteen ook weer de volgende vluggertjesgast buiten Huizinge. 

Wat wil je verder nog kwijt: Geniet van de kleine momenten en maak je niet te druk (doe ik soms ook nog te weinig), want zoals een oude bekende ooit eens tegen me zei: “doe rustig aan Frank, want een haas en een schildpad vieren gewoon op dezelfde dag Kerst”.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69