Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Jeroen van Zalm

Naam: Jeroen van Zalm

Adres, Woonplaats: Hoofdweg, Huizinge

Leeftijd: 49

Burgerlijke staat: Gehuwd met Julia.

Beroep: Ik heb 27 jaar gewerkt bij de Kramp Groep (Varsseveld), een Europees marktleider en leverancier van onderdelen en accessoires voor de agrarische sector. In mijn laatste functie was ik internationaal verantwoordelijk voor de Category Management afdeling. Assortimentsbeleid, product- en leveranciersstrategieën behoorden tot mijn takenpakket.

Eind vorig jaar heb ik afscheid genomen om nieuwe wegen te gaan verkennen. Een spannende en gedurfde zoektocht naar ‘iets nieuws’ qua rol, functie of industrie. In deze zoektocht probeer ik de ‘vlam’ te herontdekken en volg ik diverse cursussen die in lijn liggen met mijn interesses.

Hobby’s: Reizen, lezen, muziek, hardlopen, voetbal (voornamelijk kijken), Italië, koken, kunst, cultuur, natuur, mijn 50 jaar oude ‘Vespa’.…en zomers mijn eigen Limoncello maken!

Lievelingsgerecht: Aangezien ik graag kook (en dit vervolgens ook graag eet) zijn dat er vele. Onder meer (zelfgemaakte) pasta, pizza, buffelmozzarella en Spaanse Iberico ham (Pata Negra). Maar ik ben ook dol op pannenkoeken met spek, Sushi en Marokkaanse gerechten!

Mooiste film ooit gezien: The Shawshank Redemption met Andy Dufresne en Morgan Freeman (7 Oscar nominaties maar helaas geen verzilverd). Maar ook de films van Quentin Tarantino zijn Top!

Mooiste sportmoment ooit: Nederlands Elftal wordt Europees Kampioen in 1988, feest midden op de Grote Markt in Groningen! En met mijn collega’s naar de top van de Alpe d’Huez fietsen.

Mooiste boek ooit gelezenGrand Hotel Europe van Ilja Leonard Pfeijffer. Een humoristisch en poëtisch geschreven roman met schitterende zinnen en verhaallijnen, over onder meer massatoerisme, immigratie, kunst en cultuur.

Kijkt het liefst naar: Dat-, of diegene die mij energie geeft. Dat kunnen dus naast mensen ook andere zaken zijn zoals films, reportages, boeken, kunst, sport of iets in de natuur.

Beste popsong aller tijden: Ik ben een enorme muziekliefhebber en mijn muzieksmaak gaat echt alle kanten op! Van Tony Bennet tot Will Smith, van Pavarotti tot Acda en de Munnik, van Coldplay tot Gladys Knight, van Jim Croce tot Sting en van Lady Gaga tot aan Tom Waits. Qua songs vind ik ‘Midnight train to Georgia’ een topper!

Mooiste/succesvolste versiertruc: O jee, ik ben niet zo van het versieren. Ik was meer degene die van afstand observeerde en dan hoopte dat oogcontact leidde tot een verlegen lachje waarna ik uiteindelijk wel de ‘guts’ had de fysieke afstand langzamerhand te verkleinen, al broedend op een mooie openingszin.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Mijn achtertuin! Ik woon heerlijk in Huizinge en heb een grote tuin met uitzicht over de landerijen. Vooral in de zomer zijn we veel buiten te vinden; kampvuurtjes, borrels en etentjes met vrienden en familie.

Favoriet vakantielandItalië! zonder meer… Ik ben er zeer veel geweest voor zowel werk als vakantie. Ik heb inmiddels nagenoeg alle provincies al bezocht (op de Molisen en de Abruzzen na) en ben tevens in 2005 in Italië (Cortona) getrouwd. Ondanks dat ik misschien wat te vooringenomen en geïnfecteerd ben geraakt met alles wat enige connectie heeft met Italië, behoren ook Spanje, Cuba en Schiermonnikoog tot mijn favoriete landen/regio’s.

Mooiste stadGroningen! Een heerlijke mix van nuchtere locals, expats, zakenlui en studenten. Groningen heeft alles, goede bars en restaurants, leuke winkels, oude en nieuwe architectuur en alles nog lekker klein en overzichtelijk.

Ik hecht veel waarde aan het platteland en de rust die ik daar heb, echter de drukte die ik vind in grote steden geven mij enorm veel energie en zorgen voor een goede balans. Ik hou van steden met een rijke historie zoals Rome en Florence, maar vooral ook van steden met veel energie en een bepaalde rauwheid, zoals Berlijn en Napels!

Favoriete auto: Ik ben niet heel erg van de auto’s, maar ik heb vele jaren met veel plezier Audi gereden, momenteel rijd ik in een Volkswagen.

Waar heb je spijt van: Er wordt wel gezegd dat ‘spijt verspilde emotie is’, ik geloof dat dat gedeeltelijk waar is. Als je teveel worstelt met gemaakte keuzes verandert dat alsnog niets aan dat specifieke feit. Ondanks dat ik achteraf wel eens heb afgevraagd of een besluit de juiste was, heb ik dus niet echt spijt van de dingen die ik heb gedaan en de keuzes die ik heb gemaakt. Ik zie alles als een leermoment.

Wat zou je ooit nog willen doen: Terug naar Cuba, maar nu met mijn gezin. Een intrigerend land met fantastische mensen en met een rijke historie. Cuba moet je beleven! En dat is met een huurauto het land verkennen en bij de mensen thuis overnachten (casa particulares) en dat is dus niet 2 weken in een hotel zitten met een polsbandje om.

Droomvrouw/man: Dat zou een mix moeten zijn tussen iemand die grappig, zorgzaam, energiek, spontaan, zelfverzekerd, sterk, gezellig, knap en initiatiefrijk is. ….O ja … het is ook wel handig als deze persoon goed met mij kan samenleven … en mijn vrouw komt dan het dichtste bij….

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Goede koffie!

Hoogtepunt uit het leven: Hoe afgezaagd, maar dat moet toch de geboorte van onze kinderen zijn (Daan en Mels), inmiddels zijn we bijna 19 en 15 jaar verder.

Dieptepunt uit het leven: Misschien moet dat dan toch wel mijn burn-out zijn geweest. Op dat moment voelde het inderdaad als een enorm dieptepunt, nadien heeft het mij veel sterker gemaakt en heeft het proces hierop volgend mij enorm verrijkt!

Volgende vluggertjesgast en waarom: Frank Konneman, mijn dorpsgenoot en scheidend trainer van Middelstum 1.

Wat wil je verder nog kwijt: Maak het leven niet te zwaar en accepteer een ieder zoals hij of zij is. Uiteindelijk komt op het einde altijd alles goed, en als het dan toch niet goed komt, is het nog niet het einde!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69