Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Peter Meertens

Naam: Peter Meertens

Adres, Woonplaats: Bedum

Leeftijd: 61

Burgerlijke staat: Getrouwd

Beroep: Occasionmanager bij Stern Groningen.

Hobby’s: Wandelen en daarbij het gelijktijdig trainen van onze hond (die we hopelijk snel weer zullen krijgen), gezellig terrasje pakken, ‘stappen’ met vrienden en (hoe bijzonder misschien ook) het werk dat ik doe. Vooral het omgaan met allerlei verschillende mensen vind ik echt geweldig.

Lievelingsgerecht: Heb ik niet echt, vind alles wat mijn eigen Wilma iedere dag weer in elkaar ‘flanst’ (heel bijzonder, iedere week krijg ik wel weer iets dat ik nog nooit eerder heb gehad) het lekkerste dat er is.

Mooiste film ooit gezien: Ik ben meer iemand van de series en hou erg van spionage met complottheorieën zoals Designated Survivor of Homeland.

Mooiste sportmoment ooit: Nou, daarover moet ik eerlijk zijn. Ik ben zelf niet echt iemand die veel met sport heeft. Europees en Wereldkampioenschappen voetbal wil ik daarentegen niet missen. Voor jaren terug was ik echt een enorme Formule 1 fan, daar moest toen alles voor wijken. Ik keek iedere wedstrijd wel twee tot drie keer terug. Altijd prachtige en spannende momenten waarvan ik enorm kon genieten. Heb wel (voor mij) het meest droevige sportmoment geselecteerd, het ongeluk en overlijden van toen mijn grote favoriet / held, Ayrton Senna. Nu vind ik het vaak een ‘optocht’ en kijk ik alleen nog even de samenvattingen.

Mooiste boek ooit gelezen: Dat zijn er meerdere maar het boek dat mij het meest heeft aangegrepen is wel het boek van Peter R. de Vries geweest: ‘Een moord kost meer levens’. Een waargebeurd verhaal waarbij ik op ongeveer driekwart van het boek ook nog eens werd geconfronteerd met de moord op een autohandelaar in (volgens mij was het) Scharmer die ik redelijk goed heb gekend. Die moord kon ik mij nog goed herinneren, niet wetende dat dit in dit boek naar voren zou komen.

Kijkt het liefst naar: Het meest correcte antwoord, mijn prachtige kleinkinderen! Daar kan ik echt van genieten. En natuurlijk, het minder juiste antwoord maar ja wie niet, mooie vrouwen natuurlijk, haha……

Beste popsong allertijden: Lang nagedacht, maar toch deze: Dire Straits – Sultans of Swing met mijn favoriete gitarist / zanger Mark Knopfler.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Haha, ik ging samenwonen toen ik net 20 was en ben inmiddels bijna 40 jaar getrouwd. Dus veel heb ik niet kunnen ‘oefenen’……

Mooiste plekjes van het Hogeland: De Groninger maren, heerlijk om in de zomer doorheen te varen.

Favoriet vakantieland: Heb ik niet echt. Ik vind ieder ‘vakantieland’ prachtig wanneer ik er leuke mensen ontmoet.

Mooiste stad: Ja, tot nu toe toch wel Parijs, denk ik.

Favoriete auto: Heb ik niet echt, maar wanneer ik toch moet kiezen dan ga ik voor Mercedes. De auto waarin ik reed toen ik 20 was (ik werkte toen bij dit merk). Voor mij is het vooral belangrijk dat een auto betrouwbaar en degelijk is. En na 45 jaar ervaring verbaas ik me er nog regelmatig over welke auto’s dat wel en niet zijn . . .

Waar heb je spijt van: Dat ik ooit eens de adviezen heb opgevolgd van een grote gerenommeerde bank.

Wat zou je ooit nog willen doen: Samen met Wilma naar Hawaï, dat heeft ze altijd al gewild en is er nooit van gekomen. En samen met ons hele gezin naar China om onze dochter te laten zien waar ze vandaan komt.

Droomvrouw/man: Eigenlijk een vreemde vraag, wat is nou een droomvrouw? Die bestaat net zo min als die prins op het witte paard…. Denk toch dat het echt de vrouw is die ik nu heb, heel cliché ik weet het en overal is wel eens wat, ook hier, maar zou haar voor geen goud willen missen. Dus moet dit wel mijn ‘droomvrouw’ zijn, toch……? (en……zij leest dit ook natuurlijk……)

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: NU?? Stappen met mijn vrienden!

Hoogtepunt uit het leven: Doe even ‘punten’: mijn trouwdag, de geboorte van mijn 3 prachtige kinderen en het meest heftige hoogtepunt, de adoptie van onze lieve (toen bijna 3 jaar oude) dochter.

Dieptepunt uit het leven: Tot afgelopen jaar gelukkig nog weinig echte dieptepunten meegemaakt en daar prijs ik me erg gelukkig mee en ben ik ook erg dankbaar voor. Natuurlijk wel ‘normale’ dieptepunten zoals het overlijden van mijn vader en mijn schoonmoeder. Alleen afgelopen juni werd Wilma getroffen door een herseninfarct, dat hakte er wel in.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Mijn vriend André Hofman van Slagerij André Hofman Winschoten en zijn nieuwe worstenmakerij ‘Of je Worst lust’ (www.ofjeworstlust.eu). Omdat hij wel wat extra aandacht / reclame kan gebruiken in deze moeilijke tijd. Hij bezorgt ook in Bedum trouwens……

Wat wil je verder nog kwijt: Tja…..  Eigenlijk wil ik niet ‘zwaarmoedig’ eindigen maar wanneer ik nu lees dat er tot nu toe wereldwijd 10 biljoen (10.000 miljard) is betaald om uit de (corona)crisis te komen en me daarbij gelijktijdig bedenk dat je met een vergelijkbaar bedrag 35 jaar lang de honger de wereld uit kunt helpen en daarmee dagelijks het leven van 18.000 (kleine) kinderen kunt redden dan, dan denk ik wel eens……

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69