Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Lammert Meinema

Naam: Lammert Meinema

Adres, Woonplaats: Het op één na mooiste dorp van Nederland – Baflo, Sassemaborglaan 1

Leeftijd: 59

Burgerlijke staat: Getrouwd met Jeltje Bosma, samen hebben wij twee zonen, Mischa en Robin.

Beroep: Veiligheidskundige & procesmanager in gebiedsgerichte veiligheid & Industriële- en bouwveiligheid. Mede – directeur / mede – eigenaar van KUUB (Collectief Particulier opdrachtgeverschap), www.kuub.info. Hiermee begeleiden we eigenaren naar hun nieuwe huis. En KUUB doet projectontwikkeling.

Hobby’s: Karate, Karate, Karate, muziek en “Whisky Genootschap The Weedram of the Grunniger Highland”!

Lievelingsgerecht: Alle soorten stamppot.

Mooiste Film ooit gezien: The Deer Hunter. Vijf vrienden, allemaal werkzaam in de metaalindustrie, brengen het grootste deel van hun leven door bij de hoogovens in een klein stadje in Pennsylvania. In hun vrije tijd beleven ze samen veel plezier aan het jagen op herten. Eén van hen staat op het punt in het huwelijksbootje te stappen en ze bereiden zich allemaal voor op het feest. Maar voor drie van hen is het ook een afscheidsfeest want zij staan op het punt om naar Vietnam te vertrekken.

Twee jaar later.
De oorlog woedt in alle hevigheid en de drie vrienden in Vietnam zitten gevangen in een krijgsgevangenenkamp van de Viet Cong. Ze weten te ontsnappen maar de gruwelen van het kamp blijven hen achtervolgen.

Mooiste Sportmoment ooit: Dat mijn karate leerlingen slagen voor hun zwarte band op het internationaal examen. Dat is afzien, alles geven en nooit opgeven. Op één dag alle technische aspecten van het karate uitvoeren. Daarna achtereenvolgens 30 tot 50 partijen (afhankelijk welke graad) full-contact vechten. En na het eindsignaal van de laatste partij rechtop staan en een 10 minuten lang applaus van honderden karateka’s incasseren. Een kippenvelmoment waar je u tegen zegt. Kan voor mij niets tegenop.   

Mooiste Boek ooit gelezen: “Uit naam van al de mijnen” van Martin Gray. Een boek over moed en kracht om te overleven. Zeer indrukwekkend waar gebeurd verhaal. Een boek wat je leert dat je nooit moet opgeven.

Kijkt het liefst naar: Mijn jongens/zonen die genieten van het leven.

Mooiste/succesvolle versiertruck: Pure timing… als in de Karate sport. Op het juiste moment erop af en toeslaan.

Mooiste plekje van het Hogeland: Tussen Tinallinge en Onderdendamsterweg (Abbeweer). Tevens mijn wekelijks rondje hardlopen.

Favoriet vakantieland: Favoriet is Italië vanwege de cultuur en landschap. Mooiste was Canada – prachtige natuurgebieden, landschappen welke wij in Europa niet kennen.

Mooiste stad: Groningen.

Favoriete auto: Volvo

Waar heb je spijt van: Het leven gaat zoals het gaat…vol met keuzes. Sommige heb je niet altijd even goed in de hand. Ik kijk daarom altijd vooruit en niet achterom.

Wat zou je ooit nog willen doen: Ben ik al aan begonnen… namelijk van Dojo Katsu (Dojo Kai het Hogeland) het mooiste budocentrum van Nederland maken. Waar iedereen terecht kan om zichzelf mentaal en fysiek te ontwikkelen om succesvol en respectvol in deze maatschappijte kunnen functioneren. 

Droomvrouw/man: Diegene waar je je leven tot de dood mee wil delen.

Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken: Gezelligheid met familie, vrienden en een glas single malt.

Hoogtepunt uit het leven: Oog in oog staan met een beer tijdens een bergtocht in Canada.

Dieptepunt uit het leven: Mijn moeder ineens los moeten laten.  

Volgende vluggertjesgast en waarom: Suzan Wierenga, partner bij KUUB. Over doorzettingsvermogen gesproken. Een maatje waarbij opgeven ook geen optie is en waardoor we samen mooie successen bereiken zowel in de karatesport als in ons gezamenlijk bedrijf.

Wat wil je verder nog kwijt: “Geniet van het leven en heb elkaar lief!” (levensmotto van mijn vader). We leven in een maatschappij waarbij we elkaar nodig zijn. In het bedrijfsleven, maar ook in het sociale leven, help mensen die het moeilijk hebben in deze tijd. Ga niet denken wat je allemaal niet kunt, maar denk vooral in mogelijkheden. We leven in een wereld vol met kansen en uitdagingen. Doe het samen en wees trots!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69