Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Tina Lantink

Naam: Tina Lantink 

Adres, Woonplaats: Hoofdstraat Winsum 

Leeftijd: 45 jaar 

Burgerlijke staat: Samenwonend met Dimitri en onze kinderen Ole & Noa. 

Beroep: Moeder, fotograaf (www.tinalantink.nl), praktijkdocent fotografie in opleiding. 

Hobby’s: Fotograferen, hardlopen, wandelen, voetballen in 7×7 30+ competitie. 

Lievelingsgerecht: Sushi 

Mooiste film ooit gezien: The usual suspects, lang geleden dat ik hem gezien heb. Maar het is een geweldige film omdat de stukjes pas op het állerlaatste moment op hun plek vallen. Zo knap gedaan.

Mooiste sportmoment ooit: Wauw, er zijn zoveel momenten die je kunnen raken in de sport. Welke sport dan ook. Het zijn hele pure emoties die je ziet. Het goud op de 10 km open water zwemmen van Maarten van der Weijden in Tokyo is werkelijk prachtig. Zijn verhaal alleen al is natuurlijk zo bijzonder en inspirerend. Maar als je het fragment ziet en daarbij Pieter van den Hoogenband hoort (vanaf ca 2.42) die zó met hem meeleeft, hem dit zó gunt, dan komt het kippenvel, die grote glimlach en wat waterige oogjes vanzelf. https://www.youtube.com/watch?v=8sZ8dP5Bnso. 

Mooiste boek ooit gelezen: Ik ben vooral een vakantielezer. Een specifiek favoriet qua schrijver heb ik niet. Qua genre ga ik vooral voor de literaire thrillers. 

Kijkt het liefst naar: Wat ik heb. En dat is heel veel om dankbaar voor te zijn. 

Beste popsong aller tijden: Als ik er maar één mag kiezen… Deze verveelt echt nooit, hier word je blij van. Mr. Jones van de Counting Crowes https://www.youtube.com/watch?v=-oqAU5VxFWs. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Heb ik echt totaal niet. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Maarhuizen, Lauwersoog en ik woon natuurlijk in Winsum, “het allermooiste dorp van Nederland”. Iets om als dorp toch trots op te zijn vind ik. 

Favoriet vakantieland: Italië 

Mooiste stad: Londen, daar raak je gewoon echt nooit uitgekeken. 

Favoriete auto: Ik heb helemaal niets met auto’s. Toen ik opgroeide hadden wij geen auto, daar zal het wellicht vandaan komen. Voor korte stukjes zal ik hem dan ook niet pakken, dan fiets of loop ik liever.  

Waar heb je spijt van: Spijt heb ik niet. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Het Noorderlicht zien, dat lijkt me zo magisch. 

Droomvrouw/man: Het is net een beetje hoe je deze interpreteert. Ik doe het net even anders en kies iemand die mij inspireert. Muus, een aangetrouwd familielid van 93 jaar, woont zelfstandig in het westen van het land. Iedere ochtend als hij wakker wordt zegt hij tegen zichzelf: “Nou Muus, je mag dus nog een dag. Geniet ervan en maak er wat moois van!” Hij heeft (buiten Coronatijden om) een druk bezette agenda, veel vrienden, klaverjasmarathons en vele andere activiteiten. Als ik die leeftijd in goede gezondheid mag halen zou ik ook graag zo positief en actief als hij in het leven staan! 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Lekker eten, gezelligheid met familie / vrienden. 

Hoogtepunt uit het leven: Eén van de hoogtepunten is onze roadtrip met het hele gezin langs de oostkust van Australië vorig jaar december. Een unieke ervaring voor het hele gezin die ons altijd bij zal blijven. 

Dieptepunt uit het leven: Dieptepunten zijn toch vooral het loslaten van de mensen die je dierbaar zijn.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Lammert Meinema mag het stokje van mij overnemen. Ik hou erg van mensen die positief in het leven staan. Het het nog nooit zo donker west, of Lammert ziet ergens nog wel een lichtpuntje, een mogelijkheid of een oplossing. En dat onuitputtelijk. Een mooie eigenschap is dat! 

Wat wil je verder nog kwijt: Behandel anderen zoals jezelf ook graag behandeld wilt worden. Negativiteit lijkt best aanstekelijk als je willekeurig door wat reacties op social media scrollt. Maar hetzelfde geldt voor positiviteit. Dat laatste was vooral deze zomer ook te zien toen Winsum verkozen werd tot allermooiste dorp van Nederland. Dit gaf zo’n positieve boost aan bewoners en ondernemers. Hoe fijn is het om zo’n gevoel vast te houden?! Daar bereik je veel meer mee. Als dorp, als bedrijf maar vooral ook als persoon. Dus wees een beetje lief voor een ander.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69