Bij de Molen
Kloaverstee
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Gerke Vos

Naam: Gerke Vos 

Adres, Woonplaats: Winsum               

Leeftijd: 37 jaar  

Burgerlijke staat: Samen met Yahaira en onze kinderen Anthonie en Steffan.

Beroep: Mede-eigenaar bij PIM Lease – autoleasemaatschappij voor de zakelijke markt voor zowel nieuwe (elektrische) auto’s, met specialisatie in jong-gebruikte – & importauto’s en mede-eigenaar van Mondial Automotive – gespecialiseerd in het zoeken, vinden en importeren van personenauto’s. (https://www.pimlease.nlhttps://mondialautomotive.nl)

Hobby’s: Voetballen bij het 7 X 7 team van vv Eenrum, golfen met Johan Bolhuis (we wachten nog op baanpermissie…), klaverjassen met vrienden, toneel spelen, (race)fietsen, wandelen. Gewoon lekker bezig zijn. 

Lievelingsgerecht: Bavvelderschijf van Jan en Tjaaktje Bos uit Baflo. En in Duitsland altijd een Curryworstje, heerlijk! 

Mooiste film ooit gezien: Intouchables blijft prachtig door het verhaal, de humor en de muziek. Verder kan ik genieten van het genre a la ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’. Rond deze tijd hadden we vroeger natuurlijk ook ‘The Sound of Music’ op het scherm.    

Mooiste sportmoment ooit: Ik kan van vele sporten en sportmomenten genieten. De periode van het afscheid van Het Oosterpark en de verhuizing naar de Euroborg vind ik wel een hele mooie periode. We gingen altijd met een grote groep vrienden heen – veel gezelligheid – en beleefden vervolgens in de Groene Kathedraal prachtige momenten met de FC. Geweldig team en sfeer toentertijd.   

Mooiste boek ooit gelezen: Ik ben geen fanatiek lezer, maar de boeken van Harlan Coben vind ik erg mooi. 

Kijkt het liefst naar: Dan steel ik de voorruit van Herald Jansen; naar voren. 

Beste popsong aller tijden:  Als popartiest vind ik Robbie Williams wel een held; de hits liggen weliswaar al ver achter ons, maar Rock DJ en Feel waren goeie Popsongs. Verder schiet ik qua muzieksmaak van Arcada Fire naar Tiësto en van Kanye West naar The Cats. Het hangt er helemaal van af waar, wanneer en met wie ik ben.  

Mooiste/succesvolste versiertruc: Slimme vraag en goed geprobeerd, maar dat blijft echt een bewaard geheim! 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Maarhuizen en Schaphalsterzijl zijn en blijven altijd mooi! Uitkijkplek naar Schiermonnikoog op de oude weg van Lauwersoog is ook altijd vaste prik. 

Favoriet vakantieland: Costa Rica. Yahaira is Costa Ricaanse, is daar geboren & getogen en de kinderen zijn daarom ook voor de helft ‘Tico’. Een prachtig land met een heerlijke sfeer. Daarnaast heeft Costa Rica een prachtige natuur. Afgelopen jaar zijn we helaas niet geweest, maar we hopen komende zomer de familie daar weer op te zoeken.   

Mooiste stad: Ik vond New York te gek, samen met mijn zus Lucia, zwager Henk en toen nog kleine neefje Martin. Wat een energie in die stad.   

Favoriete auto: Dagelijks zit ik mijn werk letterlijk tussen de auto’s. De beweging naar slimme en schone mobiliteit is erg mooi om te zien. Zeker in Nederland kunnen we ons met elektrisch vervoer straks prima vervoeren. Voor nu kies ik nog voor een combinatie van elektriciteit en benzine; de Plug-in Hyride Audi Q7 e Quattro. Prachtige combinatie van luxe en ruimte.

Waar heb je spijt van: Dat wij Anthonie en Steffan niet tweetalig hebben opgevoed. Een paar woordjes Spaans redden ze nog, maar dan houdt het ook op. Maar het is nooit te laat..

Wat zou je ooit nog willen doen: Met de kinderen zou ik nog wel graag op Safari willen naar Kenia of Tanzania. En als ik veel ouder ben nog een keer met vrienden door Zuid-Amerika. Het zal wel niet met de motor zijn zoals Che Guevara, aangezien we geen motorrijbewijs hebben, maar met een auto lijkt het me ook geweldig!

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Doe maar niet. 

Hoogtepunt uit het leven: Heel cliché, maar de geboorte van mijn kinderen en daarnaast probeer ik ook van de kleine dingen te genieten en wat is er dan toch veel moois. 

Dieptepunt uit het leven: Het verlies van dierbaren.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Sander Visser uit Sauwerd. Vroeger met heel veel plezier mee samengewerkt bij de Bruna in Winsum. Altijd een mooie twee-eenheid. Ieder jaar staan we nog samen achter de bar bij Café Eendrum tijdens de Eenrummerkermis. Maatschappelijk en sociaal erg betrokken. Gewoon een hele fijne vent! 

Wat wil je verder nog kwijt: Het was een bijzonder jaar. Gelukkig zijn ons, privé en zakelijk, Corona en de gevolgen hiervan bespaard gebleven. Toch hoop ik dat voor veel mensen 2021 weer het geluk mag brengen. Dat Winsum – het dorp waar altijd wat te doen is – weer mag gaan leven. VV Winsum op haar nieuwe locatie en busladingen met toeristen die het mooiste dorp van Nederland kunnen bezoeken, dat onze horeca weer open kan en zij het weer goed mogen hebben. Verder wens ik iedereen voor 2021 veel gezondheid en geluk toe!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69