Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Dick Norg Smederij en Tuintechniek Baflo

Het is altijd mooi om aan te horen hoe bepaalde energieke ondernemingen zijn ontstaan. Zo mocht ik begin dit jaar voor een pensionadointerview bij Dick Norg langskomen in Baflo. Deze kwieke beginzestiger denkt gelukkig nog lang niet aan stoppen maar had waarschijnlijk vroeger nooit verwacht een eigen smederij en onderneming in de tuintechniek te runnen.

Toch is dat in 1983 wel gebeurd toen zijn toenmalige baas smid Hendrik Schreuder van de gelijknamige smederij in Tinallinge ziek werd. Samen met een andere werknemer, heeft hij de smederij destijds overgenomen. Deze kompaan is in 1995 uit het bedrijf gestapt en dus runt Dick de onderneming inmiddels al weer 40 jaar.

In al die jaren heeft het bedrijf een mooie vlucht gemaakt en is Dick Norg Smederij en Tuintechniek thuisgekomen aan de Tinallingerweg in Baflo. Dankzij de onderdelen smederij en tuintechniek heeft het bedrijf vier personeelsleden in vaste dienst en runt Dick zijn vrouw Klara de webshop. Zelf richt hij zich meer op de werkvoorbereiding en de winkel. Graag springt hij op gezette tijden bij in de smederij maar door de drukte krijgt hij hiervoor steeds minder kans. Gelukkig redden de allround medewerkers het ook prima zonder hun baas met de vele technieken om diverse metalen te bewerken en te vormen. Een prima adres dus voor smeed- en gietwerk, lassen, zetten, walsen en knippen van allerlei materialen.

Qua tuintechniek richt men zich vooral op de regio, het smeedwerk brengt de medewerkers echter door heel Nederland tot zelfs in België aan toe. Het tekent de veelzijdigheid maar ook de betrouwbaarheid van het bedrijf. Waar je net zo makkelijk terecht kunt voor machineonderhoud als voor de aanschaf van een maaimachine. Maar ook voor de aanschaf en reparatie van onder andere handgereedschappen, kleding, tuinmachines, accu’s, laders en straatwerkmachines kunt u prima in Baflo terecht.

Meer weten over de onderneming en de man achter Dick Norg Smederij en Tuintechniek Baflo? Klik dan even op deze link: https://bert-koster.nl/2020/05/18/dick-norg-eigenaar-van-dick-norg-smederij-en-tuintechniek-baflo/

Contactgegevens – Telefoonnummer: 0595-422402 / mailadres: info@dicknorg.nl

Voor het uitgebreide assortiment en het dienstenpakket kunt u uiteraard ook een kijkje nemen op de mooie website www.dicknorg.nl

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69