Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Margriet Bakker – Wieringa

Naam: Margriet Bakker-Wieringa 

Adres, Woonplaats: Ik woon in één van de drukste straten van Uithuizen. 

Leeftijd: Ik ben 57 jaar. 

Burgerlijke staat: Getrouwd 

Beroep: Verzorgende 

Hobby’s: Wandelen, fietsen, voetbal kijken, schaatsen kijken en lezen. En vooral muziek luisteren en naar optredens gaan van Jannes, Bouke en Dick van Altena. 

Lievelingsgerecht: Stamppot boerenkool 

Mooiste film ooit gezien: Mijn mooiste film is al van jaren geleden namelijk uit 1981 ‘Sharky’s Machine’ met Burt Reynolds. Heb mijn auto toen direct ook omgedoopt met dezelfde naam. 

Mooiste sportmoment ooit: Ik heb er eigenlijk twee. De overwinning op de 1000 meter van Gerard van Velde tijdens de Olympische spelen. En dan vooral dat ontbloot bovenlijf van hem. En natuurlijk de bekerfinale van FC Groningen in de Kuip waarbij ik aanwezig was met mijn man en jongste dochter. Iets om nooit te vergeten. 

Mooiste boek ooit gelezen: Ik ben fan van Henny Thijsing Boer en vind al haar boeken prachtig. Niet eentje uitgezonderd.

Kijkt het liefst naar: Ik heb veel voorkeuren. Van soaps, waarbij The Bold and the Beautiful favoriet is en Swatt tot muziekprogramma’s. 

Beste popsong aller tijden: Ook al eentje van jaren terug en niemand zal mijn keuze begrijpen denk ik. Dat is ‘Du’ van Peter Maffay. Dat is en blijft een machtig mooi nummer. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Nou dat is eentje om je dood te schamen. Ik was al een tijdje gek op mijn huidige man en ik wist volgens mij precies waar hij woonde. Ik wist ook dat hij een kat had dus ik dacht, ik koop een speelgoedmuis en gooi dat bij hem door de brievenbus. In de hoop op wat toenadering. Maar ik, onnozel wicht, gooi het bij de buren naar binnen in plaats van bij hem. Maar gelukkig was buurvrouw bij de pinken en had direct in de gaten dat het bij hem hoorde. Uiteindelijk is alles goed gekomen. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Het Reitdiepdal waar je ook heerlijk even met een pontje kunt overvaren. Een aanrader voor iedereen. 

Favoriet vakantieland: Dat is Nederland en dan vooral Drenthe waar we al jaren komen op het vakantiepark ‘Wildryck’ in Dieverbrug waar we onze eigen stacaravan hebben. 

Mooiste stad: Hoogeveen en dan vooral om het prachtige bruincafé ‘de Koffiepot’ waar ze heerlijke cappuccino schenken. In mijn ogen het lekkerste wat er is. 

Favoriete auto: Nissan Note, al rij ik niet zelf. 

Waar heb je spijt van: Ik heb niet echt spijt van dingen. Je maakt fouten in je leven en dat hoort er nou eenmaal bij.

Wat zou je ooit nog willen doen: Een concert van Jannes in eigen beheer te kunnen realiseren en dan mijn familie, vrienden en trouwe fans erbij uit te kunnen nodigen. Ben al druk aan het sparen, haha.

Droomvrouw/man: Je eigen man te noemen vind ik nogal cliche dus noem ik iemand anders al kan ik er wel meer dan eentje noemen maar daar begin ik maar niet aan. Tom Shelleck, oftewel Magnum, is een favoriet. Maar volgens mijn schoonzus leek mijn man altijd op Magnum dus blijf ik op het rechte pad.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Nou een zoute haring middenin de nacht sla ik niet af. 

Hoogtepunt uit het leven: Geboorte van onze dochters en natuurlijk de kleindochters. 

Dieptepunt uit het leven: Verlies van mijn moeder, donderdag alweer een jaar geleden. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Ik zou graag willen dat mijn vriendin Ine Kooi het stokje van me overneemt. We zijn al 46 jaar vriendinnen en we hopen dat onze vriendschap nog lang mag duren. En ik vind het een fijn mens en zo’n lange vriendschap is toch uniek in deze tijd. 

Wat wil je verder nog kwijt: Ik gun iedereen een fantastisch leven, geniet van elke dag en maak er samen wat van.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69