Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Peter Paul Datema

Naam: Peter Paul Datema 

Adres, Woonplaats: Op de Bessentuin in Loppersum. 

Leeftijd: 30 

Burgerlijke staat: Huisje boompje beestje: vriendin en 2 koters. 

Beroep: Productiemanager bij FrieslandCampina in Leeuwarden. 

Hobby’s: Voetbal, voetbal kijken. 

Lievelingsgerecht: Ik hou het bij spekpannenkoeken. 

Mooiste film ooit gezien: Green Mile 

Mooiste sportmoment ooit: Haha, ik pik er 2 uit van een volstrekt andere orde. Echt waar, deze vergeet ik beide nooit. Als eerste de gouden plak van Pieter v.d. Hoogeband op de Olympische Spelen in Sydney. Ik weet nog dat ik met m’n jas en voetbaltas klaar stond om naar voetbaltraining te gaan. Ons huis ontplofte toen hij als 1e aantikte. Als tweede moment… de 3-3 gelijkmaker van Marcel Pool tegen Rouveen. Degene die erbij waren begrijpen het wel. 

Mooiste boek ooit gelezen: Ik heb vandaag voor de 8e keer op rij ‘Kikker en Eend’ voorgelezen. Voor het lezen van een goed boek heb ik en/of gun ik mezelf de tijd niet. 

Kijkt het liefst naar: Als het lukt kijk ik de wedstrijden van Real Madrid. Ben geen clubsupporter, maar de koninklijke heeft wel iets magisch. Verder kijk ik graag naar The Grand Tour (voormalig Top Gear). Ik ga stuk om die Engelse humor. 

Beste popsong aller tijden: Oasis – Wonderwall van jongs af aan al. In de Top2000 hoort Bohemian Rapsody op 1. Een kunst op zichzelf. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Voor Marian heb ik een half pakje sigaretten leeg ‘moeten’ roken om een beetje te aarden in de rookruimte. Sindsdien ook geen sigaret meer aangeraakt, en zij is ook al lang gestopt. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Het torentje van Spiek natuurlijk! 

Favoriet vakantieland: Met kinderen heeft Nederland alles wat je wenst. Je hoort altijd de succesverhalen van vliegen met kinderen… Nou, ik zie ons al zitten hoor! 

Mooiste stad: Ons reisje naar Madrid vond ik machtig, echt een hoofdstad. 

Favoriete auto: Dik tevreden met m’n Ford Mondeo. 

Waar heb je spijt van: Spijt niet, soms baal je wel eens maar achteraf is het makkelijk praten. Het is niet verkeerd om fouten te maken, zolang je dat maar durft. 

Wat zou je ooit nog willen doen: M’n motorrijbewijs halen. Typisch een puntje dat zakt in prioriteit met jonge kinderen. Ik ben nu elk jaar voor spek en bonen op de motorbeurs. 

Droomvrouw/man: Diletta Leotta, presenteert de Serie A. Zoek die maar eens op. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Dat gebeurt geregeld – flesje, speen kwijt. Met alle liefde probeer ik dan Marian die kant op te sturen. 

Hoogtepunt uit het leven: Het is bizar hoe snel kinderen nieuwe dingen leren. De eerste keer staan, lopen.. voor je het weet zitten ze op een fiets, tellen ze tot 100 en verlies je met kwartet. Op 28 december speelt de oudste z’n eerste wedstrijdje met de kabouters. Nu al zin in! 

Dieptepunt uit het leven: Het plots overlijden van de vader van een van m’n vrienden. Was ook de laatste keer dat ik echt goed gejankt heb. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Dirk Vink, gooi daar maar een euro in. 

Wat wil je verder nog kwijt: Tel uw zegeningen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69