Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Anton Scholte Tuinonderhoud Kloosterburen

Begin dit jaar kwam ik Anton Scholte tegen bij de tandarts in Middelstum. We hadden even de tijd om bij te praten over ons roemrucht voetbalverleden bij de VV Middelstum en een mooi trainingskamp op Schiermonnikoog. Wat ik toen nog niet wist is het feit dat Anton naast zijn werk bij Garage Bol in Uithuizen, met zijn dertig arbeidsjaren behoort hij daar tot het interieur, ook voor zichzelf begonnen is in het tuinonderhoud. Daar kwam ik achter toen ik een advertentie in de krant zag.

En omdat zijn klantenbestand zich uitstrekt van Eelderwolde, Groningen, Leek, Lauwersoog, Kloosterburen, Ulrum en Middelstum en omstreken was het niet zo heel verwonderlijk dat ik tijdens een werkbezoek aan de Gele Manningalaan in Middelstum snel even met hem kon bijpraten omdat hij wel oren had naar de Club van 50 van mijn website.

Daar kwam ik er achter hoe Anton zijn nieuwe passie is ontstaan. Want hij ging hobbymatig regelmatig met zijn zwager naar een tuinonderhoudsklus en van hem leerde hij de fijne kneepjes van het vak. Gezien zijn monteurachtergrond is Anton sowieso al heel handig en van alle markten thuis. Hij pikte het vak zo snel op dat zijn zwager hem steeds meer klussen toe kon schuiven. En dus was het voor Anton de hoogste tijd om zich vijf jaar geleden bij de Kamer van Koophandel in te schrijven. Anton Scholte Tuinonderhoud Kloosterburen was geboren.

Inmiddels werkt hij twee dagen in de week voor zichzelf en ook de avonden worden goed besteed. Daardoor kon hij ook investeren in goed en degelijk apparatuur zoals een eigen bedrijfswagen, grote grasmaaiers, een freese en versnipperaar en kettingzagen. Daarnaast kan hij nog makkelijk apparatuur inhuren als dat voor een klus moet en dat maakt hem heel allround.

(Grof) Snoeiwerk (ook in hoge bomen), gras maaien, onkruid wieden, beplantingen aanleggen, schoonmaken van onderdelen, Anton draait inmiddels zijn hand nergens meer voor om en die afwisseling maakt zijn werk ook zo mooi. Niet alleen particulieren weten hem te vinden, ook (grotere) bedrijven kennen hem inmiddels.

In Kloosterburen is hij een bekend gezicht. Na lid te zijn geworden van de Raad van Elf werd hij later bestuurslid van de carnavalsvereniging en zit hij in diverse commissies. Ook op het gebied van vrijwilligerswerk is hij dus lekker bezig.

Babbelen met Anton Scholte

Heeft u (offerte)vragen voor Anton of heeft u iemand nodig voor een tuinonderhoudsklus? Tel. 06-21543521, mailen kan ook astuinonderhoud@hotmail.com

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69