Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

SV Onderdendam, ‘Lutjeclubtoernooi’

Onderdendam, een prachtig waterrijk dorpje met een geweldige historie dat vlak bij Middelstum ligt. Wat heb ik er een voetstappen liggen. Dankzij logeerpartijtjes bij de kruideniersfamilie Koster bijvoorbeeld. Of door onvergetelijke stapavonden tijdens  het Scheepsjoagen. En uiteraard dankzij SV Onderdendam waar ik al op jonge leeftijd kwam om broer Wiebrand aan te moedigen die met de nodige Beenessen en Zwervers in de gelederen wekelijks ten strijde trok.

Zaterdag jl. was ik er weer voor de streekderby SV Onderdendam 2 – Middelstum 4. Na een vroege 3-0 achterstand wisten we ons toch nog terug te knokken tot 3-3. Het zijn en blijven altijd prachtige, doelpuntrijke wedstrijden. Na die tijd kwam keeper Dennis Smeding op mij af. Of ik wel aandacht wilde besteden aan het ‘Lutjeclubtoernooi’. Ik was direct enthousiast.

‘Lutjeclubtoernooi’ 

En ik werd nog enthousiaster toen ik Koos Koerts aan de lijn kreeg. Een van de begininitiators van het vroegere stratenvoetbaltoernooi dat inmiddels voor de twaalfde keer georganiseerd wordt maar nu voor het eerst de naam ‘Lutjeclubtoernooi’ met zich meedraagt. Een andere naam inderdaad, misschien de voorbode voor een nog grotere uitstraling naar de regio toe. Maar de kernwaarden blijven onverminderd hetzelfde: de gemoedelijkheid, sportiviteit en gezelligheid blijven ook op 8 juni de boventoon voeren.

Deze kleinschaligheid biedt nieuwe voetballers een kans en geeft de inwoners van het dorp de mogelijkheid om (hernieuwd) kennis te maken met het edele voetbalspel. Wat houdt dit toernooi nu precies in? Vanaf 12.00 uur strijden maximaal 24 (7×7) teams op vier veldjes tegen elkaar om de Sietse Vening bokaal. ‘Een bokaal net zo groot en lelijk als onze oud-voorzitter zelf’, aldus Koos. Naast oud-voorzitter is Sietse namelijk ook de man die dit toernooi twaalf jaar geleden in het leven riep.

Burdy

Naast het niet onbelangrijke voetbalgebeuren biedt het event nog veel meer gezelligheid. Overdag zijn er allerlei attracties voor de kinderen, waaronder een springkussen, er is uiteraard muziek (waaronder DJ Ashok), de Powerfield sponsorbus kan bewonderd worden en Slager Zuidhof is ook weer present voor de bbq. Voor het luttele bedrag van €10,- kan het buikje helemaal vol gegeten worden volgens het principe ‘all you can eat’.

’s Avonds is er volop ruimte voor ludieke evenementen als ‘biertafelglijden’ en latje trappen. En dit jaar komt er ook een gerenommeerd artiest langs in de vorm van plaatselijk favoriet Burdy. Bekend van onder andere ‘De vissers van Zoutkamp’, ‘Sayonara’ en natuurlijk het onvergetelijke meezingnummer ‘Met mien ogen dicht’. Het belooft al met al een onvergetelijke dag te worden.

Aan het evenement kunnen 24 teams meedoen, er is nog ruimte voor een beperkt aantal ploegen. Dus mocht je nog zin hebben in een gezellig en sportief dagje Onderdendam op 8 juni, wees er dan snel bij. De toegang is gratis en de biertjes worden voor €1,50 weggegeven….  Kun je niet deelnemen? Niet getreurd, ook toeschouwers zijn van harte welkom.

Opgave kan via het mailadres lutjeclub@gmail.com of telefonisch via Dennis Smeding (06-37320231) of Koos Koerts (06-52318557). Check voor nog meer informatie: www.svonderdendam.nl.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69