Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Durandus Knol

Naam: Durandus Knol 

Adres, Woonplaats: Bedum 

Leeftijd: 60 

Burgerlijke staat: Weduwnaar, mijn vrouw is in 2000 overleden. Ik heb twee geweldige kinderen. Hilma is 23 en woont samen in Groningen, zij is net klaar met haar HBO-V opleiding en werkt in het UMCG als verpleegkundige. Remand is 22 en studeert Network- & Securityengineering en moet nog 1 jaar. Als bijbaan werkt hij als keukenspecialist bij de IKEA. Hij woont nog gezellig thuis. 

Beroep: Ik werk als koekbakker bij de bekende bakker Knolskoek. Helaas is deze door brand verwoest maar we hopen binnenkort weer te starten. Dan rollen de notenkoeken weer van de band. 

Hobby’s: Fotograferen is mijn passie, daarnaast geef ik nog training bij SV Bedum. Ik lees veel over de Tweede Wereldoorlog en bezoek ook de  plekken waar alles heeft afgespeeld, bijvoorbeeld Normandië. En ik verzamel stripboeken. 

Lievelingsgerecht: Babi pangang, maar wel met mijn vrouw haar recept. En boerenkool van Harma T., dat is zulke lekkere boerenkool en dat geldt ook voor de macaroni.  

Mooiste film ooit gezien: Ghost en De langste dag. 

Mooiste sportmoment ooit: Kampioen geworden met MC1 van CVVB en dat mijn kinderen op voetbal zaten. De een bij CVVB en de ander bij VV Bedum.

Mooiste boek ooit gelezen: Reis door de nacht en alles wat met de oorlog te maken heeft, lees ik graag. 

Kijkt het liefst naar: The one honderd en Rivedale en alles wat met de Tweede Wereldoorlog te maken heeft. Plus films van David Attenborrough want alles over de natuur trekt mij ook. 

Beste popsong aller tijden: ‘Ten years after I’m going home’ live, ik ben een groot fan van Neil Young. The Rolling Stones mogen er ook zijn. Ik luister ook vaak naar C.C.R en ook The Waterboys vind ik gave muziek. En natuurlijk David Bowie. Op de achtergrond Get ready van Rare Earth, die elpee heb ik vroeger nog in Tuin Inn wel gedraaid toen ik diskjockey was maar dat is lang geleden. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Die heb ik niet, alles wat ik vroeger probeerde lukte niet.   

Mooiste plekjes van het Hogeland: Aduarderzijl daar fotografeer ik veel en bij de kust, Eemshaven bijvoorbeeld, Bedum, er zijn heel veel mooie plekjes.

Favoriet vakantieland: Schiermonnikoog. Maar ik ben ook in Zuid-Afrika geweest, ook een mooi land. Hetzelfde geldt voor Nepal en China. In Zweden kun je heel mooi fotograferen.

Mooiste stad: Ik heb heel veel hoofdsteden gezien, ik vond Kathmandu (hoofdstad Nepal) een mooie stad met veel stoepa’s. Of Kaapstad en Hong Kong met mooie flats aan het water die ‘s avonds verlicht waren, dan kreeg je een heel ander beeld.     

Favoriete auto: Mazda en Toyota.

Waar heb je spijt van: Ik had een keer een kaartje voor een concert van de Rolling Stones maar die ging helaas niet door omdat er één van hen uit een palmboom was gevallen.

Wat zou je ooit nog willen doen: Nog een mooie reis maken richting Zuid-Amerika en Canada lijkt me ook wel wat. Of naar concentratiekamp Auschwitz misschien wel samen met Wim Helder die hier ook wel interesse in heeft. 

Droomvrouw/man: Ik droom nog steeds van vrouwen maar als ik wakker word dan zijn ze weg. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Altijd voor mijn kinderen. 

Hoogtepunt uit het leven: Met mijn kinderen voor het eerst in een vliegtuig en vervolgens vliegen naar Jordanië. 

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van mijn vrouw, die is veel te jong overleden. Mijn kinderen waren 3 en 4 jaar oud en dan sta je alleen. Je had geen recht op kinderopvang omdat contractbaby’s voorrang hadden. Maar na driekwart jaar thuis gezeten te hebben, vond ik eindelijk een heel lief iemand die op mijn kinderen kon oppassen, een gastgezin. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Henk Steenhuis, gewoon een toffe gozer. 

Wat wil je verder nog kwijt: Alles is wel gezegd.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69