Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

De 25 vluggertjes van Kees Boer

Naam: Kees Boer 

Adres, Woonplaats: Schiermonnikoog 

Leeftijd: 63 

Burgerlijke staat: Single vader. In 2013 gescheiden van Renate. Zij is nog steeds een maatje. Ik werd op mijn 52e voor de eerste keer papa en heb twee zoontjes: Fynn (9 jaar) en Tygo (11 jaar). Fynn presteerde het om op 11 september 2009 deze wereld te verrijken. Ook mijn geboortedatum, maar dan 11 september 1955.

Ze wonen bij hun moeder in Bedum en zijn om het weekend en alle schoolvakanties bij mij op Schiermonnikoog. Op Schiermonnikoog hebben ze ook veel vriendjes en zijn ze hele dagen buiten aan het voetballen. En over een paar jaar kotsend terugkomen uit de Tox Bar. Mogen de heren Boer jr. dan op de camping slapen. Bosjes genoeg. 

Beroep: Teamleider van de buitendienst en beleidsadviseur bij de gemeente Schiermonnikoog. Geweldige en veelzijdige job bij de kleinste gemeentelijke organisatie van Nederland. Korte lijntjes en soms ook korte lontjes op Schiermonnikoog. 

Hobby’s: Ik heb drie telescopen, waardoor ik zo nu en dan naar het firmament kijk. Maar daarnaast staan er ongeveer 50 verrekijkers bij mij thuis. Verder heb ik 8 korte golfontvangers waar ik veel naar luister.

En natuurlijk drummen. Ik heb twee drumstellen. Een Olympic uit 1976 en een prachtige en onlangs gerenoveerde Slingerland White Marine Pearl uit 1967. Het laatste drumstel heb ik als 17 jarige in 1972 gekocht van de toenmalige drummer van de band Livin’ Blues. De set kostte mij 1.250 gulden en blijft tot mijn dood bij mij.

Lievelingsgerecht: Eerlijk gezegd kook ik vrijwel nooit. Behalve als mijn zoontjes Fynn en Tygo bij mij zijn. Een gerecht dat we alle drie heel lekker vinden is Macaroni, met groente, saus en geraspte kaas. En patat met mayo, natuurlijk. 

Mooiste film ooit gezien: The Day After, Amerikaanse televisiefilm uit 1983. Gemaakt in de tijd van de Koude Oorlog, toen de verhoudingen tussen Amerika en Rusland erg gespannen waren. De film beschrijft de dagen voor en na een atoomoorlog tussen Amerika en Rusland. Ik heb de film wel 100 keer op YouTube gezien en hij blijft mij boeien. 

Mooiste sportmoment ooit: Één keer mocht ik als jochie meespelen op de positie van rechtsback in het plaatselijke voetbalelftal. Dat was in het Friese dorp Ee, waar ik toen woonde. Na 10 minuten hield ik het voor gezien, ben ik het veld uitgestapt en naar huis gegaan. Die thuiskomst is mijn mooiste “sportmoment”. Daarna heb ik nooit weer aan sport gedaan.

Voetbal e.d. gaat volledig aan mij voorbij. Ik begrijp ook helemaal niets van de hevige emoties van zowel spelers als toeschouwers bij verlies of winst. En sport is ongezond. Kijk maar eens naar die marathonlopen in den lande. Elke keer vallen er weer gewonden, of nog erger. 

Mooiste boek ooit gelezen: Don Quichot (Miguel de Cervantes). Lees het nog steeds regelmatig, geweldig boek met humor. 

Kijkt het liefst naar: Rampenfilms, maakt niet uit wat: aardbevingen, tornado’s, vloedgolven, maar ook aanvallen van buitenaardse wezens. Zo lang het maar niet te realistisch is/wordt. Het moet wel ongeloofwaardig blijven……. 

Beste popsong aller tijden: Het nummer dat ik het meeste “draai”: Chuck Berry – Little Queenie. Ik ben een Chuck Berry fanaat. De inspirator en uitvinder van die prachtige gitaar riffs. De basis voor De Stones, maar ook bands als Status Quo. Een gedeelde plek, want op diezelfde eerste plek staat ook Ten Years After, I’m Going Home (Undead Version). Machtig nummer, met super gitaarspel van Alvin Lee en prachtig drumwerk van Rick Lee (geen broers). 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Ik versier niet, heb ik nog nooit gedaan. Ik word soms versierd en ben dan wel meegaand. Als het uitkomt. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Hogeland….??????? Gekheid, joh. Groningen is een prachtige provincie. Vooral de kuststreek, leeg, ruig en licht. Heerlijk. 

Favoriet vakantieland: Nederland, Terschelling. Het eiland waar mijn roots liggen en waar ik vanaf mijn 10e tot mijn 18e iedere zomervakantie werkte in de slagerij van mijn oom Theo Boer in Midsland. Op zaterdagavond vanaf mijn 14e biertjes drinken in dancing WYB en het Spyntje. Dat kon toen nog. Ik ga nog steeds regelmatig naar Terschelling. 

Mooiste stad: Groningen, heerlijke stad en lekker dichtbij. 

Favoriete auto: Ik heb geen rijbewijs. 

Waar heb je spijt van: Spijt hebben is zinloos, terugkijken en soms relativeren is prima. Hoewel na een avondje stappen met veel drank, heb ik de volgende dag nog wel eens kortstondig spijt. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Een keer een half jaar doorbrengen in een Inuit (Eskimo) dorp in Noord-Canada, vanaf februari t/m juli. Ik heb connecties en ga het doen als ik met pensioen ga (over 3,5 jaar) en Fynn en Tygo oud genoeg zijn. 

Droomvrouw/man: Heb ik nog nooit over nagedacht. Maar terwijl ik deze vraag beantwoord, denk ik Charlie Watts, drummer. Ja, die man die de oorzaak is van het feit dat ik nooit drummer ben geworden van de Stones. Zie hieronder, dieptepunt. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Ik ben een heel slechte slaper en word al vaak genoeg wakker. Maar vooruit, ik ben een man. Dus een leuke dame met, minstens net zo belangrijk, een goeie fles wijn mag het proberen. 

Hoogtepunt uit het leven: 14 juni 1978, toen ik voor een paar maanden naar Schiermonnikoog ging te werken. Het is iets “ietsje” langer geworden. 

Dieptepunt uit het leven: Tja, de Rolling Stones hebben mij nooit als drummer gevraagd. Komt door die Charlie Watts.

Maar serieus, ik ken geen dieptepunten. Of misschien anders gesteld, alles wat gebeurt zie ik als onderdeel van mijn leven. En om alles dan te typeren, normeren of te waarderen. Voor mij heeft dat geen enkele toegevoegde waarde. Het gaat zoals het gaat. Mensen gaan dood. Meer dan de helft van mijn leeftijdsgenoten op Schiermonnikoog waar ik mee om ging is al dood. Leven is ijsschotsen lopen. Dat deed ik als kind veel. Je hebt geluk als je droog de overkant van de sloot bereikt. In mijn jeugd ben ik vaak in die sloot gevallen. In mijn leven tot nu toe nog niet.

Volgende vluggertjesgast en waarom: Durandus Knol uit Bedum. Aardige vent en maakt geweldige foto’s. 

Wat wil je verder nog kwijt: Ik heb een hekel aan enquêtes invullen, maar deze vind ik leuk.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69